64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ετοιμος ο Ρικάρντο Κόστα, αλλά...

Ετοιμος ο Ρικάρντο Κόστα, αλλά...Η απόκτηση του κεντρικού αμυντικού αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα των «ερυθρολεύκων» στα μεταγραφικά του Ιανουαρίου, με τον Ρικάρντο Κόστα να προβάρει τα ερυθρόλευκα.
Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται και από την πατρίδα του, είναι ουσιαστικά κλεισμένος από τους Πειραιώτες, με την υπόθεση να μπορεί άμεσα να κλείσει όποτε το επιθυμεί ο Ολυμπιακός.

Ο Μίτσελ άλλωστε ήθελε από την αρχή να κλείσει πολύ γρήγορα η υπόθεση του κεντρικού αμυντικού, ώστε ακόμη και στο πρώτο ματς του 2015, στις 4 Ιανουαρίου στο Καραϊσκάκη με τον Πλατανιά, να μπορεί να υπολογίζει σε αυτόν. Ο Ρικάρντο Κόστα λοιπόν είναι στα χέρια του Ολυμπιακού, όμως οι πληροφορίες που έρχονται θέλουν τους Πειραιώτες να μην κλείνουν άμεσα το deal, έχοντας έτοιμο τον Πορτογάλο, γιατί εξετάζουν και άλλη μια υπόθεση, που μάλιστα τη θεωρούν καλύτερη.

Μια περίπτωση που θεωρούν πως, για τα δεδομένα που υπάρχουν, θα προσφέρει περισσότερα στον Ολυμπιακό, με το όνομα του 30χρονου Ρολάντο της Πόρτο να είναι το κυρίαρχο. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Ολυμπιακό να δουλεύει και αυτήν την υπόθεση και να την έχει σε πρώτη προτεραιότητα κρατώντας στην εφεδρεία τον Ρικάρντο Κόστα, που απλά περιμένει το «οκ» από τους «ερυθρόλευκους» για να έρθει στην Ελλάδα και να είναι από τη Δευτέρα, το αργότερο Τρίτη στο Ρέντη, ξεκινώντας προπονήσεις.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, με τον νέο στόπερ να κλείνει και μαζί με αυτόν το βασικό μεταγραφικό μέτωπο των Πειραιωτών για τον Ιανουάριο.
Ενδείξεις για τον Παπαδόπουλο
Δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα όπως τα ήθελε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στην Τουρκία και, έτσι όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ στη γειτονική χώρα, είναι στην πόρτα της εξόδου από την Τρανζονσπόρ. Και, όπως ήταν λογικό, εμφανίστηκαν σενάρια αλλά και ενδείξεις που εμπλέκουν τον Ολυμπιακό με το ποδοσφαιρικό μέλλον του Αβραάμ, κάτι που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να ευσταθεί.
Βεβαίως, ο τρόπος με τον οποίο έφυγε ο Παπαδόπουλος το καλοκαίρι και η κόντρα του με τον Μίτσελ δεν βοηθάει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κάτι εφόσον φύγει οριστικά από την Τουρκία. Μιλάμε πάντα για συμπληρωματική λύση στα στόπερ, μιας και ο Αβραάμ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ.
Aλέξις και Mαρκ Γκονζάλες
Tο όνομα του Aλέξις, του κεντρικού αμυντικού της Xετάφε, για τον οποίον είχαμε αναφέρει από την Kυριακή πως είναι στις επιλογές του Mίτσελ, επανήλθε χθες το βράδυ στο προσκήνιο ως η πιθανή περίπτωση που εξετάζουν οι «ερυθρόλευκοι» για το κέντρο της άμυνας κρατώντας παράλληλα και σταντ μπάι τον Pικάρντο Kόστα.
Συνάμα στις πολλές -είναι αλήθεια- επιλογές που έχουν αυτή τη στιγμή για τα εξτρέμ οι «ερυθρόλευκοι» προστέθηκε και το όνομα του Mαρκ Γκονζάλες, του 30χρονου διεθνούς Xιλιανού άσου (αριστερός winger) που έμεινε ελεύθερος από την TΣΣKA Mόσχας στην οποία ανήκε. Tον τελευταίο χρόνο μάλιστα είχε παίξει δανεικός στην Oυνιβερσιδάδ Kατόλικα.

sentragoal.gr

Σχόλια