64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

«Παίρνει τον Οικονόμου και δίνει τον Ροντρίγες»

«Παίρνει τον Οικονόμου και δίνει τον Ροντρίγες»
Την ώρα που στον Παναθηναϊκό ανέμεναν χθες την (τελική) απάντηση της Βερόνα στην πρόταση που έχουν καταθέσει για τον δανεισμό του Γκιγέρμο Ροντρίγες (με οψιόν αγοράς),
τα ιταλικά ΜΜΕ έβγαζαν μεγάλη «σιγουριά» πως ο 30χρονος Ουρουγουανός στόπερ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, καθώς όπως τόνιζαν η ιταλική ομάδα έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Μάριου Οικονόμου της Μπολόνια!

Μέχρι αργά χθες το απόγευμα (όταν κι «έκλεισε» η έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας) δεν είχε γίνει νεότερη επικοινωνία του διευθυντή ποδοσφαίρου της Βερόνα, Σεάν Σολιάνο, με τον Λεωνίδα Βόκολο. Κι αυτό διότι, όπως υποστήριζαν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, η διοίκηση της Βερόνα ήθελε πρώτα να «κλειδώσει» τη μεταγραφή του 22χρονου, πρώην στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα (που κάνει εξαιρετική σεζόν στη Serie B), κι ακολούθως να κάνει τις τελικές συζητήσεις με το «τριφύλλι» για τη φόρμουλα παραχώρησης του Ροντρίγες.

Οπως και να 'χει πλέον, η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία, με τον Ουρουγουανό να πιέζει απ' την πλευρά του τους ανθρώπους της Βερόνα για να τον δώσουν στον Παναθηναϊκό (που του προσφέρει 3ετές συμβόλαιο) και υπάρχει εκτίμηση πως το αργότερο έως αύριο θα ξεκαθαρίσει οριστικά το αν θα προχωρήσει ή όχι η μεταγραφή.

Πρόβλημα με το ITC του Νίνη

Ενα γραφειοκρατικό πρόβλημα με το διεθνές μεταγραφικό πιστοποιητικό του (ITC) αντιμετωπίζουν ο Παναθηναϊκός και ο Σωτήρης Νίνης, καθώς η Ιταλική Ομοσπονδία δεν έχει στείλει ακόμη τα χαρτιά του Ελληνα άσου απ' την Πάρμα στην ΕΠΟ. Ούτως ή άλλως, ο Αναστασίου σχεδίαζε να ρίξει στη... μάχη τον 24χρονο απ' το μεθεπόμενο ματς Κυπέλλου με τον ΑΟΧ στα Χανιά, ωστόσο, εάν δεν φτάσει το ITC στην Ελληνική Ομοσπονδία μέχρι αύριο, δεν θα μπορεί να τον υπολογίζει ούτε για την αποστολή του αγώνα με τον ΠΑΣ.

Ετοιμάζει πρόταση για τον Καρέλη η Τορίνο!

Το «ζεστό» ενδιαφέρον της Τορίνο για τον Νίκο Καρέλη δεν ατονεί. Τουναντίον, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές από την Ιταλία, η ιταλική ομάδα που ψάχνει άμεση ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής έχει στις πρώτες θέσεις της μεταγραφικής της λίστας τον 22χρονο φορ του Παναθηναϊκού και μάλιστα έχει κάνει τις πρώτες της κινήσεις.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της «γκρανάτα» έκαναν ήδη μια πρώτη διερευνητική επαφή για να δουν το πόσο κοστολογούν οι «πράσινοι» και το κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να τον δώσουν τώρα. Μάλιστα, η Τορίνο φέρεται να ετοιμάζει και πρόταση λίγο πάνω απ' τα 2 εκατ. ευρώ, με τον Παναθηναϊκό αφενός να οριοθετεί την αξία του (μίνιμουμ) στα 5 εκατ. ευρώ κι αφετέρου να μη δείχνει διάθεση να συζητήσει πώλησή του πριν από το καλοκαίρι. Εκτός εάν στην πορεία αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα και οι Ιταλοί κάνουν «τρελή» προσφορά.

«Ο ΠΑΟ σπάει τον δανεισμό»

Ο... καπνός που βγήκε τις προηγούμενες ημέρες από ιταλικές ιστοσελίδες περί επιθυμίας του Βαλμίρ Μπερίσα να φύγει από το «τριφύλλι» και να επιστρέψει στη Σουηδία, για να «ξυπνήσει» την καριέρα του, καταπώς φαίνεται έχει και «φωτιά», με τα σουηδικά ΜΜΕ να πηγαίνουν το θέμα ένα βήμα πιο κάτω. Οπως ανέφερε η ιστοσελίδα Hallandsposten.se σε δημοσίευμα που «ανέβασε» τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να «σπάσει» τον δανεισμό του 19χρονου επιθετικού (που πέρασε και δεν... ακούμπησε το τελευταίο 5μηνο), ο οποίος θα επιστρέψει στις πρώτες μέρες του χρόνου στη Ρόμα. Από εκεί και πέρα, το πιο πιθανό είναι να δοθεί εκ νέου δανεικός, με την πρώην ομάδα του Χάλμσταντ να δείχνει ένας πολύ πιθανός προορισμός.

«Ψάχνεται» για πρόταση ο Σίλντενφελντ

Από τον Παναθηναϊκό έχει ξεκαθαριστεί πως δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης του Γκόρντον Σίλντενφελντ στη μεταγραφική περίοδο που ανοίγει σήμερα και τον υπολογίζουν κανονικά ως μέλος της «πράσινης» άμυνας μαζί με τον Ταυλαρίδη, τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Κουτρουμπή και τον στόπερ που θα αποκτηθεί (Ροντρίγεζ ή άλλος). Την ίδια στιγμή, βεβαίως, ο μάνατζέρ του εξακολουθεί να ψάχνεται στο εξωτερικό για ομάδες, περιμένοντας την ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος της Κρίσταλ Πάλας, προκειμένου να συνεχίσει εκεί την καριέρα του...


sentragoal.gr

Σχόλια