64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ - Γουρουνόπουλο στη γάστρα

gourounopoulo
ΥΛΙΚΑ
1 Γουρουνόπουλο (5-6kg)
3-4 λεμόνια

Ελαιόλαδο
Αλατι
Πιπέρι
Λιγο σκόρδο
θυμάρι,δενδρολίβανο,ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το γουρουνόπουλο, το ανοίγουμε και αφαιρούμε
μόνο τα εντόσθια.
Στίβουμε τα λεμόνια, και με το χυμό τους ραντίζουμε
(λεμονίζουμε) καλά μέσα – έξω το γουρουνόπουλο.
Αν θέλουμε τοποθετούμε και μυρωδικά (σκόρδο,θυμάρι,δενδρολίβανο,ρίγανη).
Το αλατοπιπερώνουμε, το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί (λαδωμένο
ή σε λαδόκολλα) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (140-150 βαθμούς) σε χαμηλή θερμοκρασία για 2,5-3 τις αντιστασεις για 1.5 ωρα. Ανοιγουμε την γαστρα βαζουμε το λεμονι με την μουσταρδα ξεσκεπαζουμε και ψηνουμε για 40 λεπτα ακομα!
gourounopoulo

Σχόλια