64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

ΠΑΟΚ... και με το ζόρι! Νίκησε 3-2 τον Πανιώνιο

Ο νόμος της Τούμπας μίλησε ξανά έστω κι αν ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε με τον Πανιώνιο.
Οι Θεσσαλονίκεις επικράτησαν 3-2 των “κυανέρυθρων” στη 17η αγωνιστική κι απέφυγαν να κάνουν ένα ακόμη... δώρο στον Ολυμπιακό που τους “κυνηγά” στη βαθμολογία. 

Ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο εκτυλίχθηκε στην Τούμπα... Ο Πανιώνιος αν και προηγήθηκε στο σκορ από το πρώτο λεπτό με τον Γιάννου δεν αιφνιδίασε τους γηπεδούχους που “απάντησαν” σχετικά άμεσα ... Ο σκόρερ των “κυανέρυθρων” δεν πανηγύρισε το γκολ του, καθώς επί τέσσερα χρόνια αγωνιζόταν με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αντιθέτως, ο Βίτορ φυσικά και... γιόρτασε την ισοφάριση του ΠΑΟΚ με δικό του γκολ στο 8', όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ρατς από δεξιά, πήρε την κεφαλιά κι έκανε το 1-1. 

Δύο λεπτά αργότερα, ο Πανιώνιος πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ όταν ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για μαρκάρισμα πάνω στον Κολοβό. Στην προκειμένη φάση ο “κυανέρυθρος” φαίνεται να πέφτει μόνος του, αλλά η μπάλα έχει βρει στο χέρι του Βίτορ. Ωστόσο, ο διαιτητής δεν... σφύριξε πέναλτι για χέρι. Ο Κολοβός εκτέλεσε το πέναλτι κι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη... 

Στο 30' οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν και πάλι. Εκτέλεσε φάουλ ο Ρατς από δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι κι ο Μαντούρο με προβολή έκανε το 2-2.

Το δεύτερο ημίχρονο σαφώς και δεν είχε το ρυθμό και τις φάσεις του πρώτου. Στην αρχή ο Πανιώνιος ήταν αυτός που “κυνήγησε” με μεγαλύτερες αξιώσεις το γκολ, αλλά στο 70' ο ΠΑΟΚ έπειτα από συνεργασία των Γκολάσα και Παπαδόπουλου κέρδισε το πέναλτι. Ωστόσο, δεν φαίνεται καλά αν ο Οικονόμου βρήκε τον "Παπ"... Το πέναλτι εκτέλεσε ο Αθανασιάδης εύστοχα στο 72' και έκανε το 3-2. 

Στο 88' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ιμπαγάσα. 

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): 
Ιτάνζ, Κίτσιου, Σκόνδρας, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Τζανδάρης (67' Γκολάσα), Μαντούρο, Σαλπιγγίδης (67' Παπαδόπουλος), Περέιρα (90' Σαββίδης), Αθανασιάδης.
Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής (86' Μασούρας), Οικονόμου, Παντίδος, Αργυρόπουλος (90' Ρισβάνης), Σιώπης (76' Φούντας), Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Κολοβός, Ιμπαγάσα, Γιάννου


newsit.gr

Σχόλια