64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

ΧΑΤ ΤΡΙΚ Ο ΜΑΝΙΑΣ ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 1-4

ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 1-4
Από τις 7 Ιανουαρίου είχε να γευθεί τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα ο Αστέρας Τρίπολης και το έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο!
Οι Αρκάδες διέλυσαν με 4-1 την ΑΕΛ στη Λάρισα και πλέον αισθάνονται πιο άνετοι στην υπόθεση της παραμονής.
Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Στάικου Βεργέτη στην επιστροφή του στην ομάδα αλλά και η πρώτη του Αστέρα μακριά από την Τρίπολη έπειτα από πέντε μήνες και τη νίκη του στα Γιάννινα.
Ο Αστέρας που ουσιαστικά σκόραρε στις πρώτες τρεις φάσεις του, τρία γκολ πέτυχε ο Μανιάς και ένα ακόμα ο Μάσα. Όσο για την ΑΕΛ, στο ντεμπούτο του Αντρέ Πάους στον πάγκο της, ο Ναζλίδης έβαλε το μοναδικό γκολ, ενώ οι «βυσσινί» αστόχησαν και σε πέναλτι.
Ο Αστέρας,άνοιξε το σκορ στο 15΄ με κεφαλιά του Μανιά από σέντρα του Μπέρτου. Στο 28΄ καταλογίστηκε (αυστηρό) πέναλτι σε ανατροπή του Φαρίνια από τον Ρέντζα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάσα που έγραψε το 0-2, ενώ δύο λεπτά αργότερα (30΄) ο Μανιάς εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Ξενοδόχοβ και πέτυχε το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων.
Η ΑΕΛ μείωσε στο 34΄ με κεφαλιά του Ναζλίδη από φάουλ του Αγκάνοβιτς και αμέσως μετά κέρδισε πέναλτι με τον Αβραάμ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναζλίδης όμως ο Ντοναρούμα απέκρουσε τόσο όσο χρειαζόταν για να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι στο 38΄.
Στις καθυστερήσεις, ο Μανιάς ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του με πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Αναστασόπουλος (χέρι) μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάσα.
ΓΚΟΛ: 34' Ναζλίδης - 15', 30', 90+1' πεν. Μανιάς, 28' πεν. Μάσα
ΔΟΚΑΡΙ: 39' Ναζλίδης
ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: 39' Ναζλίδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 22' Μασαλέσα - 13' Καλτσάς (πάγκος), 38' Ντοναρούμα, 69' Μάσα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΑΕΛ (Πάους): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Κόντορ, Μασαλέσα (81΄ Ευμορφίδης), Ντέλετιτς, Βαρέλα (53΄ Αναστασόπουλος), Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (75΄ Καπός), Αβραάμ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Μάσα (90+2΄ Κώτσιρας), Φαρίνια (81΄ Κυριακόπουλος), Ιωαννίδης (65΄ Χαμντανί), Μανιάς.

Σχόλια