64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ - Παστίτσιο της μαμάς μου

Παστίτσιο της μαμάς μουΤι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
τριμμένη φέτα (όση θέλετε)

Για τον κιμά:


  • 1/2 κιλό κιμά
  • 2 μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • μαιντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο λάδι
  • 1/2 φλυτζάνι χυμό ντομάτας
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι


Για την μπεσαμέλ:

  • 250 γρ. βιτάμ
  • 12 κοφτές κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένη φέτα

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν λίγο (το μισό από τον χρόνο που χρειάζονται για να είναι έτοιμα). Μόλις βράσουν τοπόθετούμε την μισή ποσότητα στον πάτο του ταψιού.
  2. Κατόπιν ετοιμάζουμε τον κιμά: Βάζουμε λίγο λάδι στον πάτο της κατσαρόλας. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μέχρι να χρυσίσουν. Ρίχνουμε και τον κιμά να τσιγαριστεί. Έπειτα την σάλτσα, τον μαιντανό, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε και ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει ώσπου να ρουφήξει όλο το νεράκι.
  3. Μόλις ετοιμαστεί ο κιμάς τον ρίχνουμε πάνω απο τα μακαρόνια στο ταψί αφού έχουμε ρίξει στα μακαρόνια λιγη τριμμένη φέτα. Πάνω απο τον κιμά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια και βαζουμε και εκεί λίγη τριμμένη φέτα.
  4. Για την μπεσαμέλ: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το βιτάμ. Μόλις λιώσει το τραβάμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε όλο το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Το βάζουμε και πάλι στη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα ενώ ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας σβολιάσει. Τέλος, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ωσότου αρχίζει να πήζει. Μόλις πήξει αρκετά βαζουμε μεσα τριμμένη φέτα και την ρίχνουμε στο ταψί πάνω απο τα μακαρόνια.
  5. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει η μπεσαμέλ.

Σχόλια