64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Αλλαγή σκηνικού με κερδισμένο τον Ολυμπιακό

Πλήρης ανατροπή σκηνικού, που ίσως να οδηγήσει και σε νέο μπάχαλο στο θεσμό του φετινού Κυπέλλου, υπήρξε χτες, μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή για κατοχύρωση στον Ολυμπιακό του προημιτελικού αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όπου είχαν νικήσει οι «πράσινοι» παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά.
Ο αθλητικός δικαστής έκανε δεκτή την ένσταση τελικά των «ερυθρολεύκων» για παράτυπη παρουσία του προέδρου του Παναθηναϊκού, Δ. Γιαννακόπουλου, στο παιχνίδι και ικανοποίησε το αίτημά τους για κατοχύρωση του αγώνα υπέρ τους. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, λίγες μέρες μετά το παιχνίδι, ο αθλητικός δικαστής είχε απορρίψει τη συγκεκριμένη ένσταση του Ολυμπιακού, δηλώνοντας αναρμόδιος, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών), το οποίο αρχικά τους δικαίωσε εν μέρει, επιστρέφοντας την υπόθεση για εξέταση ξανά στον αθλητικό δικαστή. Ο τελευταίος πήρε τελικά τη χτεσινή απόφαση. Ωστόσο, πλέον τα πράγματα ακόμα και τώρα δε φαίνεται να ξεκαθαρίζουν, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα να προσφύγει και αυτός στο ΑΣΕΑΔ. Ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα προσφυγής στο Συμβούλιο ωστόσο αυτό ήταν που είχε παραπέμψει την υπόθεση στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, άρα είναι άγνωστο το τι θα πράξει αυτή τη φορά. Βάσει του κανονισμού θα πρέπει είτε να απορρίψει πιθανή προσφυγή την «πρασίνων» είτε να ασχοληθεί εκ νέου αλλά με την απόφαση του αθλητικού δικαστή αυτή τη φορά. Οπως και να έχει, ο πλέον χαμένος της υπόθεσης είναι ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ, ο οποίος από τη μια εδώ και 20 μέρες δεν γνωρίζει ποιον αντίπαλο θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό, από την άλλη η όλη καθυστέρηση προκαλεί σαφές πρόβλημα στον προγραμματισμό της ομάδας (ο «Δικέφαλος» συμμετέχει και στο Εuro Cup). Το ίδιο ισχύει και για τον Απόλλωνα Πάτρας, που ήδη έχει κλείσει τη μια θέση του τελικού επικρατώντας στον άλλο ημιτελικό της Κηφισιάς.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1: Ντέρμπι «Δικεφάλων»
Η αναμέτρηση των «Δικεφάλων» στην Πυλαία μεταξύ του γηπεδούχου ΠΑΟΚ, που προέρχεται από την επιτυχία κόντρα στον Παναθηναϊκό (σε εξ αναβολής παιχνίδι), και της ΑΕΚ που με την προσθήκη του Μενσά Μπονσού εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένη, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στην Α1. 

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

 ΣΑΒΒΑΤΟ: 
Κόροιβος Αμαλιάδας - Κηφισιά (17.00 NS2 λεπτό/λεπτό ), 
Ρέθυμνο - Τρίκαλα (17.00 NS2 λ/λ), 
ΚΑΟΔ - Κολοσσός Ρόδου (17.00 NS2 λ/λ), 
Πανιώνιος - Απόλλων Πάτρας (17.00 NS2 λ/λ). 

ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (17.00 ΝS7). 

ΔΕΥΤΕΡΑ
Ολυμπιακός - Αρης (18.00 OTE Sports 3), 
Παναθηναϊκός - Πανελευσινιακός (19.00 NS1).


Σχόλια