64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Τιμή στον Ρηγούτσο

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές της ποδηλασίας, τον αείμνηστο Σταμάτη Ρηγούτσο τιμά το κιτρινόμαυρο ποδηλατικό τμήμα
Ημέρα μνήμης για το ποδηλατικό κόσμο και ειδικότερα για το τμήμα ποδηλασίας της ΑΕΚ αναμένεται να είναι η ερχόμενη Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.
Η διοίκηση της ΑΕΚ που και μνήμη διαθέτει και σεβασμό προς αυτούς που έγραψαν με χρυσά γράμματα την ιστορία της θα τιμήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα χρονομέτρου της Π.Ε.Π.Α. στο Κατσιμίδι τον αείμνηστο Πανελληνιονίκη πρωταθλητή της, Σταμάτη Ρηγούτσο στο πρόσωπο της οικογένειας του, των δικών του ανθρώπων που στάθηκαν δίπλα του.

Ο Σταμάτης Ρηγούτσος υπήρξε μια μεγάλη μορφή της ΑΕΚ, μια μεγάλη μορφή της ελληνικής ποδηλασίας. Ο αγώνα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του και η ΑΕΚ θα είναι φυσικά εκεί με δυνατή παρουσία τόσο παλαιών αθλητών της, όσο και εν ενεργεία ποδηλατών. Στην οικογένεια του αείμνηστου ποδηλάτη θα δοθεί τιμητική πλακέτα την οποία θα απονείμει ένας εν ενεργεία ποδηλάτης της ομάδας το όνομα του οποίου παραμένει έκπληξη και θα ανακοινωθεί λίγο πριν την τιμητική διάκριση.

Ο Σταμάτης Ρηγούτσος έφυγε από κοντά μας τον Ιανουάριο του 2006, σε ηλικία 65 ετών, μετά από σκληρή και άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. Με τα χρώματα της ΑΕΚ έτρεξε περισσότερα από 23 χρόνια ενώ υπήρξε μαζί με τον αδελφό του Γιώργο από τα ιδρυτικά μέλη του τμήματος ποδηλασίας του Πανερυθραϊκού.

Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 16 ετών, όταν στον Λαϊκό αγώνα που διοργάνωνε κάθε χρόνο η εφημερίδα Αθλητική Ηχώ στη διαδρομή Παναθηναϊκό Στάδιο-Βούλα αναδείχθηκε νικητής. Στην 23χρονη πορεία του στο άθλημα κατέκτησε ουκ ολίγες φορές τον τίτλο του πρωταθλητή, τόσο στον δρόμο όσο και στην πίστα.

Επίσης, ήταν ο κάτοχος του τίτλου στην ανάβαση της Πάρνηθας, που διοργάνωνε ο ιστορικός σύλλογος ΣΠΑ Ερμής. Αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα δύο φορές στον Διεθνή ποδηλατικό γύρο Αιγύπτου τερματίζοντας την μία φορά 6ος, ενώ πήρε μέρος και στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τυνησίας.

aek365

Σχόλια