64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ο Τζόκοβιτς τερμάτισε πρώτος


Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε σε μια σεζόν που ο Ρότζερ Φέντερερ έπαιξε καλύτερα από ποτέ και ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε για ένατη φορά το Ρολάν Γκαρός. Αυτά είχε να πει ο Σέρβος (video).
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατοχύρωσε την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη μετά τη νίκη του (με 6-2, 6-2) επί του Τόμας Μπέρντιχ για να περάσει στην τετράδα των τελικών της ATP αστο Λονδίνο.

Ο Σέρβος τερμάτισε πρώτος για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε μια χρονιά μεγάλων αλλαγών για τον ίδιο με την πρόσληψη του Μπόρις Μπέκερ, σε μια χρονιά που ο Ρότζερ Φέντερερ είχε μια εκπληκτική σεζόν στα 33 του χρόνια, ενώ ο Ράφα Ναδάλ, άτυχος μεν με τους τραυματισμούς και τις αρρώστειες, αλλά και πάλι κατέκτησε για ένατη φορά το Ρολάν Γκαρός.

"Ήταν σταθεροί  με τα αποτελέσματα τους. Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι. Για αυτό είμαι περήφανος για αυτό το επίτευγμα", δήλωσε ο κάτοχος του Γουίμπλεντον, ο οποίος παρέλαβε το έπαθλο σε μια τελετή με τη συμμετοχή του Τζον Μάκενρο, του Μπέκερ, του Ματς Βιλάντερ και του Κάρλος Μογιά, τέσσερις πρώην Νο1 της ATP.

Ο ίδιος ο Μάκενρο που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην O2 Arena εξήγησε πως μπορεί να ταυτιστεί με τον Τζόκοβιτς. Και εκείνος έπαιζε σε μια εποχή που κυριαρχούσαν και άλλοι σπουδαίοι τενίστες, συγκεκριμένα ο Τζίμι Κόνορς και ο Μπιορν Μποργκ. Ήταν ο τρίτος τροχός.

"Με τον Νόβακ ερχόμαστε από εντελώς διαφορετική εποχή, αλλά μου θυμίζει τον εαυτό μου, προσπαθώντας να μπει ανάμεσα στον Κόνορς και στον Μποργκ. Εκείνοι ήταν το δικό μου ζευγάρι Ναδάλ-Φέντερερ και το να λάβω τον ίδιο σεβασμό, να βρεθώ ανάμεσα τους, είναι κάτι για το οποίο είμαι υπερήφανος. Νομίζω πως ο Νόβακ το έχει κάνει ξεκάθαρα αυτό".

Ο Τζόκοβιτς παραμένει αήττητος μετά τη γέννηση του μικρού Στεφάν. Έχει αγωνιστεί στο Παρίσι και στο Λονδίνο δίχως να χάσει σετ.

Στον πρώτο ημιτελικό είναι το ξεκάθαρο φαβορί με αντίπαλο τον Κέι Νισικόρι, ενώ ο Φέντερερ θα παίξει με τον Σταν Βαβρίνκα.



 sport24.gr

Σχόλια