64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Πολύτιμους βαθμούς έχασε ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη (γκολ και φάσεις)

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-1 (photos+video) | onsports.gr
Ο Πανιώνιος κατάφερε να σταματήσει τον Παναθηναϊκό, που εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη με το 1-1 που διαμορφώθηκε από τα γκολ των Μπουμάλ  και Μπεργκ - Απέκρουσε πέναλτι ο Στιλ

Ένας ψυχωμένος Πανιώνιος κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που μπήκε στο ματς μετά το 60', ήταν δεδομένο πως είχε πολλές πιθανότητες να πάρει αποτέλεσμα και γιατί όχι και τη νίκη. Οι κυανέρυθροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχαν τη νίκη στα χέρια τους, ο Παναθηναϊκός... θυμήθηκε τον καλο του εαυτό στα τελευταία 25 λεπτά και θα μπορούσε στο φινάλε να έχει πάρει τη νίκη αν δεν έχαναν τεράστιες ευκαιρίες οι Πράνιτς και Πέτριτς στο φινάλε.
Βέβαια, η ομάδα του Αναστασίου θα μπορούσε να έχει δεχθεί και δεύτερο τέρμα, αλλά ο Στλ απέκρουσε το πέναλτι που καταλόγισε με... ζήλο ο διαιτητής Μάνταλος, ασχέτως αν φάνηκε στο ριπλέι να μην υπάρχει παράβαση. Σε κάθε περίπτωση, οι αρχικές επιλογές δεν δικαίωσαν τον Αναστασίου, αφού όταν άλλαξε την ομάδα και έκανε πιο κινητική την επίθεσή του, είχε ευκαιρίες, ισοφάρισε και θα μπορούσε να πάρει και το ματς. Το 1-1, ωστόσο, ήταν το τελικό αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη με τον Παναθηναϊκό να χάνει πολύτιμο έδαφος στη μάχη για τον τίτλο σε σχέση με τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που έχουν βατα ματς στις έδρες τους κόντρα σε Παναιτωλικό και Πλατανιά αντίστοιχα. Οι πράσινοι έφτασαν στους 37 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό να έχει 42 βαθμούς και τον ΠΑΟΚ 38. Ο Πανιώνιος από την πλευρά του, έμεινε στους 16 βαθμούς και στην επικίνδυνη ζώνη.
PaniPAOMesa1
Λογικός Ουζουνίδης, εκπλήξεις Αναστασίου
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε εκπλήξεις στην ενδεκάδα του Πανιώνιου. Ο Γιαννακόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Τασουλή, Ρισβάνη, Παντίδο και Αργυρόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Αμυντικά χαφ οι Κόρμπος και Μητρόπουλος με τους Μπουμάλ και Κολοβό στις πτέρυγες. Ο Ιμπαγάσα κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γιάννου.
Μίνι-έκπληξη στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού η παρουσία του Μπαϊράμι. Ο Γιάννης Αναστασίου έβαλε κάτω από τα δοκάρια τον Στιλ και δεξί μπακ τον Ζέκα, με τον Χουχούμη αριστερά και τους Ταυλαρίδη-Σίλντενφελντ στο κέντρο άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ήταν Λαγός, Ατζαγκούν, Πράνιτς, με τον Μπαϊράμι πίσω από τους Πέτριτς και Μπεργκ.
«Κυανέρυθρη»... φωτοβολίδα
PaniPAOMesa2
Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που προσπάθησε να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης. Ο Πανιώνιος από την πλευρά του με σωστή τακτική περίμενε τους πράσινους, δεν τους άφησε τους χώρους και προσπαθούσε να κλέψει μπάλες για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Μπουμάλ και Κολοβού. Το ματς ήταν μέτριο, με τους πράσινους να έχουν προβλήματα στην κυκλοφορία αλλά να μην απειλούνται.
Η κακή εικόνα του Παναθηναϊκού, που είχε τη μπάλα και... δεν ήξερε τι να την κάνει, έδωσε θάρρος στον Πανιώνιο ο οποίος σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του. Ο Μπουμάλ πήρε πρωτοβουλίες κι έμελλε να είναι αυτός που θα πετύχαινε και το γκολ. Στο 34' μετά από λάθος διώξιμο του Ζέκα σε κόρνερ, ο άσος του Πανιωνίου έπιασε ένα τρομερό βολέ κι άνοιξε το σκορ, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει απάντηση στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου.
Εμφανίστηκε μετά το 60' ο Παναθηναϊκός
PaniPAOMesa3
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Αναστασίου απέσυρε τον κάκιστο Μπαϊράμι και πέρασε στο ματς τον Καρέλη. Αυτό έκανε πιο κινητική την ομάδα του, την ώρα που ο Ουζουνίδης απέσυρε τον τραυματία Ιμπαγάσα κι έχασε αρκετή ποιότητα στη μεσαία γραμμή. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ρίσκαρε περισσότερο, με τον Δώνη και τον Κλωναρίδη να μπαίνουν αντί των Λαγου και Ατζαγκούν. Ο Παναθηναϊκός από το ημίωρο και μετά... εμφανιστηκε στο ματς, εκλεισε στην περιοχή του τον Πανιωνιο κι έχασε αρκετές ευκαιρίες για την ισοφάριση.
Σε μια από αυτές, στο 78', ο Πέτριτς σούταρε, ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε αλλά η άμυνα δεν έδιωξε. Ο Κλωναρίδης πήρε τη μπάλα στη μικρή περιοχή, τη γύρισε στον Μπεργκ κι αυτός έκανε το 1-1. Ο Παναθηναϊκός πίεσε περισσότερο στη συνέχεια, με τον Πανιώνιο να ψάχνει την κόντρα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλες ευκαιρίες με Κλωναρίδη, Πράνιτς και Πέτριτς, ενώ ο Πανιώνιος έχασε τη μεγαλύτερη στο 87', όταν ο Γιάννου βούτηξε κι ο Μάνταλος έδωσε με... ζήλο το πέναλτι. Ο Στιλ, ωστόσο, κράτησε τον Παναθηναϊκό στο ματς αφού... ψάρεψε τον Κολοβό, ενώ ο Πράνιτς στις καθυστερήσεις έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει τεράστια νίκη στο τριφύλλι.
Ο κορυφαίος του αγώνα
PaniPAOMVP
Αν και ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και δέχθηκε ένα γκολ, ένας εκ των αμυντικών του ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού. Ο λόγος για τον Γκόρντον Σίλντενφελντ που έκανε ηγετική εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη κι ήταν συγκεντρωμένος εξαρχής κι όχι μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα όπως οι υπόλοιποι της ομάδας.
Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Παντίδος, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (80’ Μπούζας), Κολοβός, Ιμπαγάσα (55’ Πάνος), Γιάννου.
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Λαγός (62’ Δώνης), Μπεργκ, Ζέκα, Μπαϊράμι (46’ Καρέλης), Ατζαγκούν (76’ Κλωναρίδης), Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Πέτριτς.
Δείτε πώς διαμορφώθηκε το τελικό 1-1 στη Νέα Σμύρνη

onsports.gr

Σχόλια