64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Με το φτωχό μου το μυαλό ...λέω εγώ

Με το φτωχό μου το μυαλό ...λέω εγώ
Όπως η τότε ηγεσία του υφυπουργείου, έτσι και η τώρα μοιάζουν να τα λένε μια χαρά μεταξύ τους.

Eπειδή έχω την εντύπωση ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης όπου μπορούσε να μιλήσει -στα κανάλια και τις πολιτικές εφημερίδες- μίλησε, και ο Σταύρος Κοντονής έχει εξαντλήσει τα αθλητικά ραδιόφωνα, εφημερίδες και sites μπορούν να κάνουν μια σκάντζα και ο Γιάνης να μιλάει για αθλητικά και ο Σταύρος για πολιτικά. Πιο λογικά θα τα λένε.



Ελλείψει κάποιου καλύτερου Μέσου, χθες ο Σταύρος Κοντονής στη Βουλή απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, Ανδρέα Μιχαηλίδη, για το τι έγινε με την επιχορήγηση της ΕΠΟ που την εποχή του Γιάννη Ανδριανού κόπηκε επειδή δεν υπήρχε φορολογική ενημερότητα. Η ερώτηση έγινε από τον βουλευτή της Χίου προφανώς μετά από προτροπή του πρώην προέδρου της ΕΠΟ και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σαρρή. Και προφανώς ερωτήσεις από βουλευτές της κυβερνητικής πλευράς δεν μπορούν να αγνοούνται. «Αντί η ΕΠΟ να πάει στη ΔΟΥ που ανήκει, πήγε σε άλλη και ενώ δεν ήταν φορολογικά ενήμερη, πήρε φορολογική ενημερότητα. Αντιλαμβάνεστε ποιος είναι υπεύθυνος για το ότι αυτά τα χρήματα, τα οποία επρόκειτο να κατευθυνθούν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δεν εκταμιεύτηκαν. Με πιστοποιητικά που εκδίδονται από αναρμόδιες ΔΟΥ, οι οποίες βεβαιώνουν πράγματα που δεν έπρεπε να βεβαιωθούν, αντιλαμβάνεστε ποιος είναι υπεύθυνος», είπε ο Κοντονής. Μισό όμως.



Πρώτον, δεν μιλάμε για πλαστογραφημένη ενημερότητα, αλλά για ενημερότητα που σύμφωνα τουλάχιστον με την κυβέρνηση κακώς εκδόθηκε από τη δική της υπηρεσία, όπως προφανώς είναι η ΔΟΥ. Αν λοιπόν δεν προκύπτουν στοιχεία ότι από την ΕΠΟ εκβίασαν, δωροδόκησαν ή κατά κάποιον τρόπο πίεσαν τον έφορο να εκδώσει το χαρτί, δεν μπορεί να προκύψει ευθύνη.



Επίσης μετά το σκάνδαλο με τις πλαστές ενημερότητες των ομάδων θυμάμαι ότι η κυβέρνηση είχε διαφημίσει ότι οι ενημερότητες θα εκδίδονται ηλεκτρονικά. Δηλαδή θα βγαίνουν κατευθείαν από το κομπιούτερ του υπουργείου χωρίς να παρεμβαίνει ο υπάλληλος της κάθε ΔΟΥ. Πώς λοιπόν είναι δυνατόν η 12η ΔΟΥ να μην δίνει στην ΕΠΟ φορολογική ενημερότητα, αλλά η 17η να δίνει; Και γιατί η ΕΠΟ να πάει στην 17η ΔΟΥ για να βγάλει το χαρτί αντί για την 13η ή την 11η; Σύμφωνα με την ΕΠΟ υπάρχει λόγος.



Σύμφωνα με παράγοντα της ΕΠΟ όταν είχαν πάει για να πάρουν τη φορολογική ενημερότητα από την 12η, αυτή τους είπε ότι είναι εντάξει αλλά θα πρέπει να πάρουν βεβαίωση ότι δεν έχουν οφειλές από την 17η στην οποία υπάγεται το Ταμείο Συντάξεως Αστυνομικών. Στο οποίο η ΕΠΟ καταβάλλει χρήματα για την ασφάλεια των αγώνων. Δεν βρέθηκε οφειλή και μετά ζήτησαν τα λεφτά. Οπως είπαν, σκοπεύουν να επιδείξουν όλα τα χαρτιά σε συνέντευξη που θα δώσουν τη Δευτέρα.



Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Αυτό που καταλαβαίνω είναι αν ήθελε το υφυπουργείο να δώσει τα λεφτά έστω και αν δεν υπήρχε ενημερότητα, θα έλεγε: «Παιδιά, βγάλτε την και εμείς εδώ είμαστε για να τα δώσουμε». Κάτι όμως που δεν συνέβη. Εμφανώς ανακουφισμένο το υφυπουργείο αμέσως κατήγγειλε την απουσία φορολογικής ενημερότητας και η κουβέντα πήγε στο σκάνδαλο. Ρωτάω λοιπόν και εγώ με το φτωχό μου το μυαλό: τα λεφτά αυτά υπήρξαν; Εκτός αν υπήρχαν μόνο στην περίπτωση που ο υφυπουργός Αθλητισμού, τότε ο Ανδριανός, τώρα ο Κοντονής θα τα διέθετε σαν μαχαραγιάς καβάλα στον ελέφαντα, πετώντας φλουριά στα σωματεία της αρεσκείας του. Τότε και τώρα το θέμα είναι να μπορέσει ο υφυπουργός να δώσει τα λεφτά απευθείας στα σωματεία. Οπως η τότε ηγεσία του υφυπουργείου, έτσι και η τώρα μοιάζουν να τα λένε μια χαρά μεταξύ τους. Οσο καλά τα λέει ο Τσίπρας με τον Καραμανλή…





«Πονάει» στο δεξί άκρο



Εάν στον Παναθηναϊκό αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ανανέωση του συμβολαίου τού Στιλ, πολύ καλά θα κάνουν. Δεν είναι καλύτερος από τον Καρνέζη ή τον Καπίνο, αλλά είναι κάπου κοντά στην κλάση του Τζόρβα ενώ είναι καλύτερος από τον Κοτσιώλη. Εχει φοβερά ρεφλέξ κάτω από τα δοκάρια, πολύ καλή λαβή στην μπάλα, αλλά απλά καλή έξοδο ψηλά αφού το σώμα του δεν τον βοηθάει να καθαρίζει φάσεις, πολύ καλή έξοδο χαμηλά αλλά είναι μέτριος με την μπάλα στα πόδια. Το τελευταίο είναι και το μοναδικό σοβαρό ελάττωμα όχι γιατί από λάθος διωξίματα θα φάει τα πολλά γκολ, αλλά γιατί δημιουργεί ανασφάλεια στους αμυντικούς, με αποτέλεσμα να αντιδρούν όπως τελευταία έγινε με τον Νάνο.



Με τον οποίο Νάνο αν ήμουνα στον Παναθηναϊκό, θα το σκεφτόμουνα σοβαρά να λύσω τη συνεργασία. Είναι 31 ετών, παίζει σε μια θέση που η ταχύτητα είναι απαραίτητη, ειδικά στον Παναθηναϊκό που οι πλάγιοι δεν βοηθάνε στην άμυνα και η δεύτερη χρονιά του ήταν χειρότερη από την πρώτη. Επίσης για τη θέση του υπάρχει ο Χουχούμης, του οποίου το συμβόλαιο ανανεώθηκε και στα 20 θα πρέπει να δοκιμαστεί σαν βασικός. Οσο για αναπληρωματικός του Χουχούμη στην ανάγκη υπάρχει ο Πράνιτς, που παίζει τη θέση στην εθνική Κροατίας και ο Λαγός, που δεν είναι αριστερό μπακ, αλλά τη θέση θα την καλύψει, όπως είχε κάνει σε ένα ματς με τον Λεβαδειακό.



Στον Παναθηναϊκό εφέτος μια είναι πάντως η μεταγραφική προτεραιότητα και είναι η απόκτηση δεξιού μπακ. Μια θέση που είναι σχετικά εύκολο να καλυφθεί τουλάχιστον σε ικανοποιητικό επίπεδο, αφού συζητήσιμα έχει τις μικρότερες απαιτήσεις στο ποδόσφαιρο αλλά που ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει παίκτη. Με αποτέλεσμα όχι μόνο άπειρες ζημιές που έχουν γίνει στα δεξιά, αλλά και την άδικη ταλαιπωρία του Τριανταφυλλόπουλου, που μπράβο του που παίζει τη θέση και ας εκτίθεται. Η θέση δεν μπορεί να καλυφθεί με αλχημείες τύπου Ζέκα, που εκτός του ότι δεν δίνουν λύση στερούν την ομάδα από το καλύτερο «τρεχαντήρι» στο κέντρο του γηπέδου.

Πηγή: SportDay

Σχόλια