64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ψητό κοτόπουλο με πράσινες ελιές


Υλικά:
• 1 κοτόπουλο 1.600 γρ.
• 1 φλιτ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση ή σε ροδέλες

• 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
• ½ φλιτ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
• 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
• 250 γρ. ντοματάκια τσέρι
• Αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Μουσκεύετε τις ελιές σε κρύο νερό για 5’ για να ξαλμυρίσουν και τις στραγγίζετε. Κόβετε το κοτόπουλο σε 8 κομμάτια και τα βάζετε σε ταψί, τοποθετώντας από ένα κομμάτι σκόρδο κάτω από κάθε κομμάτι. Βάζετε σ’ ένα μπολ τις ελιές, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, τα ντοματάκια, πιπέρι, αλάτι και ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Απλώνετε το μείγμα μ’ ένα κουταλάκι πάνω στα κομμάτια κοτόπουλου. Ψήνετε για 45-55’ ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να είναι καλά ψημένο και μέσα. Σερβίρετε περιχύνοντας το ζουμί που έμεινε στο ταψί.

Σχόλια