64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Tα βλέμματα στο ντέρμπι Αρσεναλ - Γιουνάιτεντ και δοκιμασίες στην primera

Tα βλέμματα στο ντέρμπι Αρσεναλ - Γιουνάιτεντ και δοκιμασίες στην primera
Στο «Εμιρεϊτς» διεξάγεται το σπουδαιότερο ματς στη 12η αγωνιστική της Premier League, με την Αρσεναλ να υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι γηπεδούχοι αναζητούν βαθμούς για να παραμείνουν στη διεκδίκηση μιας θέσης στην τετράδα και αντιμετωπίζουν τους αποδεκατισμένους από τραυματισμούς «κόκκινους διαβόλους». Χωρίς οκτώ παίκτες ο Λουΐς Φαν Γκάαλ και με άλλους τέσσερις να προέρχονται από τραυματισμό (Ντε Χέα, Ντι Μαρία, Σο, Κάρικ) βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Η πρωτοπόρος Τσέλσι φιλοξενεί τη Γουέστ Μπρομ, σ΄ένα ματς που μοιάζει εύκολο. Ομως, η Γουέστ Μπρομ έχει καταφέρει να στριμώξει τους «μπλε» τον τελευταίο καιρό και έχει δύο νίκες-δύο ισοπαλίες-μία ήττα στους τελευταίους πέντε μεταξύ τους αγώνες.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι ήδη οκτώ βαθμούς πίσω από την Τσέλσι και δεν έχει περιθώρια απώλειας στον εντός έδρας αγώνα της με την Σουόνσι, ενώ πολύ δυνατή αναμένεται να είναι η μονομαχία της Εβερτον με την εντυπωσιακή φέτος Γουέστ Χαμ, στο «Γκούντισον Παρκ».

Η Νιούκαστλ έχει παρουσιάσει εντυπωσιακή βελτίωση με πέντε διαδοχικές νίκες και σκοπεύει να τις κάνει έξι, με αντίπαλο την ΚΠΡ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Την Κυριακή η Λίβερπουλ και η Τότεναμ, που βρίσκονται "αγκαλιά" στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, δίνουν δύσκολους εκτός έδρας αγώνες με την Κρίσταλ Πάλας και τη Χαλ αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα κλείνει τη Δευτέρα η ομάδα που έχει κλέψει καρδιές σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Σαουθάμπτον του Ρόναλντ Κούμαν παίζει στην έδρα της Αστον Βίλα με στόχο να παραμείνει μόνη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Premier League:

Σάββατο
Τσέλσι - Γουέστ Μπρομ
Εβερτον - Γουέστ Χαμ
Λέστερ - Σάντερλαντ
Μάντσεστερ Σίτι - Σουόνσι
Νιούκαστλ - ΚΠΡ
Στόουκ Σίτι - Μπέρνλι
Αρσεναλ - Μάντσεστερ Γ.

Κυριακή
Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ
Χαλ - Τότεναμ

Δευτέρα
Αστον Βίλα - Σαουθάμπτον

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)
Τσέλσι 29
Σαουθάμπτον 25
Μάντσεστερ Σίτι 21
Γουέστ Χαμ 18
Σουόνσι 18
Άρσεναλ 17
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 16
Νιουκάστλ 16
Στόουκ Σίτι 15
Λίβερπουλ 14
Τότεναμ 14
Έβερτον 14
Γουέστ Μπρομ 13
Σάντερλαντ 12
Χαλ 11
Άστον Βίλα 11
Κρίσταλ Πάλας 9
Λέστερ 9
ΚΠΡ 8
Μπέρνλι 7

Campionato (12η αγωνιστική)

