64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ρανιέρι: «Θα πορευτούμε με όσους θέλουν να πάνε μπροστά»

Ρανιέρι «Θα πορευτούμε με όσους θέλουν να πάνε μπροστά»Σαφές μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδας έστειλε ο Κλαούντιο Ρανιέρι για την επόμενη... μέρα στο αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα». Ο Ιταλός τεχνικός εμφανίστηκε… δυσαρεστημένος με την έλλειψη της δουλειάς, της αποφασιστικότητας και της καρδιάς που είχε η «γαλανόλευκη» στο παρελθόν και έστειλε το… μήνυμά του προς πάσα κατεύθυνση. 

Συγκεκριμένα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για: 

Το αν στόχος ήταν η πρόκριση ή να φτιαχτεί μία ομάδα με προοπτική: «Φυσικά ζητήθηκε η πρόκριση που ήταν και το σημαντικό. Πρόκειται όμως και για μία στιγμή αλλαγής. Το ιδανικό είναι να τα συνδυάσουμε και τα δύο». 

Το ότι μοναδικός στόχος είναι η νίκη: «Ελπίζω πως οι παίκτες κατανοούν πως πρέπει να πάρουν τη νίκη. Όπως είπατε σωστά, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και μόνο στο τέλος μπορείς να το ξέρεις αυτό. Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι και θέλουμε τη νίκη. Είχαμε μόλις ένα βαθμό, ωστόσο αυτά τα αποτελέσματα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Αν είμαστε αποφασισμένοι και όχι νευρικοί θα τα καταφέρουμε». 
Το αν έρθει άσχημο αποτέλεσμα: «Ας μη γινόμαστε προφήτες κακών. Θέλουμε μόνο τη νίκη. Θέλουμε και τα πολλά γκολ. Αλλά εγώ θέλω μόνο τους τρεις βαθμούς». 
Το αν υπάρχει η λύση για να δούμε την ομάδα του παρελθόντος: «Εγώ πιστεύω πως τρία είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. Δουλειά, αποφασιστικότητα, και καρδιά. Δεν είδα την Ελλάδα που ήξερα. Υπήρξε έλλειψη προπονήσεων για κάποιους ποδοσφαιριστές. Κάποιοι έπρεπε να προσπαθήσουν περισσότερο. 

Τώρα, είμαστε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Θα πάμε μπροστά με όσους παίκτες θέλουν να προχωρήσουνε στο γήπεδο. Ο Καραγκούνης μου είπε πως η Εθνική έπαιρνε πάντα δύσκολες νίκες. Τώρα, λοιπόν είναι μία δύσκολη στιγμή και μπορεί να πάει μπροστά. Πρέπει να δείξουμε πάθος, επιθετική στάση και αποφασιστικότητα. Να δώσουνε  όλοι το 120%». 
Το πώς αισθάνεται για τον έναν βαθμό: «Μου αρέσει η πίεση. Είμαι μαχητής και αυτό δείχνει η πορεία μου. Θέλω να μεταφέρω τη θέληση για νίκη και μαχητικότητα. Οι παίκτες μου είναι καλά. Έχουνε ταχύτητα και σωστή νοοτροπία. Για αυτό έχω κάνει αρκετές αλλαγές. Λόγω τραυματισμού έκανα πολλές αλλαγές. Θα δούμε και τον Τοροσίδη. Σήμερα το βράδυ θα αποφασίσω για την τελική ενδεκάδα». 

Το αν ανησυχεί για τη θέση του: «Σε όλους μας αρέσει η νίκη γιατί αυτό πρέπει να είναι ο στόχος. Αφού δουλέψουμε σκληρά θέλουμε και το αποτέλεσμα. Συνεπώς σε όλους αρέσει η νίκη. Εγώ θέλω να δείξω πως μπορούμε το κάτι παραπάνω. Θέλω να του δείξουν και οι ίδιοι μου οι παίκτες. Με ενδιαφέρει περισσότερο η εικόνα που θα δείξουν. Φυσικά είναι λογικό, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού υπάρχει η κριτική». 

Το ποια λάθη έχει κάνει μέχρι στιγμής: «Πιστεύω πως η ευθύνη ανήκει στον προπονητή. Ξέρω αρκετούς από τους παίκτες, ειδικά αυτούς που έπαιξαν στο Μουντιάλ. Μετά τη λήξη αυτού, κάποιοι δεν ήταν σε φόρμα. Για παράδειγμα ο Γκέκας. Είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα, ωστόσο τώρα είναι πρώτος σκόρερ στην Τουρκία. Θέλω να περάσω όλα αυτά στους παίκτες και φυσικά στο τέλος ο προπονητής φέρει την ευθύνη». 

Το πώς περιμένει το ματς: «Ο αντίπαλός μας θα κάνει το δικό του παιχνίδι. Όπως έκανε και η Βόρειος Ιρλανδία. Εμείς πρέπει να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο από το τελευταίο μας παιχνίδι. Να παίξουμε γρήγορα και με ηρεμία».


πηγή : Onsports 

Σχόλια