64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ο γύρος του θριάμβου σε… 11 χώρες

11 campaign animation
Τι κοινά μπορεί να έχουν έντεκα 11χρονά παιδιά, από 11 διαφορετικές χώρες του κόσμου; Πολλά! Όταν στη μέση μπαίνει η χαρά για το παιχνίδι, οι πολιτισμικές αποστάσεις μειώνονται και χρησιμοποιώντας τη δύναμη του αθλητισμού, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να γιορτάσουν τη διαφορετικότητα σε ένα κοινό γήπεδο.

Το ταξίδι ξεκινάει εδώ…
Η ομάδα του διεθνούς Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, Eleven Campaign (elevencampaign.org)έρχεται να… σκοράρει προωθώντας με τον πιο δημιουργικό τρόπο τη διαπολιτισμική συνεργασία. Φιλανθρωπικές κι εκπαιδευτικές δράσεις, ένα πρωτότυπο φιλανθρωπικό ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές παιδιά που αγαπούν τον αθλητισμό και στέλνουν το μήνυμα της ενότητας στα πέρατα όλης της γης.
ELEVEN CAMPAIGNELEVEN Darian05
Είστε έτοιμοι για το καλύτερο παιχνίδι της ζωής σας;
Στις 31 Μαρτίου,1& 2 Απριλίου, το «The Mall Athens» φοράει τα… αθλητικά του και 11+1 ειδικά διαμορφωμένοι σταθμοί δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να «ενωθούν» συμμετέχοντας δωρεάν σε παιχνίδια και διαγωνισμούς με πλούσια δώρα.
Κάθε σταθμός και μία χώρα με διαφορετική δραστηριότητα, που οδηγεί στον τελικό προορισμό, έκτασης 800 τ.μ, στην οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν σηκώνοντας το τρόπαιο του Euro 2004 αλλά και να διεκδικήσουν
πολλά δώρα ανάμεσα στα οποία την μπάλα από τον τελικό του Super Cup του 2015 με τις υπογραφές των παικτών της νικήτριας, Μπαρτσελόνα!
Επειδή, όμως, όταν παίζεις… προσφέρεις, όσοι επισκέπτες συμμετέχουν στα παιχνίδια τόσο περισσότερα αγαθά θα προσφερθούν σε κοινωφελείς οργανισμούς.
eleven campaign playing football Kids
Συνεργαζόμενες εταιρίες, μέσω του Μη Κερδοσκοπικού «ΔΕΣΜΟΣ» (www.desmos.org), θα φροντίσουν να κάνουν το… δικό μας παιχνίδι αιτία για χαμόγελο σε οργανισμούς που το έχουν ανάγκη.
Θα είμαστε όλοι εκεί… Εσύ;
Στο πλαίσιο του «UniteTheMall» την Κυριακή από τις 12:00 μέχρι τις 17:00 θα υπάρξουν (συν)ομιλίες όπου θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων και οι Μιχάλης Κακιούζης, Αντώνης Νικοπολίδης, Θοδωρής Παπαλουκάς και Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.
Την εκδήλωση στηρίζουν έμπρακτα, μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας όπως είναι οι ΑΕΚ (ΠΑΕ & ΚΑΕ), ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΟ Ξάνθη, ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών, ΚΑΕ Πανιώνιος, ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου, ΑΣ Άρης (καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο), ενώ στο ραντεβού στο «The Mall Athens» το παρών θα δώσουν σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού, ιδρύματα, σχολεία και ακαδημίες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας του Αθλητισμού για Ανάπτυξη και Ειρήνη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ενώ χαίρει της υποστήριξης τηςΕλληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Peace & Sport, του UEFA Foundation for Children, της ΟΣΕΚΑ και της ΜΚΟ “Οργάνωση Γη”.
#UniteTHEMall
#JoinTheJourney
Λίγα Λόγια Για Το ELEVEN CAMPAIGN
Το Eleven Campaign είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που στόχο έχει να χρησιμοποιήσει την ενωτική δύναμη του αθλητισμού για να γιορτάσει τη διαφορετικότητα και να προωθήσει τη διαπολιτισμική συνεργασία μέσω εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών δράσεων. Είναι ένα πολύπλευρο εγχείρημα με διεθνή εμβέλεια και θετική συνεισφορά στην κοινωνία μας.
