64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Πράσινη... πεντάρα! Έτσι τον θέλουν οι οπαδοί του (highlights)

Παναθηναϊκός – Βέροια: Πράσινη... πεντάρα! Έτσι τον θέλουν οι οπαδοί του

Ο Παναθηναϊκός δείχνει πως βρίσκεται σε καλό δρόμο! Το “τριφύλλι” βρήκε μπροστά του την ουραγό του πρωταθλήματος και την μετέτρεψε σε... σάκο του μποξ. Η Βέροια ήταν τραγική στη Λεωφόρο και δέχθηκε 5 γκολ (5-0) από το “τριφύλλι”. Χατ – τρικ ο Μπεργκ.


Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 5-0 τη Βέροια στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής και περιμένει αύριο το ντέρμπι, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για να μάθει εάν θα παραμείνει στην 3η θέση ή, θα μειώσει στο -10 από τον Ολυμπιακό. Χατ τρικ για τους «πράσινους» πέτυχε ο Μάρκους Μπεργκ, που είχε και 2 ασίστ (18΄πεν, 39΄πεν, 41΄), ενώ στο 21΄ ο Κλωναρίδης είχε βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Βιγιαφάνιες στο 57΄.

Το παιχνίδι είχε ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Παναθηναϊκό, αφού Κουτρουμπής ανέβασε πυρετό το Σάββατο και τελικώς τέθηκε νοκ-άουτ. Έτσι ο Κουρμπέλης έπαιξε σέντερ μπακ μαζί με τον Ευαγγέλου, αφού εκτός αποστολής ήταν και οι Μολέδο, Τελάντερ!

Οι “πράσινοι”μπήκαν με.. όρεξη στο ματς και -όπως αναμενόταν- έχοντας τον έλεγχο της κυκλοφορίας της μπάλας. Στο 9 ήρθε η πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Εμποκού να μην μπορεί να νικήσει από πλεονεκτική θέση τον Λόπες. Τα γκολ δεν άργησαν να έρθουν. Στο 18'. Ο Μίλιεβιτς έκανε χέρι σε σέντρα του Κουλιμπαλί και ο Μπεργκ εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σουηδός έβγαλε την ασίστ στον Κλωναρίδη, που με πλασέ -με το εξωτερικό- από την καρδιά της περιοχής έκανε το 2-0.

Παρά την υπεροχή του “τριφυλλιού”, για μερικά λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε , μετά και την αποχώρηση του Εμποκού στο 28' (συγκρούστηκε με τον Μαλεζά σε διεκδίκηση της μπάλας και έπαθε ελαφρά διάσειση). Ο... χορός των γκολ συνεχίστηκε στο 39', με την νέα εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεργκ (3-0). Ο σουηδός όμως δεν σταμάτησε εκεί και λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου έκανε το 4-0. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε την κάθετη στον Σουηδό, που από θέση δεξιά στην περιοχή δε δυσκολεύτηκε να πετύχει το 4-0 και να φτάσει στο χατ τρικ. Να αναφέρουμε πως ο Παναθηναϊκός ζήτησε ΣΩΣΤΑ τρίτο πέναλτι στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου, όταν ο Κλωναρίδης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Ασίγκμπα.


ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Ευαγγέλου, Κουρμπέλης, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Ζέκα, Λουντ (72’ Ρέις), Εμποκού (28’ λ.τ. Χατζηγιοβάννης), Κλωναρίδης (59’ Λέτο), Μπεργκ.

ΒΕΡΟΙΑ (Ρ. Ντόστανιτς): Λόπεζ, Ασίγκμπα, Καλί, Αντονιάν, Μίλιεβιτς, Μπαλάφας (46’ Κωνσταντινίδης), Χαλιφά, Λινάρδος (65’ Παπαδόπουλος), Στόιτσεφ, Κάλβο (71’ Μαυρίας), Σαρπόνγκ.

newsit.gr

Σχόλια