64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ο Μπουφόν γίνεται 500άρης!



Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν γράφει ιστορία κόντρα στη Τζένοα καθώς θα συμπληρώσει το μυθικό νούμερο των 500 αγώνων με τη φανέλα της Γιουβέντους.

Αγώνας με ιστορική σημασία είναι για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν αυτός της Τετάρτης κόντρα στη Τζένοα στο "Λουίτζι Φεράρις" (για την εμβόλιμη 9η αγωνιστική της Serie A) καθώς θα υπερασπιστεί για 500η συνολικά φορά την εστία της Γιουβέντους.
Ο απολογισμός του στα 499 ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής με τα χρώματα της "βέκια σινιόρα" είναι 296 νίκες-129 ισοπαλίες-74 ήττες ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας με τους άσους των "μπιανκονέρι" με τις περισσότερες συμμετοχές.
"Θρύλος Μπουφόν", αναφέρει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η Corriere dello Sport με αφορμή τη συμπλήρωση 500 αγώνων του 36χρονου Ιταλού κίπερ με τη φανέλα της Γιουβέντους
Name

Ρέκορντμαν είναι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο με 705 ματς (σε 19 σεζόν) και ακολουθούν οι Γκαετάνο Σιρέα με 552 (σε 14 σεζόν) και Τζουζέπε Φουρίνο με 528 (σε 14 σεζόν), με τον Μπουφόν να κυνηγάει να ξεπεράσει το ρεκόρ του Φουρίνο στην 14η σεζόν του στα ασπρόμαυρα.

"Το επόμενο ματς με τα ασπρόμαυρα θα είναι το 500ο για μένα και για να το γιορτάσω θα φορέσω αυτό το ξεχωριστό περιβραχιόνιο του αρχηγού", έγραψε στη σελίδα του στο Twitter ο φύλακας-άγγελος της εστίας των Τορινέζων από το 2001 και μετά.
Name
 
- See more at: http://www.sigmalive.com

Σχόλια