64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Μπάρτσα απόψε, θέλει... cojones!

Ποτέ κανείς δεν έχει ανατρέψει ένα 4-0 στην Ευρώπη. Αλλά με την Μπάρτσα όλα να τα περιμένεις. Οι Καταλανοί υποδέχονται την Παρί Σεν Ζερμέν και εδώ είναι που κολλάει το... αν μπορείς, απόδειξε το! 
Μπάρτσα απόψε, θέλει... cojones!
Στο πρώτο ματς του Παρισιού, όλα πήγαν χάλια για την Μπαρτσελόνα. Για να είμαστε δίκαιοι, πήγαν όλα υπέροχα για την Παρί Σεν Ζερμέν που «γλέντησε» στο σπίτι της τους «μπλαουγκράνα», επικρατώντας με 4-0. 
Το αποψινό παιχνίδι στο «Νόου Καμπ» είναι η απόλυτη πρόκληση για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε. Για πρώτη φορά από την εποχή του «τίκι-τάκα» και μετά, η Μπάρτσα βρίσκεται στα σχοινιά και πλέον χρειάζεται πίστη, πάθος και τύχη. 

Πάντως, λίγο πολύ όλοι το έχουν σκεφτεί. Ακόμα και οι πιο απαισιόδοξοι και πραγματιστές. Αν υπάρχει μία ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια που μπορεί να παλέψει μετά από τέτοια κατραπακιά που έφαγε, αυτή είναι η Μπαρτσελόνα. 

Οι ελπίδες είναι λίγες, αλλά όπως είπε και ο Λουίς Ενρίκε για το παιχνίδι «όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει ελπίδα», τονίζοντας παράλληλα ότι σίγουρα κάποια στιγμή στο παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα θα είναι σίγουρα μέσα στην υπόθεση πρόκριση. 

Πάντως, η ιστορία και οι αριθμοί είναι κόντρα στην Μπάρτσα, αφού καμία ομάδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων δεν έχει ανατρέψει σκορ 4-0 σε ρεβάνς. 

Φυσικά, η Παρί του Ουνάι Έμερι, δεν πρόκειται να πάει για τουρισμό στη Βαρκελώνη για να δει τα κτήρια του Γκαουντί. Οι Παριζιάνοι ξέρουν καλά, ότι παρά το 4-0 και παρά το ότι έχουν το προβάδισμα για την πρόκριση, θα περάσουν δύσκολα. Χρειάζεται συγκέντρωση για 90 λεπτά, για να τελειώσει η δουλειά που ξεκίνησε πριν δυο βδομάδες. Η Παρί πάντως δεν έχει κερδίσει ποτέ μέσα στην Καταλονία. 

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Λουίς Ενρίκε ξεκούρασε Ινιέστα και Μασκεράνο, που θα επιστρέψουν, με τους Αλέις Βιδάλ και Ματιέ να είναι εκτός. Από την άλλη ο Ουνάι Έμερι, πήρε στην αποστολή τους Ντι Μαρία και Μότα, αλλά η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη αφού δεν είναι πλήρως έτοιμοι μετά τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπώρησαν. 

Πιθανές ενδεκάδες 

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν - Ρομπέρτο, Πικέ, Μασεράνο, Ουμτιτί (Άλμπα) - Ράκιτιτς, Μπούσκετς, Ινιέστα - Μέσι, Σουάρεζ - Νεϊμάρ 

Παρί Σεν Ζερμέν: Τραπ - Μεουνίρ, Σίλβα, Μαρκίνιος, Κουρζάβα - Βεράτι, Ραμπιό, Ματουιντί - Λούκας, Καβάνι, Ντι Μαρία(;) (Ντράξλερ) 

sport-fm.gr

Σχόλια