64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Τζιόλης: «Οι άλλοι το άγχος, όχι εμείς»

Η κορυφή δεν αγχώνει τον ΠΑΟΚ, αντίθετα οι άλλοι είναι εκείνοι που πρέπει να αγχώνονται όπως τονίζει ο Αλέξανδρος Τζιόλης, επισημαίνοντας ότι δεν έχει πετύχει ακόμα τίποτα ο Δικέφαλος. 
Τζιόλης: «Οι άλλοι το άγχος, όχι εμείς»
Ο διεθνής μέσος βρίσκεται στα... καλύτερά του στον ΠΑΟΚ, επισήμανε ότι θα πρέπει να βγει η κούραση από το μυαλό όλων από τη στιγμή που ακολουθεί ντέρμπι σαν κι αυτό με τον Παναθηναϊκό, ενώ τόνισε ότι το άγχος θα πρέπει να το έχουν εκείνοι που κυνηγούν τους “ασπρόμαυρους” κι όχι η ομάδα της Θεσσαλονίκης. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζιόλης:
Για το παιχνίδι με την Φιορεντίνα και τι κρατάει από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ: "Είναι κάτι το ενδιάμεσο.  Σου αφήνει πικρή γεύση ένα γκολ στα τελευταία λεπτά. Πήραμε ένα πόντο και δε ξέρω αν αυτός ο βαθμός θα παίξει ρόλο. Σίγουρα κερδίσαμε σε ψυχολογία, σε αυτοπεποίθηση, διότι φύγαμε χωρίς να ηττηθούμε από μια δύσκολη έδρα. Η αυτοπεποίθηση που πήραμε είναι ακόμα ένα στοιχείο του αγώνα αυτού, διότι η ομάδα δείχνει να συνεχίζει στο δρόμο που έχει πάρει".
 
Για το πως του φάνηκε που αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός στο ματς με τη Φιορεντίνα: "Προτιμώ τη θέση που ξέρω και αγωνίζομαι όλα τα χρόνια, όμως προσπαθώ να παίζω καλά σε όποια θέση βρεθώ".
Για την προσωπική του απόδοση: "Υπάρχουν κάποια διαστήματα που ένας παίκτης είναι σε καλή κατάσταση, σε φόρμα και μπορεί να κάνει αυτά που θέλει και μπορεί στο γήπεδο. Παίζει ρόλο και η φυσική κατάσταση. Αυτό το διάστημα νιώθω και είμαι καλά, είμαστε καλά και συνεχίζουμε. Δεν μπορώ να σχολιάσω αν είμαι σε μία από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας μου. Είναι μια καλή περίοδος για μένα, ελπίζω να συνεχιστεί αυτό".
 
Για το αν έπαιξε ρόλο στο φορμάρισμά του η μη κλήση του στην Εθνική ομάδα: "Όχι, δεν έχει καμία σχέση αυτό με την αγωνιστική μου κατάσταση. Είμαι στον ΠΑΟΚ, εδώ είναι το μυαλό μου, εδώ είμαι αφοσιωμένος,  επικεντρώνομαι σε αυτό διότι το κεφάλαιο εθνική είναι τελείως διαφορετικό".
Για την απόφασή του να φύγει για την Τουρκία πέρσι: "Το έχω αφήσει πίσω μου. Πήρα μια απόφαση, επέστρεψα και συνεχίζουμε όλοι μαζί. Έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα αλλά αυτή η όλη διάθεση που βλέπω ότι "έχουμε πετύχει κάτι" δε με βρίσκει σύμφωνο διότι είναι ακόμα νωρίς, είναι Νοέμβριος. Είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους, αλλά δεν έχουμε κερδίσει τίποτα".
Για τον παράγοντα της κούρασης και πόσο θα επηρεάσει στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ: "Κόπωση υπάρχει, όταν παίζεις κάθε τρεις μέρες παιχνίδι, δε μπορώ να το αρνηθώ. Υπάρχουν τα παιχνίδια, τα ταξίδια και όλη αυτή η διαδικασία. Η κούραση πρέπει να βγει από το κεφάλι όλων διότι υπάρχει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Καλούμαστε να πάμε κόντρα στη κούραση, θα παίξουμε και στη συνέχεια υπάρχει η Εθνική. Η κούραση είναι και θέμα ψυχολογίας. Ο Παναθηναϊκός είναι άλλο κομμάτι, είναι μια δυνατή ομάδα, θα πρέπει να έχουμε όλοι το μυαλό μας εκεί και να παλέψουμε για έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε".
Για το αν δημιουργεί άγχος στους παίκτες ότι βρίσκονται στην κορυφή του πρωταθλήματος: "Σε εμένα δεν υπάρχει η λέξη άγχος. Υπάρχει η όρεξη για παραμονή. Πάντα εκείνοι που σε κυνηγούν έχουν το άγχος διότι ξέρουν ότι αν χάσουν βαθμούς θα έχουν πρόβλημα. Το ξέρουμε διότι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση και όταν χάναμε βαθμούς τα πράγματα γινόταν ολοένα και πιο δύσκολα. Όταν είσαι πρώτος πρέπει να παίζεις με την άνεση της πρωτιάς".
Για το αν θεωρεί τον ΠΑΟΚ φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: "Η κορυφή μας δίνει κίνητρο για να παραμείνουμε εκεί. Φαβορί; όχι, δε μπορώ να πάρω αυτό το ρόλο, είναι ακόμα νωρίς. Κανείς δεν κέρδισε τίποτα όντας στη πρώτη θέση τον Νοέμβριο".
Για το αν εκπλήσσεται από τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ: "Νομίζω ναι. Ευχάριστη έκπληξη, ευχάριστο γεγονός. Είναι πολύ θετική η μαχητικότητα και η εικόνα που βγάζει η ομάδα αυτό το πρώτο διάστημα. Βάθος σε ένα ρόστερ και παίκτες χρειάζονται πάντα σε μια ομάδα και όποιοι θα έρθουν, αν έρθουν, θα μας βοηθήσουν".


gazzetta.gr 

Σχόλια