64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

«Κλεισμένος» στον Ολυμπιακό ο Ντιγκάρ

«Κλεισμένος» στον Ολυμπιακό ο ΝτιγκάρΟλες οι πληροφορίες θέλουν τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μιαν ανάσα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ντιντιέ Ντιγκάρ από τη Νις
και είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο οι «ερυθρόλευκοι» ν' ανακοινώσουν αύριο την απόκτηση του αρχηγού της γαλλικής ομάδας.

Στη Γαλλία, υπήρχαν και χθες δημοσιεύματα, πάντως, που ανέφεραν πως η Λιλ και η Μπορντό συνεχίζουν την προσπάθεια για την απόκτηση του Ντιγκάρ από τη Νις, με τους Γάλλους να θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ακόμα «κλείσει» τη μεταγραφή του 28χρονου αμυντικού μέσου. Καλά ενημερωμένες πηγές, πάντως, θέλουν τους πρωταθλητές Ελλάδος να τα έχουν βρει σε όλα με τη Νις αλλά και με τον ποδοσφαιριστή, για να συνεχίσει ο Ντιγκάρ την καριέρα του στην ομάδα του λιμανιού. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό οι «ερυθρόλευκοι» να προχωρήσουν στην ανακοίνωση της μεταγραφής του Ντιγκάρ τη Δευτέρα.