Εκτός έδρας αποστολές έχουν η Γιουβέντους και η Ρόμα στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το ιταλικό πρωτάθλημα. Η -πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος- «βέκια σινιόρα» έχει θεωρητικά πιο δύσκολο έργο, καθώς φιλοξενείται το Σάββατο (21:45) από τη Λάτσιο, που βρίσκεται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Νωρίτερα (19:00), στην αναμέτρηση που ανοίγει την «αυλαία» της 12ης ημέρας, οι «τζιαλορόσι» παίζουν εκτός με την Αταλάντα, που βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κυριακάτικη αναμέτρηση της Μίλαν με την Ιντερ στο «Σαν Σίρο», με τους «ροσονέρι» να βρίσκονται στην έβδομη θέση, μόλις έναν βαθμό μπροστά από τους «νερατζούρι», τους οποίους και υποδέχονται τυπικά. Η τρίτη στη βαθμολογία Νάπολι φιλοξενεί την Κάλιαρι, ενώ η τέταρτη Σαμπντόρια δοκιμάζεται στην έδρα της προτελευταίας Τσεζένα.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Αταλάντα - Ρόμα
Λάτσιο - Γιουβέντους

Κυριακή
Τορίνο - Σασουόλο
Τσεζένα - Σαμπντόρια
Βερόνα - Φιορεντίνα
Νάπολι - Κάλιαρι
Πάρμα - Εμπολι
Ουντινέζε - Κιέβο
Μίλαν - Ιντερ

Δευτέρα
Τζένοα - Παλέρμο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)
Γιουβέντους 28
Ρόμα 25
Νάπολι 21
Σαμπντόρια 20
Λάτσιο 19
Τζένοα 19
Μίλαν 17
Ουντινέζε 17
Ίντερ 16
Βερόνα 14
Φιορεντίνα 13
Παλέρμο 13
Σασουόλο 12
Τορίνο 12
Κάλιαρι 10
Έμπολι 10
Αταλάντα 10
Κιέβο 8
Τσεζένα 7
Πάρμα 6

Primera Division (12η αγωνιστική)


Με τις αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής επαναρχίζει το προσεχές τετραήμερο το ισπανικό πρωτάθλημα, μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της σεζόν, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και το ερωτηματικό είναι αν η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί, καθώς τρεις ομάδες ακολουθούν σε απόσταση «βολής». Κι αν για τους «μερένγκες», οι οποίοι μετρούν οκτώ σερί νίκες στην Primera Division (13 σε όλες τις διοργανώσεις), η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη «νεοφώτιστη» Εϊμπάρ λογικά δεν κρύβει... παγίδες, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς το ίδιο και για τους «μπλαουγκράνα», που υποδέχονται το Σάββατο τη Σεβίλη.

Τόσο γιατί η ομάδα της Ανδαλουσίας ακολουθεί κατά πόδας τους πρωτοπόρους, ούσα δύο βαθμούς πίσω από την προσεχή αντίπαλό της και τέσσερις από την πρωτοπόρο Ρεάλ, όσο και επειδή οι Καταλανοί δεν έχουν πείσει με τις ως τώρα εμφανίσεις τους, τουλάχιστον σε απαιτητικά παιχνίδια. Ο Λουίς Ενρίκε περιμένει το «ξεμπλοκάρισμα» του Σουάρες και την «έκρηξη» του Μέσι, ώστε να δει την ομάδα του να παίρνει τα πάνω της και το παιχνίδι του Σαββάτου στο «Καμπ Νου» αποτελεί μία καλή ευκαιρία. Από την πλευρά της, η Σεβίλη «ξεφούσκωσε» κάπως μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημά της, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί επιτυχώς στα σπουδαία ματς, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συντριβή (4-0) από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη.

