64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ανεβαίνει η Λίβερπουλ, 2-0 την Άστον Βίλα

Ανεβαίνει η Λίβερπουλ, 2-0 την Άστον Βίλα
Το αήττητο σερί της Λίβερπουλ έφτασε στα 6 ματς, με τους κόκκινους να φεύγουν με δύσκολη νίκη 2-0 από το Μπέρμιγχαμ επί της Άστον Βίλα

Μπορίνι και Λάμπερτ σκόραραν και έφτασαν τα δύο γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ, οδηγώντας την σε δύσκολη, αλλά δίκαιη νίκη με 2-0 επί της Βίλα στο Μπέρμιγχαμ. Οι κόκκινοι συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, ανεβάζοντας το αήττητο σερί τους στα 6 ματς στην Premier League, και παραμένουν κοντά στην 4άδα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο και δίκαια πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το κεφάλι του Μπεντέκε και τον Βέλγο να έχει την καλύτερη στιγμή στο πρώτο 20λεπτο και τον Μινιολέ να μπλοκάρει την κεφαλιά του. Το γκολ, όμως, ήρθε για την Λίβερπουλ, όταν στο 24’ μετά από εξαιρετική ασίστ του Χέντερσον, ο Μπορίνι πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας, για να κάνει με προβολή το 0-1 με το πρώτο του γκολ για τους κόκκινους μετά τον Απρίλιο του 2013!


Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Ρόζτερς να έχουν τον έλεγχο και τους χωριάτες να απειλούν μόνο στο τέλος. Λίγο νωρίτερα ο Στέρλινγκ είχε χάσει τεράστια, όταν βγήκε τετ α τετ με τον Γκούζαν, όμως προσπάθησε να τον κρεμάσει. Το μακρινό σουτ του Σάντσες, που μπλόκαρε δύσκολα ο – σταθερός – Μινιολέ και η προσπάθεια του Κλέβερλι στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει άουτ ήταν οι καλύτερες στιγμές για την Βίλα, με το 0-1 να παραμένει.


Η εικόνα άλλαξε στην επανάληψη, παρά το γεγονός ότι στο ξεκίνημα ο Σκρτελ έφτασε μία ανάσα από το 0-2, όταν μετά την κεφαλιά του η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, καθώς μετά το 60’ οι γηπεδούχοι πίεσαν πάρα πολύ. Οι αλλαγές του Λάμπερτ βοήθησαν τα μέγιστα στο να ανεβάσει ρυθμό η Βίλα και να βάλει πολύ δύσκολα στους κόκκινους. Ο Μινιολέ έκανε εκπληκτική απόκρουση στο σουτ του Μπεντέκε, για να βγάλει στη συνέχεια και εκείνο του Βάιμαν, ενώ στιγμές αργότερα η κεφαλιά του Μπέικερ πέρασε λίγο άουτ.


Με κάποιον τρόπο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να… επιβιώσουν και να τελειώσουν το ματς. Οι χωριάτες κάποια στιγμή κουράστηκαν και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντελφ δεν κατάφερε να απομακρύνει, ο Στέρλινγκ άφησε στον Λάμπερτ και εκείνος με άψογο τελείωμα στο 79’ έκανε το τελικό 0-2.


Πηγή: gazzetta.gr

Σχόλια