64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Λοριάν - Μαρσέιγ 1-1

Ο Αγιού πλήγωσε την Μαρσέιγ, που έμεινε στο 1-1 με την Λοριάν. Μεγάλη νίκη για την Τουλούζ (2-1 εκτός τη Ναντ).
Λοριάν - Μαρσέιγ 1-1
Η ανεβασμένη Λοριάν έκοψε δύο βαθμούς από την Μαρσέιγ, που πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες στο δεύτερο 45λεπτο και είναι πιθανό να αποχωριστεί την κορυφή.
Η τελευταία εκτός έδρας νίκη για τους Μασσαλούς είχε έρθει πριν από σχεδόν δύο μήνες, όμως αυτή τη φορά το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά. Με μακρινές μπαλιές οι παίκτες του Μπιέλσα προσπάθησαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και με αυτόν τον τρόπο τα κατάφεραν.

Στο 32' ο Τοβάν έβγαλε την μακρινή μπαλιά στην αντεπίθεση και ο Παγιέ με εκπληκτικό πλασέ εντός περιοχής νίκησε τον Λεκόμτ για το 0-1. Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε και πολύ, καθώς στο 37' ο διαιτητής Μιγιό έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Ζανό από τον Μανταντά και ο Αγιού πλήγωσε την πρώην του ομάδα για το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στην επανάληψη, όμως σπατάλησαν πολύ σημαντικές ευκαιρίες. Ο Λεκόμτ και οι αμυντικοί του κατάφεραν να σώσουν στην γραμμή δύο φορές, να κόψουν άλλες τόσες με αυτοθυσία και παρά τις προσπάθειές τους, οι Μασσαλοί δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Ο Λεκόμτ έβγαλε τις προσπάθειες των Ζινιάκ και Μπατσουάγι στο 60', στο 82', στο 86' και στο 90+2', ενώ Λοτόα και Κονέ έσωσαν την Λοριάν, που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, στο 72' και στο 80', για να μείνει το 1-1 μέχρι το τέλος.



«Απόδραση» για Τουλούζ
Μεγάλη νίκη για την Τουλούζ, που επιβλήθηκε με 2-1 εκτός έδρας της Ναντ στο τέλος. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Τζιλομποτζί (21') και Βερετού (22'), όμως κόντρα στη ροή βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Στην πρώτη τους ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Στο 24' ο Μπεν Γιεντέρ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Σιλά από κοντά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-1! Μετά το γκολ οι παίκτες του Καζανοβά είχαν τον έλεγχο και μέχρι το ημίχρονο ήταν εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ με τον Τισεράν στο 42' και το 0-1 να παραμένει. Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να είναι πιο επιθετικοί και τελικά να φτάνουν στην ισοφάριση στο 64'. Ο Βενιό κέρδισε πέναλτι από τον Σπάγιτς και ο Βερετού από την άσπρη βούλα έκανε το 1-1. Τα καναρίνια πίεσαν στην συνέχεια, χωρίς να χάσουν σημαντικές ευκαιρίες, όμως εκεί που τελικά έφτασαν στη νίκη ήταν οι βιολέ. Στο 85' ο Μπρέιθγουεϊτ με το δεύτερό του γκολ στη σεζόν έκανε το τελικό 1-2, δίνοντας τη νίκη στην Τουλούζ.


 Συνοπτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Τρίτη (02/12)

Λοριάν-Μαρσέιγ 1-1
(37' πεν. Αγιού - 32' Παγιέ)

Ναντ-Τουλούζ 1-2
(64' πεν. Βερετού - 24' Σιλά, 85' Μπρέιθγουεϊτ)

Μονακό-Λανς (22:00)

Τετάρτη (03/12)

Μπαστιά-Εβιάν (20:00)
Γκινγκάμπ-Καέν
Μετς-Μπορντό
Μονπελιέ-Σεντ Ετιέν
Νις-Ρεν
Λιλ-Παρί (22:00)

Πέμπτη (04/12)

Λιόν-Ρεμ (22:00)



gazzetta.gr

Σχόλια