64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Μαρσέιγ: Ο εφιάλτης... Ταπί επιστρέφει


Είκοσι χρόνια μετά το σκάνδαλο Ταπί, που οδήγησε τη Μαρσέιγ στη Ligue 2, ο εφιάλτης ξαναζωντανεύει!

Την Τρίτη νυν και πρώην στελέχη της γαλλικής ομάδας συνελήφθησαν με την κατηγορία του παράνομου πλουτισμού από μεταγραφές, κυρίως εκείνη του Πιέρ-Αντρέ Ζινιάκ τον Αύγουστο του 2010, αλλά και του Σουλεϊμάν Ντιαβαρά το 2009.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο νυν πρόεδρος Βινσάν Λαμπρίν (στη μέση), οι πρώην Παπέ Ντιούφ (στα δεξιά), Ζαν-Κλοντ Ντασιέ (αριστερά) και ο γενικός διευθυντής Φιλίπ Περέζ διώκονται διότι αποκόμισαν συγκεκριμένα ποσά (μίζες) για την ολοκλήρωση συγκεκριμένων συμφωνιών.

Η επίσημη Μαρσέιγ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης, δήλωσε ότι συνεργάζεται με αστυνομία/δικαστές για τη διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης που φέρνει στη μνήμη ό,τι συνέβη στις αρχές της δεκατίας των 90s με τον υποβιβασμό και την απώλεια ενός πρωταθλήματος.

Η γαλλική Υπηρεσία για την καταπολέμηση του οργανωμένου και οικονομικού εγκλήματος θεωρεί ότι έχει αδιάσειστα στοιχεία για την καταδίκη των Γάλλων παραγόντων.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που πρόεδροι και προπονητές τελούν υπό κράτηση με την κατηγορία της προσυνεννόησης αποτελεσμάτων σε περυσινούς αγώνες της δεύτερης κατηγορίας. 

sigmalive.com

Σχόλια