64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Οι απαντήσεις που «προδίδουν» τον Κλιχ

Ο Ματέους Κλιχ ζήτησε υπομονή ενός μήνα από φίλο του ΠΑΟΚ μέσω facebook όσον αφορά πιθανή μετακίνησή του στον Δικέφαλο.

Ο Ματέους Κλιχ είναι ένας από τους παίκτες που ενδιαφέρουν του ΠΑΟΚ, με τους ανθρώπους του Δικεφάλου να έχουν προχωρήσει σε κινήσεις για την απόκτησή του από τη Βόλσφμπουργκ.
Τόσο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής όσο και ο εκπρόσωπός του χειρίζονται με τον ίδιο τρόπο τις ερωτήσεις που δέχονται αναφορικά με τον Δικέφαλο.

Κανείς από τους δύο δεν διαψεύδει το αρχικό δημοσίευμα του «Goal», όμως αρνούνται να δώσουν συνέχεια, κάτι που φαντάζει απολύτως λογικό από τη στιγμή που τέτοιες υποθέσεις απαιτούν λεπτούς χειρισμούς.

Από τη στιγμή που το όνομα του διεθνούς Πολωνού μέσου συνδέθηκε με τον ΠΑΟΚ, ήταν αναμενόμενο ότι η προσωπική του σελίδα στο facebook θα δεχόταν μηνύματα από φίλους του Δικεφάλου. Σε ένα από αυτά ο Κλιχ αποφάσισε να απαντήσει.

«Ματέους, είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για σένα; Σε αυτήν την περίπτωση εσύ θα ενδιαφερόσουν να βρεθείς στον ΠΑΟΚ;» τον ρωτά φίλος του Δικεφάλου και εκείνος απαντά «περίμενε έναν μήνα και θα δεις. Χαιρετισμούς!».

Οι απαντήσεις που «προδίδουν» τον ΚλιχΜε το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι, κάτι που του δίνει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί με ομάδα από την πρώτη μέρα του νέου έτους, ο Κλιχ μπήκε στη λογική τού «δεν επιβεβαιώνω - δεν διαψεύδω», αφήνοντας ανοικτό το παράθυρο.
Την ίδια στιγμή χθες ο εκπρόσωπός του, Μπαρλτομιέι Μπόλεκ, μιλώντας στο «Goal» ακολούθησε την ίδια γραμμή. «Δεν θα ήθελα να πω κάτι για τα δημοσιεύματα στην Ελλάδα και το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Κλιχ. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Ματέους έχει συμβόλαιο με τη Βόλφσμπουργκ και πως τον Ιανουάριο θα είναι η κατάλληλη ώρα και στιγμή για να μιλήσουμε γι' αυτό το θέμα».
Η ουσία είναι ότι τόσο ο Ματέους Κλιχ όσο και ο μάνατζέρ του έχουν μιλήσει με τον Δικέφαλο και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται την υπόθεση δημοσίως (ο μεν παίκτης στο διαδίκτυο, ο δε μάνατζερ στα Μέσα) μόνο τυχαίος δεν είναι.
Η περίπτωση Κλιχ θυμίζει αρκετά αυτή του Μακ, με τον ΠΑΟΚ να έχει στοχεύσει σε παίκτη εξελίξιμο, διεθνή, με την πιθανότητα ρίσκου να είναι μικρή και το κόστος της συγκεκριμένης κίνησης να είναι χαμηλό σε σχέση με τις προσδοκίες, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το αγωνιστικό αλλά και με το οικονομικό κομμάτι, καθώς, βάσει ηλικίας, ο παίκτης μπορεί να δημιουργήσει μεταπωλητική αξία.
Ο Κλιχ αποτελεί την πρώτη επιλογή για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, καθώς πρόκειται για έναν εσωτερικό μέσο που θα παίξει κυρίως ως «οκτάρι» αλλά και ως προωθημένος μέσος, πίσω από τον επιθετικό.
sentragoal.gr

Σχόλια