64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ - Κριθαράκι με ζαμπόν και αρακά

Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
-200 γρ. κριθαράκι χοντρό
-300 γρ. αρακά

-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
-200 γρ. ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
-200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
-1 κουτ. γλυκού χαρίσα
-4 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα τελευταία 2 λεπτά, προσθέτουμε τον αρακά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε σε μπολάκι τη χαρίσα με το ξίδι, το ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί στο μπολ σερβιρίσματος. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή - cookbook.gr 

Σχόλια