64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Χοιρινό με κρασί και μέλι



Υλικά:

- Χοιρινό ψιλοκομμένο από λαιμό, 600-700γρ 
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 

- 60ml ελαιόλαδο (1/4 φλιτζανιού) 
- 180ml λευκό κρασί (3/4 φλιτζάνιού) 
- 60ml ξύδι κρασιού (1/4 φλιτζανιού) 
- 2 κ.γλ μέλι
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή 2 κουταλιές της σούπας ξερή) 
- 1 πρέζα θυμάρι 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το χοιρινό, και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. 

Ρίχνουμε το σκόρδο, αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το κρασί και το ξύδι. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέτουμε το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά, γυρνώντας το χοιρινό μας ανά χρονικά διαστήματα. 

Μαγειρεύουμε για ακόμα 14-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσει καλά η σάλτσα μας.

Σχόλια