64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

NBA: Νέα «μαγειρέματα» για lockout

NBA: Νέα «μαγειρέματα» για lockout | onsports.gr

Αντιαμερικανικό χαρακτήρισε το salary cap του NBA η εκτελεστική διευθύντρια της ένωσης παικτών, Μισέλ Ρόμπερτς.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο ESPN ανέφερε επίσης πως στις διαπραγματεύσεις για την επόμενη συλλογική σύμβαση εργασίας θα απαιτήσει μοίρασμα 50-50% στα έσοδα ανάμεσα στους παίκτες και τους ιδιοκτήτες. Άλλωστε εκτίμησε πως οι ιδιοκτήτες των ομάδων του «μαγικού» κόσμου είναι αναλώσιμοι, καθώς είπε: «Γιατί δεν παίζουν εκείνοι στα μισά παιχνίδια. Δεν θα κέρδιζαν λεφτά χωρίς τους παίκτες. Μπορεί να έρθουν τριάντα νέοι ιδιοκτήτες, αλλά δεν θα αλλάξει κάτι. Αν φύουν οι παίκτες, όμως, όλα θα αλλάξουν». Όσον αφορά το salary cap, η Ρόμπερτς πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω άλλο άθλημα του κόσμου, που οι αποδοχές ενός αθλητή είναι προκαθορισμένες. Είναι απίστευτα αντιαμερικανικό».
Όλα τα παραπάνω αποκρούστηκαν με ανακοίνωση του κομισάριου, Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος τόνισε πως διαφωνεί κατά 100% με τις τοποθετήσεις της εκτελεστικής διευθύντριας και πρόσθεσε πως το salary cap αποτελεί βάση για την ανάπτυξη της λίγκας και προϊόν συμφωνίας με την ένωση παικτών από το 1982. Βέβαια, το νέο 9ετές τηλεοπτικό συμβόλαιο 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων προστάζει τουλάχιστον προσαρμογή του salary cap και άλλων οικονομικών όρων του NBA. Με το πέρας του 2016-17 το NBPA διατηρεί δικαίωμα μονομερής διακοπής της τωρινής συλλογικής σύμβασης εργασίας, δικαίωμα που θα εκμεταλλευτεί, ώστε να διαπραγματευτεί νέα σύμβαση. Οι φανερές διαφωνίες των δύο πλευρών είναι εκείνες που «δείχνουν» lockout, αλλά είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.
Από εκεί και πέρα, το NBA αποφάσισε να παραχωρήσει δικαίωμα ψήφου υπέρ οποιουδήποτε παίκτη της λίγκας στη διαδικτυακή ψηφοφορία για την ανάδειξη της βασικής πεντάδας της Ανατολής και της Δύσης, αν και τα προηγούμενα έτη επέλεγε εξήντα παίκτες από κάθε περιφέρεια. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 11 Δεκεμβρίου, αν και τα τελευταία χρόνια ξεκινούσα στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ το φετινό ματς επίλεκτων θα διεξαχθεί στις 15 Φεβρουαρίου στο «Madison Square Garden».
onsports.gr

Σχόλια