64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ (preview)


Το 10 το καλό (της αγωνιστικής) φέρνει και το καλύτερο ντέρμπι! Το Μάντσεστερ βρίσκεται σε εμφύλιο, με τη Σίτι να υποδέχεται τη Γιουνάιτεντ στο Etihad, με τους Πρωταθλητές να στοχεύουν στη συνέχιση του σερί απέναντι στους μισητούς αντιπάλους τους και τους κόκκινους διαβόλους να ψάχνουν τον τρόπο για να δείξουν ότι τα πράγματα θ' αλλάξουν...

Πρόκειται για το 151ο ντέρμπι του Μάντσεστερ που βρίσκει τους πολίτες στο -9 από την κορυφή και την Τσέλσι, αν και με ματς λιγότερο.
Αντίθετα, η Γιουνάιτεντ που και φέτος βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, αφού η περσινή με τον Ντέιβιντ Μόγιες απέτυχε παταγωδώς, καταλαμβάνει το 8ο σκαλί της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.
Η Σίτι προέρχεται από την ήττα με σκορ 2-1 από τη Γουέστ Χαμ γαι το πρωτάθλημα, ενώ μεσοβδόμαδα έχασε και από τη Νιούκαστλ με σκορ 2-0 στους 16 του Λιγκ Καπ, με τις καρακάξες να παίρνουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.
Το timing ίσως να μην είναι τόσο καλό, όσο θα το ήθελαν ή θα περίμεναν στη μπλε πλευρά του Μάντσεστερ, ωστόσο, με πέντε νίκες στα έξι τελευταία ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα και με τρίποντο στα τρία τελευταία ματς, η Σίτι θέλει να συνεχίσει να δείχνει ότι οι καιροί άλλαξαν και έχει το πάνω χέρι σε σχέση με τη συμπολίτισσά της.
Στην απέναντι πλευρά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκλεψε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στο ντέρμπι με την Τσέλσι πριν από μια εβδομάδα, με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Λουίς Φαν Χάαλ είδε αρκετά πράγματα που δεν του άρεσαν αλλά και ορισμένα που τον έκαναν να αισιοδοξεί, παρ' όλα αυτά ξέρει ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του. Καλείται, βέβαια, την ώρα που χτίζει την ομάδα του και προσπαθεί να την επαναφέρει στην κορυφή, να κοντραριστεί με μια εκ των μεγάλων δυνάμεων του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δύο σύλλογοι, όποιες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζουν, όπως κι αν έχουν προετοιμαστεί, αυτό το ντέρμπι θα είναι πάντα μια διαφορετική ιστορία...
Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Νταβίντ Σίλβα για τις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες έχοντας αποκομίσει πρόβλημα στο αριστερό γόνατο, στην αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ, ενώ η Γιουνάιτεντ θα έχει κανονικά τον Γουέιν Ρούνεϊ που είναι πανέτοιμος να επιστρέψει έχοντας εκτίσει ποινή τριών αγωνιστικών. Εκτός έμεινε ο Ραδαμέλ Φαλκάο, επιστρέφει ο Βαλένσια.
Πιθανές ενδεκάδες:
Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Μανγκαλά, Κλισί – Φερναντίνιο, Μίλνερ – Νασρί, Τουρέ, Γιόβετιτς – Αγουέρο
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-3-3): Ντε Χέα – Ράφαελ, Σμόλινγκ, Ρόχο, Σο – Ντι Μαρία, Μπλιντ, Γιανουζάι – Φελαϊνί, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι
Το πρόγραμμα Κυριακή, 02/11
Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Άστον Βίλα – Τότεναμ (18:00)
Δευτέρα, 03/11
Κρίσταλ Πάλας – Σάντερλαντ (22:00)

Πηγή:www.england365.gr

Σχόλια