64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Αποθέωση! "Ερυθρόλευκο" πάρτι στο ΣΕΦ και… πρωτιά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αποθέωση! `Ερυθρόλευκο` πάρτι στο ΣΕΦ και… πρωτιά (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Ο Ερυθρός Αστέρας είχε το… πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως στο τέλος ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και επικράτησε με 64-59, κατακτώντας και μαθηματικά την κορυφή του ομίλου του στην Euroleague.
Απίστευτη ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ από τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς που δεν ξέχασαν τον Μάρκο Ίβκοβιτς, ενώ αποθέωσαν τους Σέρβους
Όπως αναμενόταν, οι δεσμοί αγάπης των οπαδών του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα αποτυπώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο από την εικόνα που είχε το ΣΕΦ. Σε κάθε θέση, εκτός από τα πέταλα, είχαν τοποθετηθεί κόκκινα και λευκά χαρτιά για το κορεό. Στα πέταλα σχηματίστηκαν διαφορετικά κορεό από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι γέμισαν το Φαληρικό Στάδιο
ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi


Μάλιστα μέρος του «ερυθρόλευκου» κορεό που σχημάτιζε μεταξύ άλλων και τη σερβική σημαία, ήταν αφιερωμένο και στον αδικοχαμένο φίλαθλο του Ερυθρού Αστέρα, Μάρκο Ίβκοβιτς, ο οποίος σε ηλικία 25 ετών έφυγε από τη ζωή, καθώς σκοτώθηκε από Τούρκους χούλιγκαν της Γαλατασαράι στη Κωνσταντινούπολη.

ΦΩΤΟ Newsports
ΦΩΤΟ Newsports


ΦΩΤΟ Newsports
Τη στιγμή της εισόδου των παικτών του Αστέρα στο παρκέ για την προθέρμανσή τους, από τα μεγάφωνα του ΣΕΦ ακούστηκε ο ύμνος της ομάδας των Σέρβων, ενώ ακούστηκαν και συνθήματα για τον Μάρκο Ίβκοβιτς από το πέταλο των οργανωμένων! Περίπου 20' πριν από το τζάμπολ οι φίλαθλοι παρακολούθησαν από τα μάτριξ του γηπέδου το βίντεο από΄τον αγώνα των δυο ομάδων στο Βελιγράδι 

ΦΩΤΟ Newsports
ΦΩΤΟ Newsports

Ο Λούκα Μίτροβιτς παρέλαβε από τους οργανωμένους του Ολυμπιακού μια φανέλα με τις υπογραφές των παικτών με το όνομα του Μάρκο Ίβκοβιτς, ενώ λίγο πριν το τζάμπολ οι παίκτες των δύο ομάδων υπέγραψαν μπάλες τις οποίες εν συνεχεία πέταξαν στις κερκίδες!


Στα... του αγώνα, οι Πειραιώτες επικράτησαν στις λεπτομέρειες των Σέρβων  me 64-59 και συμπληρώνοντας οκτώ νίκες σε εννέα αγώνες τους στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρώτη θέση στο Δ’ Όμιλο. 

Οι «ερυθρόλευκοι» κινδύνευσαν με την πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα τους στην Ευρωλίγκα, αλλά δύο πολύ μεγάλα τρίποντα από τους Σπανούλη και Πετγουέι στο τελευταίο 1.5 λεπτό δεν επέτρεψαν στους Σέρβους να πανηγυρίσουν. Ο Ολυμπιακός έφτασε τις 8 νίκες, ενώ για την ομάδα του Βελιγραδίου, που έχει ήδη προκριθεί στο Top 16 ήταν η 4η ήττα. 

Σπανούλης και Σλούκας (ο δεύτερος έδωσε πολύ γρήγορο ρυθμό στο δεύτερο μέρος και ήταν καθοριστική η συμβολή του στην επίτευξη της νίκης) πέτυχαν από 12 πόντους, ενώ ο Μαριάνοβιτς με 17 ήταν ο κορυφαίος του Ερυθρού Αστέρα. Άξιο αναφοράς πως με τη λήξη του αγώνα οι παίκτες των δυο ομάδων πήγαν στο σημείο που κάθονταν οι οργανωμένοι φίλαθλοι και τους χειροκρότησαν

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 27-28, 42-48, 64-59

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7 (1), Χάντερ 6, Ντάνστον 4, Σπανούλης 12 (1), Σλούκας 12 (1), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης, Καββαδάς 2, Λαφαγιέτ 11 (3), Ντάρντεν 4, Λοτζέσκι 2.

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Γουίλιαμς 2, Ντάνγκουμπιτς 8 (2), Μίτροβιτς 11 (1), Λάζιτς 3 (1), Μπλάζιτς 5 (1), Κάλινιτς 10 (2), Μαριάνοβιτς 17 (13 ριμπ.), Τέγιτς, Τζένκινς, Γιόβιτς, Ζίρμπες 3.


newsit.gr

Σχόλια