Σε ό,τι αφορά τη Ρεάλ, το σαββατιάτικο ματς με την Εϊμπάρ μοιάζει (και πιθανότατα θα αποδειχθεί) εύκολο, αναμένεται όμως με μεγάλο ενδιαφέρον ηεπιλογή του Κάρλο Αντσελότι για την αντικατάσταση του τραυματία Μόντριτς. Ο Κροάτης μέσος θα απουσιάσει περίπου τρεις μήνες από την αγωνιστική δράση και το κενό του προκαλεί «πονοκέφαλο» στον Ιταλό τεχνικό, δεδομένης της έλλειψης λύσεων στο χώρο του κέντρου, μετά την παραχώρηση του Τσάμπι Αλόνσο και τον παραγκωνισμό του Κεντίρα. Ίσκο και Ιγιαραμέντι είναι οι υποψήφιοι παρτενέρ του Κρόος στον άξονα των πρωταθλητών Ευρώπης, με τον Αντσελότι να καθιερώνει (θέλοντας και μη πλέον) το 4-4-2.

Η τρίτη της κατάταξης Βαλένθια παίζει την Κυριακή τοπικό ντέρμπι στην έδρα της Λεβάντε και θέλει να επανέλθει στις νίκες, καθώς πριν τη διακοπή είχε γνωρίσει την πρώτη φετινή εντός έδρας απώλεια, παραχωρώντας ισοπαλία στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ανάλογος στόχος και για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία υποδέχεται το Σάββατο τη Μάλαγα, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, η οποία προέρχεται από ήττα από τη Σοσιεδάδ και έχει μείνει τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή, δεν θα έχει στις τάξεις της τον Μιράντα, ο οποίος τραυματίστηκε στο φιλικό της εθνικής Βραζιλίας με την Αυστρία. Πρόκειται για ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι για τους πρωταθλητές, δεδομένου ότι η Μάλαγα βρίσκεται στην έκτη θέση, δέχεται πολύ δύσκολα γκολ (9 σε 11 ματς ως τώρα) και έχει ήδη «κόψει» βαθμούς (εντός έδρας) από την Μπαρτσελόνα.

Πέρυσι, άλλωστε, οι Ανδαλουσιάνοι λίγο έλειψε να στερήσουν από τους «ροχιμπλάνκος» το πρωτάθλημα, αποσπώντας 0-0 στη Μαδρίτη την προτελευταία αγωνιστική και αναγκάζοντας την Ατλέτικο να παίξει -και να κερδίσει- τον τίτλο μέσα στο «Καμπ Νου».

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε άνετα 3-1 την Εσπανιόλ στο «Σαν Μαμές», στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η «αυλαία» της 12ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εσπανιόλ 3-1
(29' Αντούριθ, 44' Βιγκέρα, 78' Ιτουράσπε - 84' Μάτα)

Σάββατο

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μάλαγα

Κυριακή
Εϊμπάρ - Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα - Σεβίλη
Λα Κορούνια - Σοσιεδάδ
Ράγιο Βαγεκάνο - Θέλτα
Λεβάντε - Βαλένθια
Ελτσε - Κόρντομπα
Βιγιαρεάλ - Χετάφε

Δευτέρα

Γρανάδα - Αλμερία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 27
Μπαρτσελόνα 25
Βαλένθια 24
Ατλέτικο Μαδρίτης 23
Σεβίλη 23
Μάλαγα 21
Θέλτα 20
Βιγιαρεάλ 15
Αθλέτικ Μπιλμπάο 15 -12αγ.
Χετάφε 14
Εϊμπάρ 13
Εσπανιόλ 11 -12αγ.
Ράγιο Βαγεκάνο 11
Γρανάδα 10
Σοσιεδάδ 9
Αλμερία 9
Λα Κορούνια 9
Έλτσε 9
Λεβάντε 9
Κόρντομπα 6

Championnat (14η αγωνιστική)

Το ντέρμπι της πρωτοπόρου Μαρσέιγ με την Μπορντό που βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Μετά την ήττα με 2-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν, οι γηπεδούχοι του Μαρσέλο Μπιέλσα, θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, έτσι ώστε να παραμείνουν επικεφαλής, ενώ από την πλευρά τους οι παίκτες της Μπορντό, θα επιδιώξουν να πάρουν αποτέλεσμα στην Μασσαλία για να μείνουν κοντά στην κορυφή.

