Αναρτήθηκε από
sifis
την
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί, το στραγγίζουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς. Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε ελαφρά. | |
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και βράζουμε για 10' - 15' λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Τοποθετούμε τα σουτζουκάκια σε πυρέξ (ή ταψάκι), τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 25' περίπου, ως ότου ροδίσουν. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές, ή πουρέ, ή με μακαρόνια. -- Για το ζύμωμα του κιμά, υπάρχουν δύο σχολές. Η μία λέει, προκειμένου να γίνει αφράτος ο κιμάς και τα σουτζουκάκια, να τα ζυμώσουμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε, ενώ η άλλη λέει ελάχιστο ζύμωμα. Εγώ πιστεύω ότι η μέση οδός είναι η καλύτερη. -- Μπορούμε αν θέλουμε, να αλευρώσουμε ελαφρά τα σουτζουκάκια και να τα τηγανίσουμε, αλλά χωρίς υπερβολές, αλλιώς γίνονται πολύ βαριά. Βεβαίως μπορούμε να μην τα τηγανίσουμε και καθόλου. -- Αν δεν έχουμε μπαγιάτικο ψωμί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρυγανιά τριμμένη. |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου