64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Άμεση αντίδραση…

Τα ψέματα τελείωσαν στον Ολυμπιακό και από σήμερα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα καλούνται να κάνουν ένα σερί νικών, το οποίο θα τους φέρει ξανά στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας. Ποια τα πλάνα του Μίτσελ.
Άμεση αντίδραση…
Στο παρελθόν ανήκει η ήττα από τον ΠΑΟΚ και πλέον στον Ολυμπιακό καλούνται να αντιδράσουν, κάνοντας ένα σερί νικών αρχής γεννωμένης από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (19:30, LIVE SPORTS 24, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). 
Πλέον οι Πειραιώτες δεν έχουν τα περιθώρια για άλλες απώλειες, ενώ ακολουθεί την Τρίτη το παιχνίδι με την Μάλμε για την τελευταία αγωνιστική του Champions League που μπορεί υπό προϋποθέσεις να κρίνει και τη δεύτερη θέση στον πρώτο όμιλο. Αυτά ζήτησε μεταξύ άλλων και ο Μίτσελ στη χθεσινή του ομιλία προς την ομάδα. 

«Δεν ήμασταν έξυπνοι με τον ΠΑΟΚ. Ημασταν και άτυχοι σε ορισμένες φάσεις. Κάναμε ευκαιρίες, αλλά μας έλειψε το γκολ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να σηκώσει ο καθένας το κεφάλι ψηλά και όλοι μαζί σαν ομάδα για να πάμε μπροστά», ανέφερε ο Ισπανός προπονητής και πρόσθεσε: «Δεν στεκόμαστε στην ήττα, αλλά στο πώς παρουσιαστήκαμε και φάνηκε σαν να μην δίνουμε το 100%, κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί». 

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο 51χρονος τεχνικός αναμένεται να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στην ενδεκάδα για το παιχνίδι με τους Ηπειρώτες. Ο Ρομπέρτο θα παραμείνει κα΄τω από τα δοκάρια, αλλά μπροστά του θα παίξουν οι Σαλίνο, Μποτία, Αυλωνίτης και Γιαννούλης. 

Στον άξονα θα είναι οι Μιλιβόγεβιτς και Μπουχαλάκης, με τους Ντοσεβί και Φουστέρ στα πλάγια και τον Φορτούνη σε ρόλο επιτελικού μέσου. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μπενίτες. 

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγερι, Διαμαντάκος, Μανιάτης, Κασάμι, Εντινγκά, Σιόβας και Γκαζαριάν. Εκτός έμειναν ο τραυματίας Ντουρμάζ (έναν μικροτραυματισμό έχει και ο νεαρός Βέργος), όπως και οι Τσόρι, Μήτρογλου, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Αφελάι, Μασουακού. 

Προϊστορία 

Τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία είναι ο απολογισμός υπέρ του Ολυμπιακού, στους πέντε αγώνες που έχει υπδοεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του. Η μοναδική ισοπαλία που είχαν καταφέρει να πάρουν οι Γιαννιώτες ήταν στις 13 Μαρτίου 2010. 

Από εκεί και πέρα, σε σύνολο 22 αγώνων (για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο) οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 19 νίκες και μόλις 3 ισοπαλίες στην έδρα τους με αντίπαλο τους Ηπειρώτες. 

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα 

18/12/13 Ολυμπιακός-ΠΑΣ 3-2 
20/01/13 Ολυμπιακός-ΠΑΣ 2-0 
18/12/11 Ολυμπιακός-ΠΑΣ 2-0 
13/03/10 Ολυμπιακός-ΠΑΣ 2-2 
05/01/03 Ολυμπιακός-ΠΑΣ 2-1 

sport-fm.gr

Σχόλια