Επιμένουν και για τον Σαντόμ
Χρήζει πάντως ιδιαίτερης μνείας ότι χθες υπήρχαν ρεπορτάζ σε αρκετές γαλλικές ιστοσελίδες που επέμεναν ότι ο Ολυμπιακός έχει στη μεταγραφική του λίστα και τον Κλεμέντ Σαντόμ της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Γάλλος μεσοαμυντικός των πρωταθλητών Γαλλίας θα φύγει από την Παρί, καθώς δεν υπολογίζεται στα αγωνιστικά πλάνα του Λοράν Μπλαν και αρκετές γαλλικές ιστοσελίδες έγραφαν και χθες ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του παίκτη. Να θυμίσουμε πως ο Σαντόμ είχε απασχολήσει τους «ερυθρόλευκους» το περασμένο καλοκαίρι, αλλά τελικά ο Ολυμπιακός επέλεξε τον Μιλιβόγεβιτς.
«Προσπαθεί για Νιανγκ»
Πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης έδιναν χθες συνέχεια στο θέμα Νιανγκ και το ενδεχόμενο μεταγραφής του 20χρονου επιθετικού της Μίλαν στον Ολυμπιακό. Πάντα με βάση τις συγκεκριμένες πληροφορίες, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να εντάξουν τον νεαρό άσο των «ροσονέρι» στο δυναμικό τους με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ, στις συζητήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα σε ανθρώπους του Ολυμπιακού και της Μίλαν δεν έγινε καμία αναφορά για οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του παίκτη το καλοκαίρι. Πάντως οι Ιταλοί επισημαίνουν ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Νιανγκ, κάνοντας λόγο και για τις Νιούκαστλ, Τορίνο, οι οποίες έχουν τον νεαρό επιθετικό στο μεταγραφικό τους στόχαστρο.
«Θέλει τη Σπόρτινγκ»
Ο Ρικάρντο Κόστα είναι ένας από τους (πολλούς) κεντρικούς αμυντικούς με τους οποίους έχει ασχοληθεί ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα. Ο 34χρονος στόπερ, με σπουδαία καριέρα στη Βαλένθια, έκανε χθες δηλώσεις με τις οποίες δεν έκρυψε την επιθυμία του να επιστρέψει στην πατρίδα του. Ο Πορτογάλος κεντρικός μπακ είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ, στο μεταγραφικό στόχαστρο της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και, αναφερόμενος στο ενδιαφέρον που έχουν δείξει τα «λιοντάρια», τόνισε χαρακτηριστικά. «Ολοι μιλούν για τη Σπόρτινγκ, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Πάντως, πρόκειται για σπουδαία ομάδα και θα ήθελα να παίξω σ' αυτήν. Ηδη άλλωστε βρίσκομαι εφτά χρόνια εκτός Πορτογαλίας».
Ο Κόστα είναι παίκτης τον οποίο είχε πολύ ψηλά στη λίστα του ο Μίτσελ, ωστόσο το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός έδειξε πως προτεραιότητά του είναι άλλοι κεντρικοί αμυντικοί. Οχι ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ν' αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για τον Ρικάρντο Κόστα, ωστόσο, την παρούσα φάση, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στρέψει την προσοχή τους σε άλλες περιπτώσεις. Μία εξ αυτών είναι ο Ρολάντο της Πόρτο, για τον οποίο βέβαια είναι στο «κόλπο» και η Γιουβέντους, δυσκολεύοντας τα πράγματα για τους πρωταθλητές Ελλάδος, ωστόσο ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι του για να ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Βέβαια, στους Πειραιώτες έχουν προταθεί πολλοί κεντρικοί αμυντικοί και στις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις.
Επιμένουν για τον Κάμπελ
Το όνομα του Τζόελ Κάμπελ δεν... λείπει σχεδόν ούτε μέρα από το μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και χθες υπήρξαν νέες αναφορές αγγλικών και ισπανικών ιστοσελίδων για πρόταση των «ερυθρόλευκων» στην Αρσεναλ για τον Κοσταρικανό επιθετικό. Η Μπέτις επίσης (ομάδα στην οποία έχει παίξει ο Κάμπελ πριν από τον Ολυμπιακό), θέλει να εντάξει τον παίκτη στο δυναμικό της και, σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, οι πρωταθλητές Ελλάδος και η ισπανική ομάδα προσπαθούν να πείσουν τον Βενγκέρ για να συναινέσει στην παραχώρηση του παίκτη.
Παίζει τα ρέστα του
Ο Τόμας Ροσίτσκι αποτελεί τον διακαή μεταγραφικό πόθο του Ολυμπιακού και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κάνουν τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Το πρόβλημα είναι πως ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» Αρσέν Βενγκέρ δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα δώσει το «ΟΚ» για την παραχώρηση του Τσέχου άσου και οι «ερυθρόλευκοι» είναι αναγκασμένοι να περιμένουν τις εξελίξεις. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την περίπτωση του Ροσίτσκι. Σε ό,τι αφορά το θέμα Ροντρίγκες, ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μέσα στις επιλογές των πρωταθλητών Ελλάδος και δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.
«Απέρριψε τον Ολυμπιακό»
Ο Χατίμ Μπεν Αρφά ακούστηκε ως μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, ωστόσο ο πρώην μέσος της Νιούκαστλ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Νις. Μάλιστα χθες, υπήρξαν δημοσιεύματα σε γαλλικές ιστοσελίδες που ανέφεραν πως ο 27χρονος πρώην άσος της αγγλικής ομάδας είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό για να παίξει στην Ελλάδα, αλλά την απέρριψε και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Νις. Οι Γάλλοι γράφουν πως ο Μπεν Αρφά είπε όχι και στην ισπανική Γρανάδα.
«Ολυμπιακός για Τέγιο»

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Sport», ο Ολυμπιακός δείχνει «ζεστό» ενδιαφέρον για την απόκτηση του 23χρονου άσου των «μπλαουγκράνα», Κρίστιαν Τέγιο. Ο νεαρός επιθετικός της Μπάρτσα αγωνίζεται στην Πόρτο με τη μορφή δανεισμού, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την πορτογαλική ομάδα. Πάντα με βάση το ρεπορτάζ των Ισπανών, εκτός από τον Ολυμπιακό, τον νεαρό επιθετικό της Μπαρτσελόνα παρακολουθούν η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μαρσέιγ.

sentragoal.gr

Σχόλια