64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Aρωμα διαφθοράς στο Γκραν Πρι της Βαλένθια

Η ισπανική εισαγγελία κατηγορεί τον πρώην κυβερνήτη της Βαλένθια για απιστία και κατάχρηση σε σχέση με τη διοργάνωση του Γκραν Πρι της Formula 1.
Aρωμα διαφθοράς στο Γκραν Πρι της Βαλένθια
Μεγάλες οικονομικές ανωμαλίες διαπίστωσαν οι ισπανικές εισαγγελικές Αρχές στα Γκραν Πρι της Formula 1 στη Βαλένθια.
Η ειδική εισαγγελία για υποθέσεις διαφθοράς υπέβαλε αίτημα στο ανώτατο δικαστήριο της Βαλένθια, να ξεκινήσει έρευνες κατά του τότε προέδρου της τοπικής κυβέρνησης, Φραντσίσκο Καμπς και της υπουργού Αθλητισμού, Λόλα Τζόνσον.
Οι Αρχές έχουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία δεν διοργανώθηκαν τα Γκραν Πρι από το 2008 έως το 2012 από την εταιρεία Valmor Sports, όπως δηλωνόταν επίσημα. Αντίθετα, χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη φίρμα με μόνον δώδεκα άτομα προσωπικό ως βιτρίνα, πίσω από την οποία κρυβόταν η τοπική κυβέρνηση. Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Καμπς, ότι είχε δώσει εγγυήσεις στον Έκλεστοουν για τη χρηματοδότηση των αγώνων και όταν διαλύθηκε η Valmor Sports ανέλαβε τα εκατομμύρια των χρεών της η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια.
Ο Καμπς και η Τζόνσον κατηγορούνται για κατάχρηση χρημάτων του δημοσίου και για κατάχρηση δημόσιου αξιώματος. Ο Καμπς παραιτήθηκε το 2011 από πρόεδρος της κυβέρνησης, γιατί συνδέθηκε με ένα άλλο σκάνδαλο διαφθοράς. Στη Βαλένθια διοργανωνόταν μεταξύ 2008 και 2012 το Ευρωπαϊκό Γκραν Πρι της Formula 1 σε μία διαδρομή, που περνούσε από το κέντρο και από το λιμάνι της μεσογειακής πόλης.

gazzetta.gr 

Σχόλια