64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

«Βλέπει» Χουάνμα ο Παναθηναϊκός! (vids)

Τον 32χρονο κεντρικό αμυντικό της Νουμάνθια, Χουάνμα, εξετάζει ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Ισπανία!
«Βλέπει» Χουάνμα ο Παναθηναϊκός! (vids)

Ο Παναθηναϊκός... φουλάρει για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ώστε να προσθέσει στοιχεία που του λείπουν από την αμυντική του συμπεριφορά, όπως η δύναμη, η σταθερότητα και η επιθετικότητα στο μαρκάρισμα. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Ισπανία, ένας απ
ό τους ποδοσφαιριστές που εξετάζει ο Παναθηναϊκός, είναι ο 32χρονος άσος της Νουμάνθια, Χουάνμα. 
Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός είναι αριστεροπόδαρος(στοιχείo που προτιμά αυτή την στιγμή το «τριφύλλι»), φημίζεται για την δύναμή του αλλά και για την ευχέρεια που έχει στο σκοράρισμα. Ο Χουάνμα που αγωνίζεται τα τελευταια χρόνια στην Νουμάνθια(Segunda Division), θέλει να ανοίξει μια νέα σελίδα  στην καριέρα του και στην Ιβηρική αναφέρουν ότι οι «πράσινοι» έχουν τσεκάρει την περίπτωση του, θέλοντας να βρουν έναν... Νάνο και για το κέντρο της άμυνας.
Η περίπτωση του φαντάζει προσιτή οικονομικά, καθώς το ισπανικό κλαμπ που δεν πρωταγωνιστεί στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, δεν θα προβάλλει παράλογες απαιτήσεις.
Who is who
«Οταν ξεκίνησα την καριέρα μου, ήμουν αριστερός εξτρέμ. Πλέον όμως δεν κρύβω ότι αισθάνομαι πιο άνετα, όταν παίζω ως κεντρικός αμυντικός». Ο Χουάν Μανουέλ Μαρέρο Μονθόν που καθώς άρχιζε την καριέρα του το 2003 στην Βεθιντάριο, έκανε κέφι να κάνει κούρσες και να βγάζει σέντρες στους επιθετικούς, σταδιακά οπισθοχωρούσε, για να βρεθεί στα μέσα του 2012 να παλεύει ως σέντερ μπακ. 
Εκεί τον τοποθέτησε ο Πατσέτα, όταν τον πήρε κοντά του στη Νουμάνθια, εκεί δηλαδή που ακόμα είναι βασικός και αναντικατάστατος και παραμένει από τους πιο αγαπημένους στο «Λος Παχαρίτος». Εκεί που τον άπαντες τον φωνάζουν ως σκέτο Χουάνμα.
Στα 32 του λοιπόν ο Ισπανός αμυντικός μπορεί να καμαρώνει ότι καλύπτει με εξαιρετική άνεση όλες τις θέσεις στην τετράδα της άμυνας. Το αριστερό πόδι του του επιτρέπει να βρίσκεται εύκολα και στα αριστερά, ενώ σε δύο περιπτώσεις φέτος, όταν δηλαδή χρειάστηκε, βρέθηκε στο δεξιό πλευρό με ανάποδο πόδι. Η αλήθεια βέβαια είναι πως μεγαλώνοντας μάλλον έχει βαρύνει κάπως, ώστε να τρέχει στη γραμμή και γι αυτό προτιμάει να βρίσκεται στο κέντρο των μετόπισθεν.
Αυτό φυσικά δεν τον εμποδίζει να ανεβαίνει σε όλα τα στημένα. Πολύ ψηλός δεν είναι, μα χάρη στα 185 εκατοστά και το πολύ γερό άλμα του, το έχει το γκολ. Στις 146 συμμετοχές που έχει καταγράψει το κοντέρ του στη Segunda Division, έχει πανηγυρίσει 17 φορές, ενώ έχει και τρεις ασίστ!
Η πορεία του ακολούθησε ο γεννημένος στα Κανάρια Νησιά, Χουάνμα, ήταν Βεθιντάριο (2002-'03), Λας Πάλμας (2003-'08), Βαγιεκάνο (2008-'09), Ουέσκα (2009-'10), Οβιέδο (2010-'12) και τώρα βγάζει το ψωμί του στη Νουμάνθια. Το μειονέκτημα του είναι ότι δεν είναι πολύ γρήγορος, αλλά ξέρει να το μακιγιάρει με τις σωστές τοποθετήσεις που παίρνει, καθώς διαβάζει τις φάσεις.


gazzetta.gr 





Σχόλια