64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Οι δέκα διασημότερες φράσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποτελεί πλέον παρελθόν για τη Μίλαν και το sportfm.gr τον αποχαιρετά θυμίζοντας φράσεις του που έχουν γράψει ιστορία. 
Οι δέκα διασημότερες φράσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Τη χθεσινή ημέρα, αναμφισβήτητα, θα τη θυμούνται για πάντα οι οπαδοί της Μίλαν, αφού μετά από τριάντα ένα χρόνια με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο «τιμόνι» του συλλόγου, το κλαμπ περνάει στα χέρια Κινέζων επιχειρηματιών, με ένα σπουδαίο, το σπουδαιότερο ίσως, κεφάλαιο του βιβλίου της ιστορίας των «ροσονέρι» να κλείνει και να ξεκινά το γράψιμο ενός νέου. 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αυτός ο ανέκαθεν ερωτευμένος με το ποδόσφαιρο άνθρωπος, κατέστησε τη Μίλαν ένα σύλλογο νικηφόρο και από τους πλέον εστεμμένους για μεγάλο διάστημα. Το «αντίο» στον σύλλογο που αγάπησε τόσο πολύ σφραγίστηκε χθες και το sportfm.gr θυμίζει τις πιο διάσημες φράσεις στα χρόνια που βρισκόταν στην ηγεσία καταστρώνοντας τα σχέδιά του στην οδό Aldo Rossi, ξεκινώντας με αυτή με που ίσως έχει τη μεγαλύτερη σημασία: 

«Όλα τα πράγματα με τα οποία ασχολούμαι είναι βέβηλα. Η Μίλαν όμως είναι ιερή»! (27 Ιουλίου 1988) 

«Μιλούν πάντα για τη Μίλαν του Σάκι, του Τζακερόνι, του Αντσελότι και ποτέ για τη Μίλαν του Μπερλουσκόνι. Είμαι εγώ αυτός που εδώ και 18 χρόνια συνθέτω την ομάδα, θέτω τους κανόνες και αγοράζω τους ποδοσφαιριστές.. Φαίνεται σαν να μην υπάρχω κάποιες στιγμές» (2004) 

«Οι σημαίες στο ποδόσφαιρο δεν πωλούνται και δεν αγοράζονται. Θυμάμαι πως είχα αγοράσει ωστόσο τον Νέστα που ήταν σημαία της Λάτσιο. Δεν είχα κάνει ποτέ πρόταση στον Νέστα όταν ήμουν πρόεδρος της Μίλαν, η σκέψη μου ήταν να είμαι σωστός απέναντί τους. Όταν για οικονομικούς λόγους τον έθεσαν προς πώληση, με την προοπτική ο παίκτης να καταλήξει στη Γιουβέντους, μόνο σε αυτή την περίπτωση, μπήκα στη διαδικασία να τον φέρω στη Μίλαν». (9 Φεβρουαρίου 2006) 

«Ο Ρονάλντο; Του είχα πει να μακρύνει τα μαλλιά διότι θα φαινόταν πιο όμορφος. Δεν με άκουσε και τώρα είναι πραγματικά άσχημος! Θα ήθελα να τον στείλω στον κουρέα μου αλλά μου είπαν πως ανέλαβε να προωθήσει μία λοσιόν για να μακραίνουν τα μαλλιά»! (18/12/2007) 

«Ο Μπαλοτέλι; Αν βάλεις ένα σάπιο μήλο στα αποδυτήρια μπορεί να σαπίσουν και τα υπόλοιπα. Δεν θα αποτελέσει ποτέ μέλλος των αποδυτηρίων της Μίλαν». (7/1/2013) 

«Αξιότιμη Αγιότητα. Επιτρέψτε μου να πω πως μοιάζετε πολύ στη Μίλαν μου. Εσείς, όπως και η Μίλαν, βρίσκεστε συχνά στο εξωτερικό προκειμένου να διαδώσετε στον κόσμο μία ιδέα νικηφόρα. Την ιδέα του Θεού». (Απευθυνόμενος στον Πάπα το 1998) 

«Ελπίζουμε πως διαμορφώσαμε μία ομάδα ικανή να προσφέρει θέαμα διότι έχουμε συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντι στους οπαδούς μας και προς τον φίλαθλο κόσμο καθώς είμαστε το διασημότερο ιταλικό προϊόν μετά τη μαφία και την πίτσα». (1995) 

Για τον Αλέγκρι: «Δεν καταλαβαίνει μία π…α»! (9/2/2013) 

«Το αντίο στον Σεβτσένκο δεν το θέλαμε. Ήταν λόγω θέλησης του ποδοσφαιριστή. Ήθελε να ικανοποιήσει την επιθυμία της συζύγου του! Συχνά οι γυναίκες είναι αρχηγοί στους οποίους δεν μπορείς να πεις όχι» (14/12/2006) 

«Δίδαξα στη Μίλαν πώς να παίζει ποδόσφαιρο» (23/3/2001) 

Δημήτρης Λιαργκόβας

Σχόλια