64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Χάσι: «Αν βγάλω τη σεζόν στον Ολυμπιακό θα είναι επιτυχία»!

Χάσι: «Αν βγάλω τη σεζόν στον Ολυμπιακό θα είναι επιτυχία»!
Μία συνέντευξη που θα συζητηθεί έδωσε στο Βέλγιο, ο Μπέσνικ Χάσι. Ο Αλβανός προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στην εφημερίδα «Het Νieuwsblad» και το SDNA προδημοσιεύει τα καλύτερα σημεία της.
Ο Αλβανός προπονητής του Ολυμπιακού μιλάει για όλους τους μεταγραφικούς στόχους των «ερυθρολεύκων» (Οφόε, Ντεφούρ, Μποκανί, Νάουτινκ, Κοσάνοβιτς), αναφέρεται στον τρόπο που έφυγε από τη Λέγκια, τις προτάσεις που είχε, αλλά και τους λόγους που τον έκαναν να δεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού.
Ιδού μερικά από τα κορυφαία αποσπάσματα της συνέντευξης του Χάσι, ο οποίος αναλώνεται σε μεγάλο βαθμό στην Άντερλεχτ, πριν φτάσει στα τεκταινόμενα στον Ολυμπιακό:
«Για 14 μήνες ήμουν σιωπηλός. Δεν είδα ούτε ένα παιχνίδι της Άντερλεχτ σε αυτό το χρονικό διάστημα. Δεν είχα πολλές επαφές μαζί τους, αλλά η Άντερλεχτ παραμένει η οικογένειά μου. Δεν μπορείς να παραλείψεις 14 χρόνια, επειδή ο τελευταίος χρόνος δεν ήταν και τόσο σωστός. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι η Άντερλεχτ μου έδωσε την ευκαιρία για να γίνω προπονητής».
Ο Χάσι αναφέρεται σε διάφορα περιστατικά (κρούσματα απειθαρχίας, κακές μεταγραφές, ασυνεννοησία με τη διοίκηση), που έφεραν το διαζύγιο με τον βελγικό σύλλογο και στη συνέχεια της συνέντευξης η μπάλα πάει σε ζητήματα που καίνε…
- Στα δύο τελευταία σας παιχνίδια στον πάγκο της Λέγκια, οι παίκτες της υπέπεσαν σε τρία πέναλτι, αστόχησαν σε άλλο ένα κι έβαλαν ένα αυτογκόλ. Πιστεύετε ότι σας… μποϋκοτάρισαν;
«Στην Λέγκια υπήρχε πολλή ίντριγκα. Πίεσα τους παίκτες στα άκρα και δεν τα κατάφερα. Ο πρόεδρος είχε συμβούλιο με 15 άτομα κάθε μέρα. Έπρεπε να προσλάβω έναν άλλο γυμναστή γιατί αυτός που είχαμε δεν ήξερε ότι το ποδόσφαιρο παίζεται με 11. Ήθελα να κλάψω. Ωστόσο δεν μπορώ να αποδείξω ότι οι παίκτες με μποϋκοτάρισαν. Δύο μήνες μετά την απόλυση μου, ο πρόεδρος έφυγε κι αυτός».
- Γιατί δεν επιστρέψατε στο Βέλγιο
«Ανυπομονούσα να δουλέψω στη Γκενκ λόγω του παρελθόντος μου εκεί. Μιλήσαμε μετά την απόλυση του Πέτερ Μάες, αλλά η Γκενκ διάλεξε άλλον προπονητή. Και με την Κορτράικ μιλήσαμε, αλλά δεν βγήκε άκρη (σ.σ. το τηλέφωνο του Χάσι χτυπάει. Στην άλλη γραμμή είναι ο Κριστόφ Ενροτό, ο ατζέντης του Βαντίς Οτζίτζα-Οφόε. Από αυτά που λέει ο Χάσι ένα είναι σίγουρο: ο Ολυμπιακός ακόμα θέλει τον Βαντίς). Διαπραγματευόμαστε ακόμα με την Λέγκια. Φυσικά και τον θέλω απόλυτα, αλλά αυτός επέλεξε την πρόταση από την Κράσνονταρ. Ήμουν έξαλλος μαζί του, αλλά αν του προσφέρουν τα διπλά λεφτά, τον καταλαβαίνω».
- Επίσης έχουν ακουστεί ονόματα όπως των Νάουτινκ, Ντεφούρ, Μποκανί, Καρσελά, Κοσάνοβιτς…
«Φαίνεται σαν να θέλω όλο το Βέλγιο στον Ολυμπιακό, χα! Είναι σαν να λέμε ότι στις 26 Ιουλίου θα πάρουμε το Champions League. Με προσέλαβαν στον Ολυμπιακό επειδή έφτασα με τη Λέγκια πέρυσι στους ομίλους της διοργάνωσης. Οι προκριματικοί γύροι είναι πολύ σημαντικοί και είναι φυσιολογικό να θέλω παίκτες που με ξέρουν και τους ξέρω. Δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο.
Με τον Νάουτινγκ μίλησα, αλλά έπρεπε να αποφασίσει πολύ γρήγορα, ήταν ελαφρά τραυματίας και ο προπονητής του ήθελε να τον κρατήσει. Ο Ντεφούρ φαίνεται πως είναι πολύ ακριβός. Ο Μποκανί είναι τραυματίας αυτή τη στιγμή».
- Ο Ολυμπιακός είναι ήδη 7 συνεχόμενα χρόνια πρωταθλητής. Φαίνεται πως οι αντίπαλοι σας δυσκολεύονται να σας αντιμετωπίσουν…
«Δεν είστε σωστά ενημερωμένος. Φέτος ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί στα πλέι-οφ. Αλλά ακόμα δεν ξέρω πως θα είναι αυτά δομημένα. Οπότε ας επικεντρωθούμε στις 26 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας».
- Υπογράψατε συμβόλαιο δύο ετών, αλλά αν μείνετε για ένα στην Ελλάδα, τότε αυτό θεωρείται επιτυχία, έτσι δεν είναι;
«Έτσι νομίζω κι εγώ (γέλια). Ο Ολυμπιακός άλλαξε 5 προπονητές την περασμένη σεζόν. Αλλά αυτός που φοβάται καλύτερα να μείνει σπίτι. Εγώ κάθισα μόνο για 8 μήνες στο σπίτι μου. Αυτό ήταν μεγάλο χρονικό διάστημα για μένα».

Σχόλια