64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ανατροπή στο 90′, Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 1-2

levadeiakos-olympiakos-570

Από του χάρου τα δόντια γλίτωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο με τους Αφελάι (73') και Μήτρογλου (90') κατάφεραν να ανατρέψουν το 1-0 του Τόμας από το 2° λεπτό...
                         H εικόνα του ματς
Ο Λεβαδειακός είχε να δεχθεί γκολ για έξι αγώνες και σα να μην έφτανε αυτό έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό καθώς προηγήθηκε μόλις στο 2'. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν το γρήγορο γκολ που δέχθηκαν, το οποίο είναι και το πιο γρήγορο για φέτος στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν νευρικοί, πλην του Ντομίνγκεζ που έκανε ό, τι μπορούσε για να ισοφαρίσει, αλλά ήταν αδύνατο ένα... πουλί να φέρει την άνοιξη.
Στο δεύτερο μέρος οι πρωταθλητές Ελλάδος προσπάθησαν και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Αφελάι στο73' και ο Μήτρογλου στο 90' χάρισε το «τρίποντο» στους Πειραιώτες.
Η ανάλυση του ματς
Οι ενδεκάδες και το σύστημα των ομάδων
Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Λεβαδειακός. Κάτω από τα δοκάρια ο Σηφάκης. Δεξιά ο Πρόζιτς, αριστερά, ο Μαχαίρας και στο κέντρο της άμυνας ο Τόμας και ο Κώτσιος. Σε ρόλο αμυντικών μέσων ήταν ο Γκόμεζ και ο Ζίτο. Πιο μπροστά και δεξιά ο Ορτέγκα, αριστερά Μιλοδάβλιεφ και πίσω από τον Μάντζιο ο Βούκσεβιτς.
Με 4-4-1-1 ο Ολυμπιακός στη Λιβαδειά. Κατω από τα δοκάρια ο Ρομπέρτο. Δεξιά ο Ομάρ, αριστερά ο Γιαννούλης και στο κέντρο της άμυνας ο Μποτία και ο Σιόβας. Στα χαφ οι Κασάμι και Εντινγκά. Δεξιά ο Φουστέρ, αριστερά ο Μαζουάκου και πίσω από τον Μήτρογλου ο Ντομίνγκεζ.
Εκρηκτικό ξεκίνημα για τον Λεβαδειακό...
Ο Λεβαδειακός έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα στο ματς και άνοιξε στο σκορ μόλις στο 2' με τον Τόμας ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, με τον Ρομπέρτο να έχει ευθύνη λόγω το ότι δεν είχε την κατάλληλη θέση για να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το πιο γρήγορο γκολ που δέχονται οι πρωταθλητές Ελλάδας φέτος στο πρωτάθλημα, με το 2° πιο γρήγορο να είναι του Καραμάνου (29') στο παιχνίδι Ατρόμητος Ολυμπιακός.
Έψαξε την ισοφάριση ο Ολυμπιακός
Στη συνέχεια του ματς οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να συνέλθουν από την ψυχρολουσία και στο 7' ο Τσόρι έκανε μαγική κίνηση, επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Σηφάκη. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να απειλήσει μόνο με τον Ντομίνγκεζ καθώς οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ήταν ιδιαιτέρως νευρικοί και δεν μπορούσαν να παίξουν με καθαρό μυαλό.
Έσωσε την παρτίδα...
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στο πρώτο μέρος να ισοφαρίσει, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, όχι όμως τόσο εύκολα. Οι αμυντικοί του Λεβαδειακού μπορούσαν και έδιωχναν τις προσπάθειες του Ολυμπιακού και όλα αυτά μέχρι το 73', όταν ο Αφελάι πήρε την μπάλα από τα αριστερά έκλεισε προς τα μέσα το σουτ βρήκε στα σώματα των αμυντικών και κατέληξε στα δίχτυα του Σηφάκη.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει έχασε ευκαιρίες με τον Ντοσεβί και τον Μήτρογλου, όμως στο 90' ο Μητρο-γκόλ χτύπησε ξανά μετά το γκολ που πέτυχε επί της Μάλμε στο Φάληρο και έδωσε τη νίκη στους πρωταθλητές Ελλάδας.

koolnews.gr

Σχόλια