64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Με τεσσάρα στο Europa League ο Ολυμπιακός! "Βολεύτηκαν" Γιουβέντους-Ατλέτικο (VIDEO)

Με τεσσάρα στο Europa League ο Ολυμπιακός! `Βολεύτηκαν` Γιουβέντους-Ατλέτικο (VIDEO)
Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στην επίθεση κόντρα στη Μάλμε, έβαλε 4 γκολ αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά για να τον στείλουν στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι Σουηδοί ισοφάρισαν δύο φορές πριν οι Μήτρογλου και Αφελάι δώσουν τη νίκη στην ομάδα τους (4-2). Τρομερό γκολ σημείωσε ο Τσόρι. Με δέκα στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι. Στο άλλο ματς η Γιουβέντους πήρε το βαθμό που ήθελε από την Ατλέτικο (0-0) και το εισιτήριο της πρόκρισης.

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του απέναντι στην Μάλμε, νίκησε με 4-2 και θα συνεχίσει τον Φεβρουάριο στους "32" του Europa League αφού η Ατλέτικο δεν του έκανε το... δώρο. Οι "ερυθρόλεθυκοι" ικανοποίησαν τον κόσμο τους με την επιθετική τους λειτουργία αλλά απογοήτευσαν τον Μίτσελ και όχι μόνο με τα κενά στην άμυνα τα οποία κράτησαν μέσα στο ματς τους Σουδούς μέχρι το 87΄.

Ο Ολυμπιακός πιστός στον τρόπο που ξεκινάει τα ματς του στο Γ. Καραϊσκάκης, μπήκε δυνατά και πίεσε ψηλά την Μάλμε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει την μπάλα στα πόδια του και να δημιουργεί κινδύνους στην εστία του Όλσεν. Η πρώτη ήταν στο 10' όταν ο Τσόρι μπήκε στην περιοχή, γύρισε αλλά ο Κασάμι από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των Σουηδών.
ΦΩΤΟ REUTERS.ΦΩΤΟ REUTERS.

Η πίεση συνεχίστηκε. Στο 12' και στο 19' χάθηκαν ευκαιρίες με τους Μήτρογλου και Μποτία και στο 22' ήρθε το γκολ. Ο Μαζουακού εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο, ο Κασάμι πήρε την κεφαλιά και ο Φουστέρ πρόλαβε την προβολή του Κόνατε και άνοιξε το σκορ.

 

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έδειξαν διάθεση να πατήσουν... φρένο αλλά η Μάλμε ισορρόπησε το ματς και μετά το 30' βγήκε μπροστά και έψαξε την ισοφάριση. Η καλύτερη στιγμή της ήρθε από λάθος του Ολυμπιακού. Ο Εντινγκά πήρε την κεφαλιά και είδε τη μπάλα να σταματάει στοδοκάρι του Ρομπέρτο. Στον ίδιο ρυθμό κύλησαν τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους με τους Σουηδούς να ανησυχούν την άμυνα των γηπεδούχων από στημένες φάσεις.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

O Ολυμπιακός βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας την εικόνα των πρώτων λεπτών του αγώνα. Στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Φουστέρ νίκησε τον αντίπαλό του, γύρισε σωστά αλλά το πλασέ του Μήτρογλου στην κίνηση βρήκε στα πόδια του Όλσεν. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να πιέζουν και απείλησαν με την κεφαλιά του Μποτία και το μακρινό σουτ του Μαζουακού.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Οι παίκτες του Μίτσελ βγήκαν μαζικά στην επίθεση αλλά ξέχασαν να αμυνθούν. Σε δικό τους κόρνερ, ο Φόρσμπεργκ πήρε τη μπάλα, έτρεξε το γήπεδο και στην κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Κρουν ο οποίος 2 λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, πλάσαρε ιδανικά τον Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε χρόνο και μετά από 4 λεπτά ξαναπήρε το προβάδισμα χάρη στην ποδοσφαιρική κλάση του Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Αργεντινός κοντρόλαρε έξω από την περιοχή και με υπέροχο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Όλσεν.

 

Το δεύτερο γκολ έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους που θέλησαν να "καθαρίσουν" το ματς όμως το καλό σουτ του Μήτρογλου στο 68' έφυγε πάνω από την εστία.

Το μυαλό όλων ήταν στο Τορίνο εκεί που η Γιουβέντους ήταν στο 0-0 με την Ατλέτικο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μάλμε να φτάσει εκ νέου σε ισοφάριση. Η άμυνα του Ολυμπιακού απουσίασε στην αντεπίθεση των Σουηδών οι οποίοι έφτασαν στο 2-2 με τον Ρόσενμπεργκ να μετουσιώνει την ασίστ του Τίνερχολμ.

 

Ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και ο Μήτρογλου στο 88' πέτυχε το κρίσιμο τέρμα για τον ίδιο και την ομάδα του. Αμέσως μετά αντικαταστάθηκε και χειροκροτήθηκε λίγες ημέρες μετά τις αποδοκιμασίες στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. 


 

Στις καθυστερήσεις σκόραρε και ο Αφελάι διαμορφώνοντας το τελικό 4-2 που δεν έδωσε την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά έδωσε το 3 στα 3 εντός έδρας στον Ολυμπιακό, για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2009/10.

 

Ο Αντού λίγο πριν το τελευταίο σφύρισμα χτύπησε τον Κασάμι, είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μαζουακού, Ομάρ, Αμπιντάλ, Μποτία, Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι, Φουστέρ (77' Αφελάι), Τσόρι (90' Σιόβας), Μήτρογλου (88' Μπενίτες)

Μάλμε: Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Κονάτε (56' Κρουν), Χάλστι, Έρικσον (75' Τερν), Αντού, Φόρσμπεργκ, Ρόσενμπεργκ, Κίεσε Τέλιν (80' Τσιμπίνσκι).

Η Γιουβέντους με την Ατλέτικο έμειναν στο... βολικό 0-0. Οι Ιταλοί πήραν το δεύτερο εισιτήριο ενώ οι Ισπανοί του Σιμεόνε ολοκλήρωσαν ως πρώτοι τον όμιλο.

Τα αποτελέσματα

Ολυμπιακός – Μάλμε 4-2 (22' Φουστέρ, 63' Τσόρι, 87' Μήτρογλου, 90' Αφελάι – 59' Κρουν, 81' Ρόσενμπεργκ)
Γιουβέντους – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Η βαθμολογία

1. Ατλέτικο 13
2. Γιουβέντους 10
3. Ολυμπιακός 9
4. Μάλμε 3


newsit.gr

Σχόλια