64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Νίκη Βόλου - Καλλονή 2-0

Η ομάδα του Βόλου εκμεταλλεύτηκε άριστα τα δώρα από την άμυνα και τον τερματοφύλακα της Καλλονής και με δύο γκολ του Σκουρτάι, επέστρεψε στις νίκες (2-0) μετά από πέντε αγωνιστικές!
Νίκη Βόλου - Καλλονή 2-0 (vid)
Η Νίκη Βόλου είχε μεγάλη ανάγκη για τη νίκη και η Καλλονή έκανε ότι λάθη περνούσαν από το χέρι της για να χάσει.
Το τελικό 2-0 από τους Βολιώτες ήταν απόλυτα δίκαιο με τον Σκουρταϊ να σκοράρει 2 φορές για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ υπέρ της ομάδας του που προσπαθεί να... ξεκολλήσει από την τελευταία θέση.
Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες
Σε 4-4-2 ήταν η διάταξη της Νίκης Βόλου που ξεκίνησε ως εξής: ο Ταϊρης κάτω από τα γκολπόστ, Μαρινάκης δεξί μπακ, Τσουκάνης αριστερό, οι Μαχλελής και Ίβενς τα δύο στόπερ και στον άξονα οι Καρασαλίδης και Κοτσαρίδης. Ο Νικλητσιώτης δεξί χαφ, ο Μουζακίτης αριστερό και οι Σκουρταϊ και Μάρτινς στην επίθεση.
Ο σχηματισμός της Καλλονής σε 4-2-3-1 ήταν: τερματοφύλακας ο Χογκ, δεξί μπακ ο Αντέγιο, αριστερό ο Γιορέντε και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Αναστασιάδης και Βαλλιός. Στο κέντρο ως αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Κεϊτά και Στεφάνοβιτς. Δεξιά στην επίθεση ο Καμαρά. Αριστερά ο Μανούσος, επιτελικός χαφ ο Λεοζίνιο και φορ ο Ντελγάδο. 
Φάσεις και οι δύο αλλά κανένα γκολ
Στο πρώτο μέρος η Καλλονή μπήκε πιο καλά στο ματς όμως στην εξέλιξή του και οι δύο αντίπαλοι είχαν ευκαιρίες. Στο 7' ο Στεφάνοβιτς είχε από κοντά μία χαμένη προβολή. Στο 19' ο Σκουρταϊ υποχρέωσε τον Χογκ σε μία άκρως εντυπωσιακή απόκρουση μετά από ένα πολύ καλό σουτ του. Το πρώτο μέρος έκλεισε με το σκορ να είναι στο 0-0.
Τραγικό λάθος Χογκ και 1-0
Στο 46' οι Βολιώτες ευτύχησαν να σκοράρουν για να πάρουν το προβάδισμα στο παιχνίδι. Μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά ο Χογκ έχασε δύο φορές την μπάλα για να την στείλει με τα χέρια του στον Σκουρταϊ ο οποίος ανενόχλητος και από κοντά σκόραρε σε κενή εστία. Η Καλλονή έκανε στην συνέχεια διορθωτικές κινήσεις. Όμως αντί να βελτιωθεί έγινε χειρότερη!
Το... δώρο του Βαλλιού για το 2-0
Στο 77ο λεπτό ο Σκουρταϊ εξελίχθηκε στον απόλυτο πρωταγωνιστή του παιχνιδιού. Ο Βαλλιός απέτυχε οικτρά να διώξει με κεφαλιά μία βαθιά μπαλιά, η μπάλα πέρασε στον Μάρτινς και εκείνος πάσαρε στον άσο της Νίκης που από κοντά έκανε το 2-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών. Παρότι έγιναν και άλλες φάσεις στην συνέχεια το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.
MAN OF THE MATCH: Είναι σαφές πως είναι ο Σκουρταϊ. Εξαιρετικός και άκρως αποτελεσματικός με δύο γκολ.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Σε ιδιαίτερα καλή ημέρα βρέθηκε ο Μάρτινς από τη Νίκη Βόλου. Από την Καλλονή πάλεψε πιο πολύ ο Κεϊτά.  
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χογκ. Όσο καλός πορτιέρο και εάν είναι το λάθος του είναι... ασυγχώρητο. Μαζί και η άμυνά του και ο Βαλλιός. Αρκετά κακό ματς και από τον Λεοζίνιο ενώ η Νίκη περίμενε πιο πολλά από τον άξονά της.
Η ΓΚΑΦΑ: Εδώ μπαίνει ο Χογκ. Παιδικό λάθος από έναν ικανότατο κίπερ στην φάση του γκολ του Σκουρταϊ.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι Αρετόπουλος με τους βοηθούς του δεν είχαν και τόσο αρνητική παρουσία. Τα λάθη τους περιορίζονται κυρίως σε κάποια φάουλ και κάρτες.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το ήθελε περισσότερο, ήταν καλύτερη, αξιοποίησε τα παιδικά λάθη της αντιπάλου της και το πήρε. Η Νίκη Βόλου παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο αν και ουραγός επικράτησε δίκαια και καθαρά της Καλλονής με σκορ 2-0. Οι Νησιώτες αν και ξεκίνησαν καλά στην συνέχεια απογοήτευσε για τα καλά. Δεν άξιζε να πάρει κάτι από αυτό το ματς σε αντίθεση με τους Βολιώτες. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Σκουρταϊ με δύο γκολ. Σίγουρα αυτή η νίκη είναι σαν... οξυγόνο για τη Νίκη που ήθελε να μείνει ζωντανή για την δύσκολη συνέχεια που την περιμένει.


gazzetta.gr 

Σχόλια