64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Περέιρα: Ο Αναστασιάδης μας... ζωγραφίζει το δρόμο της επιτυχίας

Περέιρα: Ο Αναστασιάδης μας... ζωγραφίζει το δρόμο της επιτυχίας

Ο Φακούντο Περέιρα τόνισε ότι περίμενε πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά τη 10η αγωνιστική και γι' αυτό πήρε την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα.

Ο Αργεντινός άσος του ΠΑΟΚ μίλησε στα Σπορ του Βορρά...

"Είμαι πολύ παθιασμένος με τον ΠΑΟΚ και το δείχνω. Δεν το κρύβω και δεν θέλω να το κρύψω. Δεν είναι μόνο ο πανηγυρισμός μου σε ένα γκολ, σε ένα παιχνίδι που το θέλαμε πάρα πολύ, αλλά τα συναισθήματά του είναι πολύ έντονα για την ομάδα και για τον κόσμο. Ως παίκτης του ΠΑΟΚ, αισθάνομαι πολύ έντονα αυτή την αγάπη των φιλάθλων και κατά την διάρκεια των αγώνων, αλλά και στην καθημερινότητά μου. Θα προσθέσω πως εμείς οι παίκτες του ΠΑΟΚ νιώθουμε σαν χρέος μας να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους. Όταν η ομάδα δεν πάει καλά, δεν μας αποδοκιμάζουν, αλλά μας παροτρύνουν για να διεκδικήσουμε την νίκη. Και αυτό, είναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη. Είμαστε πρώτοι και θέλουμε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη θέση. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας".

Πώς βλέπεις την Τούμπα κι αν μπορείς να την συγκρίνεις με κάποια έδρα στην Αργεντινή;

"Δεν σας κρύβω, ότι αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που προσαρμόστηκα γρήγορα στην ομάδα και την πόλη. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μοιάζουν πολύ με τους οπαδούς της Χιμνάσια Λα Πλάτα, επομένως η αλλαγή δεν ήταν για μένα πολύ μεγάλη! Όπως στην Χιμνάσια, έτσι κι εδώ ο κόσμος βοηθάει πολύ την ομάδα, στέκεται πάντα δίπλα της, είναι φανατικός υπέρ της. Βέβαια, είναι αλήθεια ότι πολλές ομάδες στην Αργεντινή, έχουν κόσμο που μοιάζει με αυτόν του ΠΑΟΚ. Κι αυτό γιατί έχουν το ίδιο ταμπεραμέντο και την ίδια συμπεριφορά".

Αν και είναι νωρίς ακόμα, θα ήθελες να μείνεις πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ;

"Δεν μπορώ να προβλέψω πόσα χρόνια μπορώ να μείνω. Με βάση αυτά που νιώθω σήμερα και με όσα περνάω σίγουρα θα το ήθελα. Αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Όπως και στην πορεία της σεζόν, του πρωταθλήματος, βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, έτσι και σε αυτό που με ρωτήσατε, θα το δούμε σταδιακά".

Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στην βαθμολογία και είχε πολλά χρόνια να παραμείνει στην κορυφή, όσο έχει ήδη μείνει φέτος. Το περίμενες κάτι τέτοιο;
"Ναι, ναι, το περίμενα! Να σας πω την αλήθεια, όταν ήρθα στην ομάδα και είδα το πόσο "πλούσια" είναι σε νοοτροπία, τεχνική και ποιότητα και με έναν πολύ εργατικό προπονητή, περίμενα ότι μπορεί να βρεθούμε στην κορυφή. Και επειδή είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αρκετοί παίκτες στην ομάδα, πιο έμπειροι αλλά και πολλοί νεαροί, πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός θα είμαστε και καλύτεροι. Το επίπεδο της ομάδας θα ανεβαίνει, όσο δουλεύουμε ακόμα περισσότερο μεταξύ μας. Μακάρι βέβαια να είμαστε πρώτοι και στο τέλος του πρωταθλήματος, να το γιορτάσουμε όλοι μαζί".

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη: "Αν και τον γνωρίζω λίγο καιρό, είναι πολύ τακτικός προπονητής, σοβαρός και κατανοητός σε μας, ειδικά στους νεαρούς παίκτες. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί όλοι καταλαβαίνουμε εύκολα τι θέλει.

Θα έλεγα ότι ο κόουτς, "ζωγραφίζει" τον δρόμο που πρέπει να προχωρήσουμε και χαράσσει τον τρόπο που πρέπει να δουλεύουμε και να συμπεριφερόμαστε μέσα στο γήπεδο. Ειλικρινά, ελπίζω να μείνω αρκετά ώστε να τον ζήσω και περισσότερο".

Σπορ του Βορρά

Σχόλια