64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Παράταση για το Μαρκόπουλο, αναμονή για το Γαλάτσι


Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε Μαρκόπουλο, Γαλάτσι και Σχοινιά. Στην τελική ευθεία η πώληση του Ελληνικού.
Προχωράει η αποκρατικοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ με τους διαγωνισμούς για τρία εξ' αυτών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και να αναμένονται τα αποτελέσματα. Αυτή την περίοδο οι εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι, το Μαρκόπουλο και το κωπηλατοδρόμιο στον Σχοινιά είναι αυτά που έχουν βγει στο σφυρί.
Το τελευταίο διάστημα έχουμε κάποιες μικρές αλλαγές σε ό,τι αφορά τις τελικές ημερομηνίες για την υποβολή ερωτημάτων και προσφορών για τα δύο πρώτα ακίνητα.
Έτσι, εκεί που οι διαγωνισμοί, τουλάχιστον στο κομμάτι των προσφορών θα ολοκληρώνονταν στα τέλη Νοεμβρίου η διαδικασία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου για το ιππικό κέντρο στο Μαρκόπουλο. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι τις 8/12 θα γίνονται ερωτήσεις για το συγκεκριμένο ακίνητο, ενώ καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 12η Δεκεμβρίου.
Προχωρά το Ελληνικό
Την ίδια ώρα συνεχίζεται κανονικά η πώληση του Ελληνικού στην Εταιρεία Lamda Development  Α.Ε.. Την περασμένη Παρασκευή υπεγράφη η σύμβαση της πώλησης του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. και έτσι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαγωνιστική διαδικασία.
Η Εταιρεία Lamda Development  Α.Ε. πέρα από την καταβολή του ποσού των 915 εκατομμυρίων ευρώ δεσμεύτηκε και για πληρωμή των απαραίτητων έργων υποδομών ύψους 1.2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πλέον, το επόμενο στάδιο που μένει να ολοκληρωθεί είναι η έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του έργου.
Μετά και την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασία τότε θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή.
sport24.gr

Σχόλια