64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Την πάει Γιουρόπα ο Εμπεμπά

Την πάει Γιουρόπα ο Εμπεμπά
Με δύο γκολ του Τσανσέλ Εμπεμπά, η Άντερλεχτ επικράτησε 2-0 της Γαλατάσαραϊ για την 5η αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και μπορεί από τώρα να κάνει σχέδια για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Βέλγοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και έφτασαν στην πρώτη τους νίκη ανεβαίνοντας στους 5 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τη Γαλατάσαραϊ που δεν κυνηγά τίποτα πια. Η ομάδα των Βρυξελλών έχει «κλειδώσει» έτσι την τρίτη θέση, αφού η νίκη της Άρσεναλ επί της Ντόρτμουντ έστειλε τους Λονδρέζους στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Το σκορ άνοιξε στο 44', όταν μετά από σέντρα από αριστερά, ο Πράετ έπιασε την πρώτη κεφαλιά με τον Εμπεμπά αφύλακτο στην καρδιά της περιοχής να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με νέα κεφαλιά για το 1-0.
Η βραδιά ήταν αδιαμφισβήτητα του Κονγκολέζου, αφού στο 86', εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση του Μουσλέρα στο φάουλ του Κλιεστάν και με κοντινό, πλάγιο πλασέ, έγραψε το τελικό 2-0.
Η ομάδα του Χάσι αντιμετωπίζει τη Ντόρτμουντ στη Γερμανία την τελευταία αγωνιστική, ενώ η Γαλατά υποδέχεται την Άρσεναλ, με τα ματς να είναι σημαντικά μόνο για Γερμανούς και Άγγλους που αναζητούν την πρωτιά του ομίλου.
Η βαθμολογία του 4ου ομίλου (5 ματς)
1) Ντόρτμουντ 12 (13-3)
2) Άρσεναλ 10 (11-7)
3) Άντερλεχτ 5 (7-9)
4) Γαλατάσαραϊ 1 (3-15)

Οι συνθέσεις των ομάδων
Άντερλεχτ (Χάσι): Προτό, Ντεσάχτ, Μπεμπά, Φάντεν Μπόρε, Πράετ (84' Κλιεστάν), Ντεφούρ (46' Καβάγια), Τίλεμανς, Ναγιάρ, Ασεαμπόνγκ, Κόντε, Μίτροβιτς (89' Σιριάκ).
Γαλατάσαραϊ (Πραντέλι): Μουσλέρα, Τέγιες, Σεντού, Καγιά, Καμντάλ, Φελίπε Μέλο, Άλτιντοπ (90' Οζκάλ), Ινάν, Σνάιντερ, Μπρούμα (75' Μπουλούτ), Γιλμάζ.

novasports

Σχόλια