64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό
Ο Άρης πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη του στη Γ' Εθνική επικρατώντας με 2-1 στο «Κ. Βικελίδης» του Απόλλωνα Αρναίας, με όλα τα γκολ να σημειώνονται στο πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Πάουλο Κάμπος προηγήθηκε 2-0 με τους Γκόλια και Πόι, αλλά μπορούσε ακόμα περισσότερα, χάνοντας πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος πριν δεχτεί το γκολ από τον Γεωργίου στο 45'.
Η απόδοση των γηπεδούχων έπεσε στο δεύτερο μέρος αλλά δεν το πλήρωσαν και τελικά κατάφεραν να δυσαρεστήσουν τον προπονητή του Απόλλωνα και παλιά δόξα των «κιτρινόμαυρων», Γιάννη Τζιφόπουλο.
Τα αρχικά πλάνα
Ο Άρης ξεκίνησε με 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Καρατζιοβαλής, δεξί μπακ ο Γκίνο, αριστερό ο Λιόλιος, σέντερ μπακ οι Φερνάντες και Γκόλιας. Δεξί χαφ ο Ατματσίδης, αριστερό ο Σουνάς, στο κέντρο οι Παπαδόπουλος και Προβατίδης. Επιθετικοί οι Πόι και Καπνίδης.
Με 4-3-3 ξεκίνησε ο Απόλλων. Τερματοφύλακας ο Καραβελίδης, δεξί μπακ ο Μαυριδόγλου, αριστερό ο Μενιγκάλι, σέντερ μπακ οι Μπιμπισίδης και Σαλέπης. Τριάδα στο κέντρο οι Γεωργίου, Τζιότζιος και Κουκουλέκης. Στο δεξί άκρο ο Τσιντογιάννης, στο αριστερό ο Ζαχαριάδης, επιθετικός  Πιπινίκας.
Δεν μπόρεσε να το «κλειδώσει»
Ο Άρης ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε νωρίς με 2-0 (62-38 η κατοχή) και μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα. Ωστόσο δεν το κατάφερε και ο Απόλλων στη μοναδική του επίσκεψη στα καρέ του Καρατζιοβαλή κατάφερε να μειώσει.
Μόλις στο 5ο λεπτό ο Άρης στην πρώτη του ευκαιρία κατάφερε να ανοίξει το σκορ: ο Σουνάς έκανε τη σέντρα από αριστερά,  ο τερματοφύλακας Καραβελίδης πήγε να διώξει με τα πόδια, αλλά ο Γκόλιας που ήταν μπροστά του στη μικρή περιοχή έβαλε την κόντρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 13' οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία,  με τον Καπνίδη να πιάνει κεφαλιά από κοντά αλλά τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να μπλοκάρει.
Στο 20' ο ίδιος παίκτης με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ μετά από σέντρα του Γκίνο από δεξιά, όμως τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι δεν αστόχησαν.
Συγκεκριμένα, ο Λιόλιος έβγαλε ωραία σέντρα με φάλτσο από αριστερά, ο Πόι πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και έκανε την προβολή για το 2-0!
Στο 28' ο σκόρερ του δεύτερου γκολ επιχείρησε δεξί διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στο 33', ένα αριστερό σουτ του Προβατίδη πέρασε άουτ, ενώ στο 38' οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν με μακρινό σουτ του Σαλέπη που είχε την ίδια κατάληξη.
Στο 39', ο Σουνάς από αριστερά άλλαξε πάλι ωραία το παιχνίδι και βρήκε τον Ατματσίδη, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει με τη μία αλλά οΚαραβελίδης απόκρουσε ενστικτωδώς.
Στο 42' ο Καπνίδης έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια με προβολή από τη μικρή περιοχή μετά από παράλληλη μπαλιά του Πόι από αριστερά.
Όλα έδειχναν εύκολη επικράτηση για τον Άρη, όμως στο 45', ο Ζαχαράκης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Γεωργίου αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας του Άρη έπιασε την καλοζυγισμένη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Καρατζιοβαλή και στα δίχτυα, μειώνοντας σε 2-1!
Έπεσε ο ρυθμός στο β'
Ο Άρης δεν ξεκίνησε με την ίδια ορμή στο δεύτερο ημίχρονο και δυσκολευόταν να φτάσει με την ίδια ευκολία στα καρέ του Καραβελίδη.
Ο Απόλλων κράτησε λίγο περισσότερο τη μπάλα και έσφιξε την άμυνά του, με αποτέλεσμα να φτάσει το 66ο λεπτό για να έρθει η πρώτη μεγάλη φάση των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Καπνίδης ήταν αυτός που βρέθηκε ξανά σε πλεονεκτική θέση, ωστόσο ο Καραβελίδης κατάφερε να αποκρούσει το τετ-α-τετ εντυπωσιακά.
Παρά την είσοδο των Λεμονή και Χιντασέλι, τα πράγματα δεν άλλαξαν, με τον Άρη να μην μπορεί να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων με αξιώσεις.
Αυτό έγινε τελικά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ρένια να βγάζει μόνο του τον Πόι αλλά τον Καραβελίδη να αποκρούει για άλλη μία φορά σε τετ-α-τετ.
Τελικά ο Άρης εξασφάλισε το τρίποντο μια και οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν καμία φιλοδοξία για να βγουν μπροστά...
ΑΡΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ 2-1
Γ' Εθνική 2014-15, 1ος Όμιλος, 9η Αγωνιστική, Γήπεδο «Κ. Βικελίδης».
Γκολ:
 5' Γκόλιας, 23' Πόι - 45' Γεωργίου
Διαιτητής: Τσιοφλίκη (Λάρισας)
Βοηθοί: Καρέλης, Καρακώστας (Λάρισα).
Κίτρινες: Πόι, Καπνίδης - Πιπινίκας, Τζιότζιος, Μαυριδόγλου
Κόκκινες: -
ΑΡΗΣ (Κάμπος, 4-4-2): Καρατζιοβαλής - Γκίνο, Φερνάντες, Γκόλιας, Λιόλιος - Ατματσίδης (72' Λεμονής), Παπαδόπουλος (78' Χιντασέλι), Προβατίδης, Σουνάς - Πόι, Καπνίδης (90' Ρένια).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ (Τζιφόπουλος, 4-3-3): Καραβελίδης - Μαυριδόγλου, Μπιμπισίδης, Σαλέπης, Μαυριδόγλου - Γεωργίου, Τζιότζιος (87' Γεωργούλας), Κουκουλέκης - Τσιντογιάννης, Ζαχαριάδης (72' Αποστολάκης), Πιπινίκας.
 novasports.gr

Σχόλια