Παράλληλα με τις φιλανθρωπικές και εκπαιδευτικές δράσεις, ο Οργανισμός γυρίζει ένα φιλανθρωπικό ντοκιμαντέρ, με τίτλο ELEVEN, όπου όλα τα έσοδα της δράσης θα διατεθούν σε εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες για παιδιά ανά τον κόσμο. Στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κόσμου στα πλέον επίκαιρα θέματα, όπως αυτά της αποδοχής της διαφορετικότητας, της καλλιέργειας της συνεργασίας και της ισότητας.
Συγκεκριμένα, στο ELEVEN, το κοινό θα ακολουθεί τις ιστορίες 11
εντεκάχρονων ποδοσφαιρόφιλων παιδιών από 11 διαφορετικές χώρεςκαθώς προετοιμάζονται για το μεγαλύτερο παιχνίδι της ζωής τους.
Τελικός στόχος για την ολοκλήρωση του ELEVEN είναι να συναντηθούν αυτά τα 11 παιδιά σε μία χώρα μετά από 2.5 χρόνια γυρισμάτων, να προπονηθούν μαζί και από 11 άγνωστοί να γίνουν μία ομάδα, μια αθλητική οικογένεια για να παίξουν έναν τελικό αγώνα μαζί με παιδιά της ηλικίας τους σε ένα γήπεδο παγκόσμιας φήμης για ένα καλό σκοπό.
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί ένας φιλανθρωπικός αγώνας αστέρων του ποδοσφαίρου.
• T: +30 6944 651 185, +44 75 77 478 308
Facebook: ElevenCampaign • www.elevencampaign.org
Λίγα Λόγια για το Δεσμό
Αποστολή μας είναι να στηρίξουμε κοινωφελείς οργανισμούς της χώρας για να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους. Ο τρόπος που το πετυχαίνουμε αυτό είναι ενεργοποιώντας τους δωρητές να προσφέρουν έξυπνα, εύκολα και αποτελεσματικά.
Φέρνουμε τον επαγγελματισμό, την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια σε κάθε στάδιο της δωρεάς, με απώτερος στόχος να κάνουμε την προσφορά τρόπο ζωής για όλους.
Ο Δεσμός έρχεται να βοηθήσει τους κοινωφελείς οργανισμούς να επιτελέσουν το έργο τους, καλύπτοντας ανάγκες τους, διευκολύνοντας παράλληλα όλη τη διαδικασία της δωρεάς για τον δωρητή.
Ο Δεσμός λειτουργεί ως one-stop-shop, βοηθώντας οποιονδήποτε θέλει να βοηθήσει και δίνοντας λύση σε όλα τα προβλήματα που εντόπισε η ιδρυτική ομάδα στο χώρο της κοινωφελούς προσφοράς.
Ο τρόπος που δουλεύουμε:
– καταγράφουμε και επικαιροποιούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις ανάγκες όλων των κοινωφελών οργανισμών της χώρας, με αποτέλεσμα όταν κάποιος ιδιώτης ή κάποια εταιρεία θέλει να προσφέρει είτε αγαθά σε είδος, είτε κάποια χρηματική δωρεά, να μπορούμε να δώσουμε την ανάλογη κατεύθυνση.
– διαχειριζόμαστε δωρεές σε είδος, τις οποίες παραπέμπουμε σε κοινωφελείς οργανισμούς που έχουν δηλώσει πως έχουν τις αντίστοιχες ανάγκες, αλλά και
– μετατρέπουμε χρηματικές δωρεές σε προσφορά σε είδος, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια και τη βέλτιστη αξιοποίηση των δωρεών.
– αναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία της υλοποίησης των δωρεών, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους δωρητές οι οποίοι μπορούν να εμπλακούν όσο θέλουν σε αυτή και στέλνουμε αναλυτικούς απολογισμούς με την ολοκλήρωση των δωρεών.
– Ακρογωνιαίος λίθος της λειτουργίας μας είναι η διαφάνεια και ο
επαγγελματισμός.
Πυλώνες λειτουργίας
1. Δωρεές σε είδος:
Δωρεά πλεονάσματος από εταιρείες ή ιδιώτες για την κάλυψη αναγκών κοινωφελών οργανισμών. Μέσω της αποθήκης μας και παραδόσεων από το Δεσμό με το βαν μας ή μέσω του www.desmosdirect.org, της πλατφόρμας που σχεδιάστηκε από το Δεσμό για να αυτοματοποιήσει και απλοποιήσει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία προσφοράς και η οποία ταυτοποιεί αυτόματα τις προσφορές ιδιωτών/εταιρειών με τις αντίστοιχες ανάγκες κοινωφελών οργανισμών
2. Desmos donate (Χρηματικές δωρεές μικρού-μεσαίου μεγέθους ή με one-off scope):
Δωρεές μέχρι ~15.000 € είτε προς το Δεσμό για κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων, είτε για κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών ανάλογα με την επιθυμία του δωρητή (πχ παιδική πρόνοια, υγεία, εκπαίδευση, τρίτη ηλικία).
3. Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας:
Για την αξιοποίηση μεγάλων δωρεών, ο Δεσμός σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα εθνικής εμβέλειας, σύμφωνα και με τις επιθυμίες του δωρητή, για την κάλυψη αναγκών σε μεγάλη κλίμακα και με συνέχεια.
Τα τρέχοντα προγράμματά του Δεσμού είναι:
● «Ο Δεσμός Προσφέρει Ζεστασιά»: Σε τέσσερα χρόνια η εκστρατεία για τηνπαροχή καυσίμων θέρμανσης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη χάρη στις δωρεές εταιρειών, ιδιωτών και κοινωφελών ιδρυμάτων έχει προσφέρει 450 τόνους καυσίμων θέρμανσης έχοντας βοηθήσει 13.825 συνανθρώπους μας που στηρίζονται από 260 φορείς και σχολεία
σε όλη την Ελλάδα. Το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί για τις ανάγκες του προγράμματος στη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ετών αγγίζει τις 374.525 €.
● «Δεσμός για τα Σχολεία»: Χάρη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, στα τρία χρόνια που αυτό υλοποιείται, έχουν επωφεληθεί 3.088 μαθητές, με την προσφορά εξοπλισμού και αναλωσίμων σε 53 σχολεία που βρίσκονται σε 32 απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας.
● «Δεσμός για τους Νέους»: αφορά την αξιοποίηση των πόρων που
συγκεντρώθηκαν μέσω της εκστρατείας του Greek Crowdfund. Μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους», ο Δεσμός υποστηρίζει 15 κοινωφελείς οργανισμούς που έχουν ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για νέους ηλικίας 18 έως 28 ετών, για ένα έτος. Μέσα στους πρώτους εννέα μήνες εργασίας των νέων που έχουν προσληφθεί μέσω του προγράμματος, έχουν επωφεληθεί 35.500 άτομα σε όλη την Ελλάδα.
unitethemall@elevencampaign.org
• T: +30 6944 651 185, +44 75 77 478 308
Facebook: ElevenCampaign
• www.elevencampaign.org
● Νοιάζομαι και Δρω»: πιλοτικό πρόγραμμα για την εισαγωγή του
εθελοντισμού ως μάθημα στα σχολεία, με σκοπό την ενεργοποίηση και την παγίωση του αισθήματος της κοινωνικής προσφοράς στις νεότερες γενιές, με βασικούς πυλώνες αυτούς του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και του ενεργού πολίτη. Το πρόγραμμα, που διεξάγεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη, περιλαμβάνει τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την πιλοτική εφαρμογή σε 66 δημοτικά και γυμνάσια πανελλαδικά σε 13 περιφέρειες της, με τη συμμετοχή 5.819 εκπαιδευτικών και μαθητών.
Πως μπορεί κάποιος να συμμετέχει στις δράσεις του Δεσμού
1. Προσφέροντας με έναν από τους τρόπους που αναφέρθηκαν παραπάνω (σε είδος ή χρηματική δωρεά)
2. Ως εθελοντής (στο γραφείο, αποθήκη και παραδόσεις ή σε δράσεις του Δεσμού όπως συλλογή αγαθών, ενημερώσεις σε εκδηλώσεις που συμμετέχει ο Δεσμός, υποστήριξη σε εκδηλώσεις του Δεσμού)
3. Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Δεσμού (κυρίως με fundraising scope) όπως Art of Giving, Athens Classical Marathon, Going Out for Desmos κλπ Output & Impact Quote
Από την ίδρυσή του, τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα, ο Δεσμός με επίκεντρο τα γραφεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει προσφέρει σε ένα ολοένα και αυξανόμενο δίκτυο 700 οργανισμών κοινωνικής ωφελείας στην Ελλάδα, βοηθώντας συνολικά πάνω
από 300.000 επωφελούμενους χάρη στην προσφορά περισσότερων από 240 εταιρειών και εκατοντάδων ιδιωτών. Με συντηρητικούς υπολογισμούς, η εκτιμώμενη αξία των αγαθών που έχει προσφέρει ο Δεσμός σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη αγγίζει τα 3.500.000€.
«UniteTheMall» 31 Μαρτίου |1-2 Απριλίου στο The Mall Athens, Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι
Newsroom Αθήνα 9.84

Σχόλια