64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ - Ρεβύθια με λουκάνικο χωριάτικο

Ρεβύθια με λουκάνικο χωριάτικο
Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια ή 4 ώριμες ντομάτες
  • 1-2 λουκάνικα χωριάτικα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι


Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν.
  2. Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζουμε και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι και το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε αλεσμένες τις ντομάτες ή το κουτί τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και νερό να σκεπαστούν τα ρεβύθια και τα αφήνουμε να ψηθούν και να δέσει η σάλτσα.
  4. Εντωμεταξύ, κόβουμε σε ροδέλες το λουκάνικο και τις βάζουμε σε τεφάλ τηγάνι χωρίς λάδι και τις ροδίζουμε κι από τις δύο πλευρές.
  5. Ρίχνουμε τα λουκάνικα 10 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Σχόλια