64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

ΑΕΚ για… ψηλά

Νίκη που θα απομακρύνει τον κίνδυνο να μείνει εκτός πλέι οφ, αλλά και θα την οδηγήσει σε καλύτερο πλασάρισμα στην πεντάδα θέλει απόψε η ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το πλάνο του Χιμένεθ. 
ΑΕΚ για… ψηλά
Συνέχεια στις νίκες στα ντέρμπι της στο ΟΑΚΑ θέλει να δώσει η ΑΕΚ υποδεχόμενη απόψε τον Παναθηναϊκό (19:30, Novasports 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sportfm.gr). 
Η «Ένωση» μετά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ θέλει να υποτάξει στην έδρα της ΚΑΙ τον Παναθηναϊκό. Αυτή η νίκη θα είναι πολλαπλής σημασίας για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς αν έρθει ουσιαστικά θα τους εξασφαλίσει την πρόκριση στα πλέι οφ, με τη διαφορά από Ξάνθη και Πλατανιά να αυξάνεται στους πέντε βαθμούς. Παράλληλα, ο αγώνας με τον Πλατανιά στα Χανιά την Πέμπτη δεν θα είναι… τελικός, αλλά θα μπορεί ήδη η ΑΕΚ να σκέφτεται τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, τη Μεγάλη Πέμπτη. Και φυσικά, νίκη απόψε θα φέρει την ΑΕΚ πάνω από τον Παναθηναϊκό και στην τέταρτη θέση, αφού στόχος είναι να τερματίσει στην καλύτερη δυνατή θέση εν όψει των πλέι οφ. 
Ο Μανόλο Χιμένεθ φαίνεται να έχει καταλήξει εδώ και μέρες στο σχήμα που θα παρατάξει, αλλά και στα πρόσωπα που θα το επανδρώσουν. Ο Μπάρκας θα είναι στο τέρμα, με τους Βράνιες και Λαμπρόπουλο στο κέντρο άμυνας, οι Γκάλο και Ντίντακ θα καλύπτουν τις θέσεις των μπακ, ο Σιμόες θα είναι αμυντικό χαφ με τους Γιόχανσον και Αϊντάρεβιτς εσωτερικούς μέσους, ενώ ο Μάνταλος και ο Χριστοδουλόπουλος θα κινούνται αντίστοιχα αριστερά και δεξιά του Αραούχο. Η μοναδική θέση στην οποία ίσως υπάρχει ένα μικρό περιθώριο έκπληξης είναι αυτή του δεξιού χαφ, με τους Βάργκας και Πατίτο να είναι στα υπόψη. 

Πέραν των 13 που προαναφέρθηκαν, στη 18αδα βρίσκονται οι Ανέστης, Βινίσιους, Πέκχαρτ, Μπακασέτας και Αραβίδης. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Κολοβέτσιος, ο Γαλανόπουλος που υπέστη χθες διάταση, αλλά και οι Τσιγκρίνσκι, Αλμέιδα και Μπακάκης που κρίθηκαν ανέτοιμοι. 

Στο ΟΑΚΑ αναμένονται πάνω από 20.000 θεατές, ίσως και 30.000, αφού μέχρι χθες η προπώληση ήταν 10.000. Σύμμαχος της ΑΕΚ είναι η παράδοση, καθώς μετρά δύο σερί νίκες στην έδρα της, ενώ συνολικά, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχει 31 νίκες, 19 ισοπαλίες και 24 ήττες.

sport-fm.gr

Σχόλια