Η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε δύσκολα με σκορ 3-2 από την έδρα της Μετς, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η «αυλαία» της 14ης αγωνιστικής στο Championnat και χάρη στο γκολ του Λαβέτσι στο 84' «αναρριχήθηκε» -προσωρινά- στην κορυφή της βαθμολογίας.

Επίσης, η Λιόν δοκιμάζεται στην έδρα της Μπαστιά, ενώ η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League, Γκινγκάμπ, υποδέχεται την Ρεν και θέλει την νίκη για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Παρασκευή

Μετς - Παρί Σεν Ζερμέν 2-3
(49' πεν., 53' πεν. Μαϊγκά - 9' Παστόρε, 16' αυτ. Μπουσμάν, 84' Λαβέτσι)

Σάββατο

Μπαστιά - Λιόν
Γκινγκάμπ - Ρεν
Μονακό - Καέν
Νις - Ρεμς
Λοριάν - Λανς

Κυριακή
Ναντ - Σεντ Ετιέν
Μονπελιέ - Τουλούζ
Μαρσέιγ - Μπορντό

7/12 (Κυριακή)
Λιλ - Εβιάν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)
Παρί Σεν Ζερμέν 30 -14αγ.
Μαρσέιγ 28
Λιόν 26
Μπορντό 24
Ναντ 23
Σεντ Ετιέν 22
Μονακό 19
Ρεν 19
Μετς 18 -14αγ.
Ρεμς 18
Τουλούζ 17
Νις 17
Μονπελιέ 17
Λιλ 16
Μπαστιά 13
Εβιάν 13
Καέν 12
Γκινγκάμπ 12
Λανς 11
Λοριάν 10

Bundesliga (12η αγωνιστική)

Την ευκαιρία να παραμείνει επικεφαλής, διατηρώντας την διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη Βόλφσμπουργκ, έχει η Μπάγερν Μονάχου στην Bundesliga, καθώς στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, υποδέχεται την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην «Αλιάζ Αρένα» και είναι το φαβορί για την νίκη. Παράλληλα, η Βόλφσμπουργκ αγωνίζεται στη δύσκολη έδρα της Σάλκε, που μπορεί να είναι ασταθής φέτος, αλλά πάντα είναι υπολογίσιμη στην έδρα της.

Σε ότι αφορά στην Γκλάντμπαχ υποδέχεται την Αϊντραχτ Φρανκφούρης και θα κυνηγήσει την νίκη που θα την διατηρήσει στην τρίτη θέση ή ενδεχομένως να την φέρει και στη δεύτερη, ανάλογα με το αποτέλεσμα της Βόλφσμπουργκ. Η Ντόρτμουντ αγωνίζεται εκτός με τη Πάντερμπορν.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Σάββατο
Μπάγερν - Χόφενχαϊμ
Σάλκε - Βόλφσμπουργκ
Γκλάντμπαχ - Αϊντραχτ Φρανφκφούρτης
Μάιντς - Φράιμπουργκ
Ανόβερο - Λεβερκούζεν
Πάντερμπορν - Ντόρτμουντ
Κολονία - Χέρτα

Κυριακή
Αμβούργο - Βέρντερ Βρέμης
Στουτγάρδη - Αουγκσμπουργκ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)

Μπάγερν Μονάχου 27
Βόλφσμπουργκ 23
Γκλάντμπαχ 20
Ανόβερο 19
Χοφενχάιμ 17
Λεβερκούζεν 17
Πάντερμπορν 15
Μάιντς 15
Άουγκσμπουργκ 15
Κολονία 15
Σάλκε 14
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 12
Χέρτα Βερολίνου 11
Βέρντερ Βρέμης 10
Ντόρτμουντ 10
Αμβούργο 9
Στουτγάρδη 9
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια