64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Βελιγράδι

Στην "καυτή" και κατάμεστη από 24.000 κόσμο "Μπεοκράντσα Αρίνα" ο Ολυμπιακός επιβίωσε στο θρίλερ και πήρε τη νίκη με 62-57 επί του Ερυθρού Αστέρα. Υπέφεραν στο τέλος οι Πειραιώτες οι οποίοι πάντως πανηγύρισαν το τέσσερα στα τέσσερα στην εφετινή Ευρωλίγκα στο προπονητικό ντεμπούτο του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη διοργάνωση.

Η εξέλιξη
Με το σχήμα των τριών γκαρντ (Σπανούλης, Μάντζαρης, Λαφαγέτ), ο Ολυμπιακός κατάφερε να παίξει πολύ καλή άμυνα στην αρχή του ματς και να πάρει αμέσως διαφορά (2-9).
Ο Αστέρας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τον Μαριάνοβιτς και το γεγονός ότι πέρασε μπροστά στο σκορ (14-13) ήταν μάλλον συγκυριακό.

Με τον Ολυμπιακό να σφίγγει και πάλι την άμυνά του και τον Κατσίβελη να κάνει πολύ καλή δουλειά πάνω στον Ουίλιαμς, η διαφορά επέστρεψε και πάλι σε υψηλά επίπεδα υπέρ των Πειραιτωτών (15-23, 21-36) σ' ένα διάστημα που οι Ντάνστον και Ντάρντεν προσέφεραν πολύτιμες λύσεις. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 7 κοψίματα!

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Σφαιρόπουλου φρόντισε να διατηρήσει τα κεκτημένα. Η άμυνα ήταν και πάλι το κύριο συστατικό του παιχνιδιού των "ερυθρόλευκων" οι οποίοι, στην άλλη πλευρά του παρκέ, πήραν σκορ από τον Αγραβάνη και τον Σπανούλη για να φτάσει η διαφορά στους +16 (34-50).

Αν δεν υπήρχαν τα επιθετικά ριμπάουντ, ο Αστέρας θα είχε πέσει στο καναβάτσο πολύ νωρίτερα. Οι Σέρβοι, κρατώντας πολλές επιθέσεις ζωντανές μ' αυτόν τον τρόπο, μείωσαν σε 46-55 και 53-57, γεγονός που έβαλε φωτιά στο ήδη καυτό γήπεδο. Για να νικήσει στο τέλος, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε τις λάθος επιλογές του Αστέρα αλλά και τις βολές του Σπανούλη που χάρισαν μαξιλάρι ασφαλείας στα 20 δευτερόλεπτα (57-61).

Η καλύτερη πεντάδα
1. Ο Μπράιαν Ντάνστον έκανε τη μέχρι στιγμής καλύτερη εφετινή του εμφάνιση με 11 πόντους και 4 ριμπάουντ.

2. Καταλυτικός ο Βασίλης Σπανούλης στο τέλος. Πάνω στα σίγουρα χέρια του ακούμπησε όλος ο Ολυμπιακός.

3. Πήρε την ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκε ο Δημήτρης Αγραβάνης με 8 πόντους και 9 ριμπάουντ.

4. Πολύ καλός και... οικονομικός ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 7 πόντους και 5 ριμπάουντ.

5. Το... σκιάχτρο Μαριάνοβιτς έκανε καλή δουλειά με 14 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Το φύλλο αγώνα
Η άμυνα πήρε αυτό το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ο οποίος έδειξε ότι θέλει ακόμη αρκετή δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει ο νέος του προπονητής.Οσο δεν υπάρχει Πρίντεζης τα τρίποντα μάλλον αποτελούν μονόδρομο για τους "ερυθρόλευκους" που πάντως δείχνουν να έχουν σφυγμό και να παλεύουν αποτελεσματικά με τα προβλήματά τους. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν καταπληκτική αλλά το στοιχείο δεν μπορούσε να δώσει στο μετριότατο Αστέρα κάτι περισσότερο.

 .contra.gr

Σχόλια