64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Θέμα ωρών ο (πρώτος) στόπερ!

Θέμα ωρών ο (πρώτος) στόπερ!Σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων για την απόκτηση του (πρώτου) εκλεκτού που θα θωρακίσει το κέντρο άμυνας της ομάδας βρίσκονται οι Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ο στόχος έχει εντοπιστεί και είναι πλέον θέμα ημερών η επισημοποίηση της συμφωνίας μαζί του.
Οι ιθύνοντες των «πράσινων» κινούνται πάνω στον άξονα των χαρακτηριστικών που τους έχει ζητήσει ο Γιάννης Αναστασίου για τον στόπερ, άξονας που περιλαμβάνει την εμπειρία, τη δύναμη, την επιθετικότητα στο μαρκάρισμα, αλλά και την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι. Ειδικά ο τελευταίος τομέας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός από τους ανθρώπους του «τριφυλλιού», μιας και στο ήδη υπάρχον ρόστερ έχει εντοπιστεί πρόβλημα στον... αέρα, τόσο στις στημένες φάσεις (ανασταλτικά) όσο και στις ψηλές σέντρες (γεμίσματα) των αντιπάλων προς την περιοχή της ομάδας.

Με βάση συνεπώς τα παραπάνω, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η περίπτωση που προχωράει από τον Παναθηναϊκό και οδεύει προς οριστική συμφωνία έχει το παραπάνω «πακέτο» που επιθυμεί ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος είναι πλήρως ενημερωμένος για τον ποδοσφαιριστή και τις επαφές που γίνονται μαζί του και έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για την οριστικοποίηση της μεταγραφής. Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για κεντρικό αμυντικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας, καθώς επίσης και ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο στην ομάδα στην οποία ανήκει, με συνέπεια να απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υλοποίηση της πρώτης μεταγραφής στο κέντρο της άμυνας.
Ο «Σίφο», ο Κουτρουμπής και το πλάνο
Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν αποφασίσει οριστικά ότι θα αποκτήσουν δύο κεντρικούς αμυντικούς, ανεξαρτήτως των εξελίξεων στο θέμα του Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο στόχος τους είναι να κλείσει άμεσα ο πρώτος στόπερ και στις αρχές της εβδομάδας να ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό, προκειμένου να υπάρχει στη συνέχεια μικρότερη πίεση χρόνου για τον δεύτερο εκλεκτό των μετόπισθεν.
Στην περίπτωση τώρα που ο «Σίφο» μείνει μέχρι το καλοκαίρι στο «τριφύλλι», τότε οι δύο νέες μεταγραφές, συν τον Κροάτη και τους Τριανταφυλλόπουλο-Κουτρουμπή, θα αποτελέσουν την 5άδα των στόπερ, δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί ο Κουτρουμπής σε περίπτωση που υπάρξει πρόταση από το εξωτερικό και η 5άδα να γίνει 4άδα. Ο «Τριάντα» εξάλλου είναι μπαλαντέρ και για τη δεξιά πλευρά, πλαισιώνοντας μέχρι το καλοκαίρι τον Μπούρμπο, αν και επιστρέφει ο Μαρινάκης από τον δανεισμό του στη Νίκη Βόλου (ουδείς μπορεί να προβλέψει σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται και εάν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά).
Μιας και ο λόγος για τη δεξιά πλευρά, να υπενθυμίσουμε ότι ο Γκαλίτσιος προορίζεται για δίδυμο με τον Μπούρμπο και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι στις αρχές Γενάρη θα ολοκληρωθεί η απόκτησή του.
Μεγαλώνει η λίστα, καραδοκεί για Ροντρίγες
Οσο περνούν οι μέρες τόσο αυξάνονται οι περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών που προτείνονται στον Παναθηναϊκό και κρίνονται ως ενδιαφέρουσες από τους ανθρώπους της ομάδας. Εκτός από τον "κλεισμένο" στόπερ που αναμένεται να επισημοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, οι "πράσινοι" θα αποκτήσουν και δεύτερο κεντρικό αμυντικό, με τον Ουρουγουανό Γκιγέρμε Ροντρίγες να αποτελεί την πιο δύσκολη περίπτωση αλλά συνάμα και μία από τις ελκυστικότερες.
Το "τριφύλλι" καραδοκεί για τον 30χρονο άσο της Βερόνα και έχοντας ως σύμμαχο τον χρόνο (υπό την έννοια ότι ο πρώτος στόπερ θα αποκτηθεί άμεσα και ως εκ τούτου δεν θα υπάρχει το άγχος, αλλά περιθώρια αναμονής) θα εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους. Στα υπ' όψιν παραμένει και ο Στάνκοβιτς της Παρτιζάν, όχι όμως και ο Ισπανός Χουάνμα που έχει "κοπεί", ενώ ψηλά στη λίστα έχουν αναριχηθεί άλλες περιπτώσεις.
*Ιταλικά δημοσιεύματα επανέφεραν την προοπτική επιστροφής του Λέτο στον Παναθηναϊκό, παρά ταύτα είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο τον Γενάρη.

sentragoal.gr

Σχόλια