64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ο Γενάρης κρίνει πολλά…


Ενας μήνας-«φωτιά» περιμένει την Καλλονή με τον ερχομό του νέου έτους, καλούμενη μέσα σε ένα εξαιρετικό δύσκολο πρόγραμμα να βρει βαθμούς και να επανέλθει σε ασφαλείς «πτήσεις», μακριά από τη διακεκαυμένη ζώνη.
Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη έχει μέσα στον Ιανουάριο 6 παιχνίδια υψηλού συντελεστή δυσκολίας, τα αποτελέσματα των οποίων μπορούν να κρίνουν πολλά.
Έτσι λοιπόν όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, απαιτεί οπωσδήποτε βαθμούς για να αποφευχθούν στη συνέχεια οι περιπέτειες, μια και από του χρόνου το Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με δύο λιγότερες ομάδες, οπότε και κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο για την περιφέρεια.

Το 2014 πέρασε και πάει, αφήνοντας την Καλλονή στη 10η θέση της βαθμολογίας, με 21 βαθμούς και 6 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Παρά το ότι η σαιζόν ξεκίνησε εντυπωσιακά για την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, που για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα φιγουράριζε στις 4 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, το κλείσιμο του 2014 δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, ρίχνοντας την ομάδα της Λέσβου στη μέση του πίνακα και με δεδομένο ότι το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι αρκετά δύσκολο, απαιτείται νέα… υπέρβαση.
Η Καλλονή σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή και σε 15 αγώνες της, έχει 3 βαθμούς περισσότερους στη βαθμολογική της συγκομιδή. Ωστόσο, κοιτάζοντας τον περσινό τερματισμό που απαίτησε 39 βαθμούς για την παραμονή στην κατηγορία, γίνεται σαφές πως η Καλλονή χρειάζεται βαθμούς ακόμα και σε παιχνίδια από εκείνα που στην αρχή τής κάθε σαιζόν δεν «υπολογίζονται».
Κι αυτό, γιατί, μπορεί ο Ταρλάς να χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο ως «κάστρο» στη μέχρι στιγμής διαδρομή στο Πρωτάθλημα, με μόλις μία ήττα κι αυτή από τον Ολυμπιακό, αν «διαβάσει» όμως κανείς καλύτερα τον εντός έδρας απολογισμό της ομάδας, θα διαπιστώσει πως μάλλον δεν ανταποκρίνεται επ’ ακριβώς στους τίτλους των εφημερίδων.
Διότι η Καλλονή δεν έχανε μεν στον Ταρλά σε παιχνίδια της με αντιπάλους που θεωρητικά έχουν ίδιους στόχους με αυτήν, αλλά δεν… κέρδισε κιόλας, αφήνοντας πια το πλεονέκτημα των… «ρεβάνς» σε εκείνους που θα υποδεχτούν την Καλλονή στο β΄ γύρο.

Οι μάχες με την «πεντάδα»
Πριν φτάσουμε όμως εκεί, η Καλλονή έχει να παίξει έναν καυτό Ιανουάριο, που ξεκινά με τη δοκιμασία στον Ατρόμητο. Ακολούθως, η Καλλονή θα παίξει για το θεσμό του Κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη, για να ταξιδέψει αμέσως μετά στη Βέροια για την χρωστούμενη αναμέτρηση της 11ης Αγωνιστικής.
Μετά τη Βέροια, το πρόγραμμα φέρνει στις 14 Ιανουαρίου τον ΠΑΟΚ στον Ταρλά και μία εβδομάδα μετά, τον Εργοτέλη στην Κρήτη, σε ένα παιχνίδι «ζωής και θανάτου» για τους γηπεδούχους και πιθανώς και για την Καλλονή.
Μετά τον Εργοτέλη, όπου οι βαθμοί θεωρούνται αναγκαίοι, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη θα αγωνιστεί στις 25 Ιανουαρίου στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, για να έρθει μία ακόμα αναμέτρηση με ομάδα της «πεντάδας», τον Αστέρα Τρίπολης, στον Ταρλά.
Γίνεται σαφές, λοιπόν, πως η Καλλονή με τον ερχομό του νέου έτους καλείται να δώσει πρόωρα μία δύσκολη μάχη, γνωρίζοντας πως αν «τσιμπήσει» βαθμούς από τις ομάδες της «πεντάδας», θα έχει αποκτήσει αυτομάτως μεγάλο προβάδισμα για να βγάλει χωρίς άγχη τη σαιζόν. Αν δεν πάρει, όμως, οι προαναφερθείσες «ρεβάνς» με τις ομάδες που «επιβίωσαν» στον Ταρλά, όπως ο Λεβαδειακός, ο Πλατανιάς και ο Παναιτωλικός, θα γίνουν «τελικοί», με την Καλλονή να έχει τις περισσότερες δύσκολες δοκιμασίες της μακριά από τη Λέσβο στο β΄ γύρο.

Ο καυτός Γενάρης
Ατρόμητος*
Βέροια*
ΠΑΟΚ
Εργοτέλης*
Παναθηναϊκός*
Αστέρας Τρ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Πανθρακικός*
Ξάνθη
Κέρκυρα*
Γιάννενα
Λεβαδειακός*
Πανιώνιος
Βέροια
Πλατανιάς*
Νίκη Βόλου
Παναιτωλικός*
ΟΦΗ
Ολυμπιακός*
Ατρόμητος

emprosnet

Σχόλια