64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Στην κορυφή ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Λεβαδειακό (video)

Στην κορυφή ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Λεβαδειακό
Ο ΠΑΟΚ πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την Βοιωτία, επικρατώντας 2-1 του Λεβαδειακού σε παιχνίδι για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» άνοιξε το σκορ στο 12’ με τον Τζαβέλλα, ενώ στο 51’ ο Περέιρα πέτυχε το 2-0. Για τον Λεβαδειακό μείωσε στο 80’ ο Κονέ. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν από το 23’ με δέκα παίκτες, αφού Τζαβέλλας και Μάντζιος συνεπλάκησαν και αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα. Με αυτό τον τρόπο ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 34 βαθμούς, ένα παραπάνω από τον Ολυμπιακό.



Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ξεκίνησε εντυπωσιακά, αφού μέχρι την ανάπαυλα σημειώθηκε ένα γκολ και αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα οι Τζαβέλλας και Μάντζιος. Μόλις στο 12’, μετά από φάση διαρκείας, ο Τζαβέλλας άλλαξε την τροχιά της μπάλας μπροστά από τον Σηφάκη και άνοιξε το σκορ, ενώ είχαν προηγηθεί δύο αποκρούσεις του τερματοφύλακα των Βοιωτών. 

Στο 24’ Μάντζιος και Τζαβέλλας λογομάχησαν και στη συνεχεία ήρθαν στα χέρια με τον διαιτητή Ανδρέα Παππά να τους αποβάλει με κόκκινη κάρτα. Έτσι, οι δύο ομάδες για το υπόλοιπο του αγώνα έπαιξαν με δέκα παίκτες. Ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ στο 29’, όταν ο Περέιρα άδειασε δύο αντιπάλους και με σουτ τράνταξε το δοκάρι του Σηφάκη. 

Ο Λεβαδειακός που πήρε μέτρα στο γήπεδο μέχρι το σφύριγμα για τη λήξη του πρώτου μέρους, έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του στις καθυστερήσεις, όταν ο Μιλοσάβλιεφ σούταρε εκτός περιοχής και ο Ιτάνζ απέκρουσε.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να σκοράρει στην αρχή του δευτέρου μέρους. Στο 51’ η μπάλα στρώθηκε στον Περέιρα, ο οποίος με το αριστερό την έστειλε στα δίχτυα. Στη συνέχεια ο Αναστασιάδης προχώρησε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές, καθώς οι Παπαδόπουλος και Βίτορ αποχώρησαν τραυματίες και τη θέση τους πήραν οι Γκολάσα και Ποζατζίδης. 

Ο Λεβαδειακός στο τελευταίο μέρος του αγώνα κυριάρχησε ολοκληρωτικά, πήρε την κατοχή, μείωσε το σκορ και έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Στο 70’ οι Βοιωτοί απείλησαν με την κεφαλιά του Κονέ και δύο λεπτά αργότερα ο Σοτέλο δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Ιτάνζ. Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε με τη συμπλήρωση 80 λεπτών. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κονέ έπιασε την κεφαλιά και μείωσε σε 2-1. 

Οι γηπεδούχοι πίεσαν και έχασαν δύο ακόμα σπουδαίες ευκαιρίες με Σοτέλο (85’) και Μιλοσάβλιεφ (88’). Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μιλοσάβλιεφ βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει για ακόμα μία φορά, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιτάνζ απέκρουσε δύσκολα στη γωνία του το φάουλ του Κονέ. Έτσι, το 2-1 παρέμεινε και ο ΠΑΟΚ πήρε τη σπουδαία νίκη. 

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 1-2 (Novasports 1)

Γκολ: 12' Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), 51' Περέιρα (ΠΑΟΚ), 80' Κονέ (Λεβαδειακός)

Κίτρινες κάρτες: Γκόμεζ - Ρατς, Παπαδόπουλος, Ιτάνζ, Μαντούρο

Κόκκινες κάρτες: 23' Μάντζιος - 23' Τζαβέλλας

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Σκέμπης (58' Γιακουμάκης), Γεωργιάδης (86' Νικολακάκης), Μάγκας, Βούκσεβιτς, Τoμάς, Σάντσες (31' Σοτέλο), Μιλοσάβλιεφ, Κονέ, Γκόμεζ, Μάντζιος.

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ (62' Ποζατζίδης), Ρατς, Μαντούρο, Κάτσε, Περέιρα (89' Σαββίδης), Παπαδόπουλος (53' Γκολάσα), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

zougla.gr

Σχόλια