64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Με 2 γκολ του Βιγιαφάνιες (Βέροια - Παναιτωλικός 1-3)

Με δύο γκολ του εξαιρετικού Βιγιαφάνιες και ένα του Κάπελ ο Παναιτωλικός πέρασε αέρα από τη Βέροια και επικράτησε με 3-1. Μείωσε στο τέλος ο Καλτσάς για τους γηπεδούχους,που υπέστησαν την πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα τους.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναιτωλικός είναι μία από τις λίγες ομάδες του πρωταθλήματος, πέραν της κλασικής πρώτης τριάδας, που μπαίνει στο γήπεδο για να υπηρετήσει το πλάνο του είτε παίζει εντός είτε εκτός. Αυτό έκανε και στη Βέροια. Η ομάδα του Χάβου ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο και να πάρει την μπάλα στην κατοχή του όπερ και εγένετο καθώς η Βέροια παρατάχθηκε μάλλον παθητικά.

Μετά από ένα άγονο πρώτο 20λεπτο κατά το οποίο έγινε μόλις μία τελική, ο Παναιτωλικός ανέβασε το τέμπο και έψαξε τις πιθανότητές του για το γκολ. Η ανάπτυξή του από τη δεξία, κυρίως πτέρυγα, τον βοήθησε πολύ και εν τέλει το πρώτο γκολ ήρθε από εκεί μετά την πάσα του Μαρτίνες και τη βοήθεια του Καλί που βοήθησε τον Κάπελ να βγει μόνος του και να σκοράρει στο 27'.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν σαφώς πιο εύκολα για τους φιλοξενούμενους αφού έδωσαν την μπάλα στη Βέροια να παίξει και να αναλάβει πρωτοβουλία. Με τους Μακεδόνες όμως να παρουσιάζουν προβλήματα στην ανάπτυξη αλλά και να χάνουν τις δύο σημαντικότερες ευκαιρίες στο ματς (στο 31' με τον Ντουμίτρου και στο 62' με τον Μπεν)  όλα εξελίχθηκαν σύμφωνα με τη θέληση των Αγρινιωτών.

Το τελείωμα της δουλειάς το ανέλαβε ο Βιγιαφάνιες και το έφερε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία. Στο 54' έκανε το 0-2 αφού πρώτα εκτόπισε τον προσωπικό του αντίπαλο και στο 63' διαμόρφωσε το 0-3 δίνοντας στο υπόλοιπο της αναμέτρησης τυπικό χαρακτήρα. Λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος, ο Καλτσάς φρόντισε να πετύχει για τη Βέροια το γκολ της τιμής.

contra.gr

Σχόλια