64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ιστορία Κόροιβος


Ο Κόροιβος ιδρύθηκε το 1982 και το 1983 δημιουργήθηκε το τμήμα καλαθοσφαίρισης με πρωτοβουλία του καθηγητή φυσικής, Μάρκου Μπεμπλιδάκη, παρέα με κάποιους φίλους του,
που οραματίστηκαν το πρώτο μη ποδοσφαιρικό σωματείο. Ο Μπεμπλιδάκης ήταν ο πρώτος προπονητής και παράλληλα παίκτης της ομάδας, που ξεκίνησε από την τότε Β΄ ΕΣΚΑΗ.
Η εξέλιξη ήταν διαρκής και μέσα σε μια τετραετία η ομάδα βρέθηκε στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της ΕΣΚΑΗ, ενώ ακολούθησαν τέσσερις άνοδοι στη Γ' Εθνική, χωρίς να καταφέρει να σταθεροποιηθεί.
Το 2008 έμελλε να είναι η χρονιά που θα καθιέρωνε τον Κόροιβο στις εθνικές κατηγορίες, μετά από την κατάκτηση της Α1 ΕΣΚΑΗ με μόλις μία ήττα. Το 2009 κατετάγη δεύτερος στον 1ο Νότου της Γ' Εθνικής και κέρδισε την άνοδο στην Β', όμως προτίμησε να εξαγοράσει τη θέση της Ξάνθης και να αγωνιστεί στην Α2.
Η χρονιά ήταν διδακτική και έφερε τον υποβιβασμό στην Β' Εθνική, ωστόσο η ομάδα έδειξε ισχυρό χαρακτήρα και επανήλθε την επόμενη σεζόν στην Α2. Μάλιστα, πραγματοποίησε μια φανταστική πορεία, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, για να ακολουθήσει η περσινή ανεπανάληπτη επιτυχία με την άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία.
Όλα αυτά τα χρόνια είναι εμφανές πως ο Κόροιβος δρα βάσει καλά οργανωμένου πλάνου, που τον έφερε ανάμεσα στις κορυφαίες δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ. Ο κόσμος της Ηλείας αποτελεί τη μεγάλη δύναμή του και το μοντέλο της λαϊκής βάσης λειτουργεί εξαιρετικά. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως οι 100.000 της εγγυητικής για τα μεγάλα σαλόνια καλύφθηκαν από 300 διαφορετικούς μετόχους του συλλόγου. 

koroibosbc.gr

Σχόλια